Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Κόσμος

Σάλος στη Βρετανία με συνεργάτη του Φάρατζ - Προσπάθησε να εξασφαλίσει δωρεά μέσω πλάγιας οδού

Σάλος στη Βρετανία με συνεργάτη του Φάρατζ - Προσπάθησε να εξασφαλίσει δωρεά μέσω πλάγιας οδού Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία βίντεο που δείχνει στενό συνεργάτη του Νάιτζελ Φάρατζ...
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Palso
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Palso
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

...να προτείνει έναν τρόπο παράκαμψης της εκλογικής νομοθεσίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια δωρεά ύψους 500.000 λιρών, ήτοι 580.000 ευρώ από το εξωτερικό για το κόμμα Reform UK.

Αυτό προκύπτει από υλικό που προέρχεται από κρυφή βιντεοσκόπηση που μεταδόθηκε από το Channel 4.

Ο Νταν Τζουκς καταγράφηκε σε βίντεο να συναντά έναν άνδρα που υποδυόταν τον γιο ενός πλούσιου Αμερικανού επιχειρηματία, ο οποίος διαμένει στη Βρετανία.

Η εκλογική νομοθεσία ορίζει ότι, για να μπορεί κάποιος να γίνει δωρητής προς ένα βρετανικό πολιτικό κόμμα, πρέπει να είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος στο Ηνωμένο Βασίλειο ή να έχει εταιρεία εγγεγραμμένη στη χώρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο γιος θα μπορούσε να είναι επιτρεπτός δωρητής, ενώ ο πατέρας του όχι.

Η κρυφή βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Verbatim Investigations, η οποία ιδρύθηκε από δημοσιογράφους του Centre for Climate Reporting. Το Channel 4 News δηλώνει ότι έχει επαληθεύσει το υλικό που έλαβε και επέλεξε να το μεταδώσει.

Το κόμμα Reform UK αρνείται οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια και ισχυρίζεται ότι «έπεσε θύμα σκευωρίας από ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό».

Ο ρεπόρτερ, ο οποίος υποδυόταν τον γιο του Αμερικανού δωρητή, καταγράφεται να εκφράζει την ανησυχία ότι ο πατέρας του δεν θα μπορούσε να κάνει απευθείας δωρεά στο κόμμα, τηρώντας τη νομοθεσία.

Καθώς στεκόταν έξω από μια παμπ στο Γουέστμινστερ, ο Τζουκς είπε: «Καταλαβαίνεις ότι μπορείς να το κάνεις;»

Το Channel 4 αναφέρει ότι ο Τζουκς πρότεινε η δωρεά να γίνει στο όνομα του γιου που διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόλο που τα χρήματα θα προέρχονταν από τον Αμερικανό πατέρα του.

«Στην πραγματικότητα, αυτό μου φαίνεται ως λύση», συνεχίζει συνεργάτης του Φάρατζ.

Το έχουμε ξανακάνει

Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι το έχουν ξανακάνει αρκετές φορές, σε συνομιλίες όπου ορισμένα σημεία έχουν καλυφθεί με ηχητικό σήμα (μπιπ), αλλά οι οποίες φαίνεται να αναφέρονται σε άλλες περιπτώσεις όπου είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα αυτός ο μηχανισμός.

«Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το κάνουμε», ακούγεται να λέει.

Το κόμμα Reform UK ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για τον Τζουκς. Δεν επιβεβαίωσαν αν παραμένει εκπρόσωπος του κόμματος.

Αργότερα, το Channel 4 μετέδωσε πλάνα από ένα γεύμα στο Κλάκτον, με τον ρεπόρτερ να υποδύεται τον γιο που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και έναν ηθοποιό να υποδύεται τον υποτιθέμενο Αμερικανό πατέρα του. Απέναντί ​​τους κάθονται ο Νταν Τζουκς και ο ηγέτης του Reform UK, Νάιτζελ Φάρατζ.

«Εγώ θα εμφανίζομαι ως ο επίσημος δωρητής», λέει ο γιος. «Αλλά ο πατέρας θα μου στείλει τα χρήματα και, μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και γίνουν όλες οι σχετικές συζητήσεις, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα», προσθέτει.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος