Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Κόσμος

Φωτιά σε αεροπλάνο της easyjet από power bank

Φωτιά σε αεροπλάνο της easyjet από power bank Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA / ADAM VAUGHAN
Απομακρύνθηκαν με φουσκωτές τσουλήθρες 146 επιβάτες
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Palso
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Palso
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Το αεροδρόμιο του Μαλπένσα (MPX) έκλεισε το απόγευμα της Πέμπτης, λόγω αρχικής εστίας πυρκαγιάς σε πτήση της EasyJet με προορισμό την Πράγα, η οποία ανάγκασε τους 146 επιβάτες που βρίσκονταν στο αεροσκάφος να αποβιβαστούν μέσω των φουσκωτών τσουλήθρων.

Η πτήση U23905 βρισκόταν σε φάση τροχοδρόμησης πριν από την απογείωση από το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Μιλάνου, όταν ο κυβερνήτης του Airbus A320 της βρετανικής εταιρείας εξέπεμψε σήμα «mayday» στις 17:31 λόγω καπνού στην καμπίνα, που πιθανότατα προκλήθηκε από έκρηξη power bank μέσα στη χειραποσκευή ενός επιβάτη.

Τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και οι φουσκωτές τσουλήθρες για την εκκένωση, με αποτέλεσμα να καταγραφούν δύο ελαφρά τραυματίες μεταξύ των επιβατών.

Οι λειτουργίες του αεροδρομίου επανήλθαν σταδιακά στις 6.35 μ.μ. (τοπική ώρα) με την επαναλειτουργία του διαδρόμου 35L. Ο διάδρομος 35R παρέμεινε κλειστός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των επηρεαζόμενων αεροσκαφών και η ολοκλήρωση των ελέγχων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού της πληγείσας περιοχής.

Η πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου αποκαταστάθηκε γύρω στις 7:30 μ.μ., μετά από περίπου μία ώρα διακοπής.

Περαιτέρω έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να επιβεβαιωθεί η αιτία του ατυχήματος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Φροντιστήριο Επίκεντρο
Φροντιστήριο Επίκεντρο