Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Κόσμος

Συναγερμός μετά από επίθεση σε δύο τάνκερ στον Περσικό - Χτυπήθηκε το ελληνόκτητο Zefyros

Συναγερμός μετά από επίθεση σε δύο τάνκερ στον Περσικό - Χτυπήθηκε το ελληνόκτητο Zefyros Φωτογραφία: X/ OSINTdefender
Ένα μέλος πληρώματος έχασε τη ζωή του, 38 άνθρωποι έχουν διασωθεί σύμφωνα με τις ιρακινές Αρχές
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Επίθεση σε δύο δεξαμενόπλοια που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο πραγματοποίησε το Ιράν με υποβρύχια drones ή με σκάφος παγιδευμένο με εκρηκτικά και σύμφωνα με το CNN, το ένα εκ των δύο είναι το Zefyros, το οποίο φέρει σημαία Μάλτας και η έδρα της εταιρείας στην οποία ανήκει είναι στην Ελλάδα.

 

Το δεύτερο πλοίο είναι το Safesea Vishnu, με σημαία Νήσων Μάρσαλ. Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένα μέλος πληρώματος, ενώ 38 άνθρωποι διασώθηκαν και είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με τον Φαρχάν Αλ-Φαρτούσι, εκπρόσωπο της Γενικής Εταιρείας Λιμένων του Ιράκ (General Company for Ports), το προσωπικό των ιρακινών λιμενικών υπηρεσιών προχώρησε στη διάσωση του πληρώματος ενός ξένου δεξαμενόπλοιου που δέχθηκε επίθεση στα χωρικά ύδατα της χώρας, χωρίς πάντως να δίνει πληροφορίες για ποιο από τα δύο πλοία πρόκειται.

Σε βίντεο που κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου και η γνησιότητά τους έχει επαληθευτεί από το CNN, φαίνεται τάνκερ το οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με την ιρακινή εταιρεία εμπορίας πετρελαίου SOMO, τα δύο πλοία δέχθηκαν την επίθεση ενώ βρίσκονταν σε ζώνη φόρτωσης, με το Zefyros να είναι έτοιμο να εισέλθει στο λιμάνι Χορ Αλ-Ζουμπάιρ.

Πηγή: Ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος