Γιατί πρέπει να κάνεις σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Θυμάσαι εκείνη τη σκηνή στο Νευρικό Εραστή που ο Woody Allen και η Diane Keaton απαντούν στην ερώτηση των θεραπευτών τους για το πόσο συχνά κάνουν σεξ; ''Πάνω κάτω τρεις φορές την εβδομάδα, δηλαδή όχι πολύ συχνά'' λέει ο πρώτος, όταν για τη δεύτερη οι τρεις φορές την εβδομάδα θεωρούνται ''πολύ τακτικά''. Αυτό που μπορεί να φαντάζει ως ''πολύ σεξ'' σε κάποιον, για άλλον μπορεί να είναι ''πολύ λίγο''. Σωστά, δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη γύρω από το ποια είναι η ιδανική συχνότητα στο σεξ γιατί προφανώς δεν υπάρχει.

Μια φορά την εβδομάδα, όμως, η μίνιμουμ συχνότητα, είναι κάτι σχετικά εφικτό και ναι, εντυπωσιακά ευεργετικό. Από 'κει και πέρα όσο το επαναλαμβάνεις, τόσο πιο ωφελημένη είσαι. Και νιώθεις. Να πιεστείς λοιπόν για λίγο σεξ παραπάνω. Είναι για το καλό σου. Έτσι κι αλλιώς τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Γιατί; Για τους εξής λόγους:

Ενισχύει τον οργανισμό σου

Η καλή σεξουαλική ζωή (επαφή 1-2 φορές την εβδομάδα) θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα με υψηλά επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, ουσία η οποία προστατεύει από κρυολογήματα, ιούς και λοιμώξεις. Αντί να τσιμπιέσαι με βελόνες αντιγριπικών, γδυθείτε.

Σε γυμνάζει

Σε μια συνεδρία γιόγκα χάνεις περίπου 120 θερμίδες. Με μια ώρα σεξ (μαζί με τα προκαταρκτικά) καις τουλάχιστον 160 θερμίδες και πάει λέγοντας, ανάλογα με την εναλλαγή στάσεων που επιχειρείτε. Όσο πιο ζωηρή είναι η προπόνηση, τόσο πιο ορατά και απολαυστικά τα αποτελέσματα. Είναι απλό: η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τη ροή του αίματος και απομακρύνει τις τοξίνες.

Κάνει καλό στη ψυχολογία σου

Τα άτομα που απολαμβάνουν σεξ τακτικά είναι πιο επιτυχημένοι στη δουλειά τους, ακριβώς γιατί αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Η γνωστή ανθρωπολόγος Helen Fisher έχει καταλήξει μέσα από έρευνα ετών πως η αύξηση της αυτοεκτίμησης μπορεί να έρθει ως αποτέλεσμα του καλού σεξ και να συνεπώς να συμβάλλει στην επαγγελματική ανέλιξη.

Σε αναζωογονεί

Η οξυτοκίνη και οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται την ώρα του οργασμού είναι ορμόνες που σε φτάνουν σε νιρβάνα, αφού ντοπάρουν τον εγκέφαλό σου με μια αίσθηση ευτυχίας, ρίχνουν τα επίπεδα του στρες και ξελαμπικάρουν το μυαλό και αυξάνοντας τη διαύγειά του. Ταυτόχρονα, έχουν την ικανότητα να ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο και την ημικρανία. Άσε που γίνεσαι και μαθουσάλας. Όπως έδειξε και μια έρευνα Ιρλανδών πριν 10 χρόνια- την οποία κανείς δεν έχει ανατρέψει μέχρι σήμερα- το σεξ είναι πηγή μακροζωίας. Διόλου τυχαίο, αν σκεφτείς ότι οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η οξυτοκίνη συγκρατεί τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και του βάρους, ενώ παράλληλα ευνοεί τον ποιοτικό και βαθύ ύπνο.

Πηγή

ladylike.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ