Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στη Δαμασκό, όταν εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν κοντά σε ξενοδοχείο όπου διαμένει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψή του στη Συρία.
Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στην περιοχή. Μετά τις εκρήξεις, οι αρχές απέκλεισαν δρόμους γύρω από το σημείο και τέθηκαν σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
BREAKING | Explosions heard in Damascus coinciding with French President Macron's visit.
— The Cradle (@TheCradleMedia) July 7, 2026
According to reports, the incident took place near the hotel where Macron is staying. pic.twitter.com/SJFfQHmTsa
Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε ότι άκουσε τις εκρήξεις στην περιοχή, ενώ καπνός φαινόταν να υψώνεται από το σημείο.
Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε εχθές, Δευτέρα, στη συριακή πρωτεύουσα, όπου τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ασάαντ αλ Σιμπάνι. Η επίσκεψή του έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο πρώτος μεγάλος ηγέτης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται τη Δαμασκό μετά την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Ήρθα για να εκφράσω τη δέσμευση της Γαλλίας προς τον συριακό λαό. Για μια κυρίαρχη Συρία, ενωμένη μέσα στη διαφορετικότητά της και σε ειρήνη με τους γείτονές της», ανέφερε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο X. «Μαζί, ας ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο σταθερότητας και ειρήνης», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Je viens dire l’engagement de la France auprès du peuple syrien. Pour une Syrie souveraine, unie dans sa pluralité et en paix avec ses voisins. Ensemble, ouvrons une nouvelle page de stabilité et de paix.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 6, 2026
Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Πηγή: protothema.gr




























