Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Κόσμος

Κρεμλίνο: Προειδοποίηση στη Λιθουανία για τα πυρηνικά - «Θα βρεθεί στο στόχαστρό μας»

Κρεμλίνο: Προειδοποίηση στη Λιθουανία για τα πυρηνικά - «Θα βρεθεί στο στόχαστρό μας» Φωτογραφία: Magnific / demanna
Σαφή προειδοποίηση προς τη Λιθουανία απηύθυνε το Κρεμλίνο...
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Palso
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Palso
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

...ξεκαθαρίζοντας ότι εάν αναπτυχθούν στο έδαφός της πυρηνικά όπλα που θα στοχεύουν τη Ρωσία, τότε η χώρα θα ενταχθεί αντίστοιχα στους στόχους του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου.

 Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι εάν εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα στη Λιθουανία και στραφούν κατά της Ρωσίας, τότε και η λιθουανική επικράτεια θα αποτελέσει στόχο του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου.

«Αν εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα σε λιθουανικό έδαφος και στοχεύουν εμάς, τότε, κατά συνέπεια, το έδαφος αυτής της χώρας θα βρεθεί, αντιστοίχως, στο στόχαστρο των δικών μας πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Πεσκόφ.

 «Πολύ σοβαρό σημείο καμπής»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι η πιθανή εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη Λιθουανία θα αποτελούσε «ένα πολύ σοβαρό σημείο καμπής όσον αφορά την κλιμάκωση των εντάσεων».

Η δήλωση έρχεται, ενώ η Λιθουανία εξετάζει την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων στην επικράτειά της.

Η συνταγματική αναθεώρηση στη Λιθουανία

Η προτεινόμενη αλλαγή εξετάζεται αυτή την περίοδο από το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας και για την έγκρισή της απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Η πρόταση έχει τη στήριξη του προέδρου Γκιτάνας Ναουσέντα και βασικών πολιτικών κομμάτων και, εφόσον εγκριθεί, θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ τον χειμώνα.

Ο Ναουσέντα είχε δηλώσει στις αρχές Ιουλίου ότι επιθυμεί η χώρα του να συμμετάσχει πιο ενεργά στην πυρηνική αποτροπή της Δύσης απέναντι στη Μόσχα.

Πάντως, Λιθουανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα διευκρινίσει ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος συγκεκριμένα σχέδια για φιλοξενία πυρηνικών όπλων στο έδαφος της χώρας.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Φροντιστήριο Επίκεντρο
Φροντιστήριο Επίκεντρο