«Πρέπει να τον κάνουμε άψογο, είναι άψογος», δικαιολογήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ τον κοιτούσε αμήχανος ο Γάλλος ομόλογός του - Φωτογραφίες με τις «ιδιαίτερες» στιγμές των δύο προέδρων
Ο Τραμπ έκανε αυτήν την εντελώς απροσδόκητη χειρονομία, που έφερε σε αμηχανία τον Μακρόν, δευτερόλεπτα προτού οι δύο ηγέτες να ποζάρουν για τους φωτορεπόρτερ, στο Οβάλ Γραφείο.
Ο Μακρόν φάνηκε να ενοχλείται από αυτή τη "φροντίδα" που του επιφύλαξε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.
«Έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, επομένως θα τινάξω αυτή τη λίγη πιτυρίδα» είπε ο Τραμπ ξεσκονίζοντας τον ώμο του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φορούσε μαύρο κοστούμι.
«Πρέπει να τον κάνουμε άψογο, είναι άψογος», δικαιολογήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Το ξεσκόνισμα της... πιτυρίδας δεν ήταν η μοναδική «ιδιαίτερη» στιγμή των δύο προέδρων. Ο φακός της κάμερας κατέγραψε διάφορες φάσεις του Τραμπ με τον Μακρόν, οι οποίοι δεν έχαναν την ευκαιρία να αγκαλιάζονται και να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου...
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν το ίδιο ευδιάθετος, καθώς εκτόξευσε νέες απειλές κατά του Ιράν, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με το Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ερώτηση για το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δήλωσε ότι «αν επαναρχίσει το πρόγραμμά της η Τεχεράνη, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, μεγαλύτερο απ' ότι είχε ποτέ».
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη την αντίθεσή του στους όρους της συμφωνίας που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, αξιώνοντας τροποποιήσεις για τη διασφάλιση των αμερικανικών συμφερόντων, φτάνοντας στο σημείο να έχει απειλήσει με οριστική αποχώρηση των ΗΠΑ.


















