Η μόνη ερώτηση που πρέπει να του κάνεις για να δεις αν αξίζει να το προσπαθήσεις μαζί του

Σε έναν κόσμο που τα dating apps έχουν σχεδόν αντικαταστήσει το αυθεντικό φλερτ, μπορεί να αυξάνονται οι δυνατότητες για γνωριμίες, αλλά μειώνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν σταθερές και ουσιαστικές σχέσεις

Σε κάθε περίπτωση το ραντεβού σου θα το βγεις (όλα κι όλα). Να 'σαι λοιπόν, καθισμένη σε ένα καφέ ή όρθια σε ένα μπαρ με εκείνον απέναντί σου.

Μαζί με τον ενθουσιασμό που, εκ των πραγμάτων, θα νιώσεις ούσα απέναντι από ένα πρόσωπο που μέχρι την προηγούμενη ημέρα σου ήταν άγνωστο, σίγουρα καταβάλλεσαι και από συναισθήματα άγχους, αμφιβολίας, αμηχανίας.

Στο κεφάλι σου γυρνάνε τουλάχιστον 47 πράγματα που θα ήθελες να μάθεις γι' αυτόν τον άνθρωπο, αλλά από κίνδυνο μήπως φανείς υπερβολική περιορίζεσαι στο τι μουσική ακούει ενώ αυτό που σε καίει (εφόσον σου αρέσει και θα τον ήθελες για σύντροφο) είναι αν εσείς οι δύο θα μπορούσατε να είχατε ένα κάποιο μέλλον μαζί.

Χωμένη βαθιά μέσα σε ένα κλίμα «αβολοσύνης» και αμήχανων χαμόγελων μπορείς να διαπιστώσεις αν αυτός (ή αυτή) που έχεις απέναντί σου είναι σωστός(ή) για εσένα;

Σύμφωνα με τον Dr. Robert Maurer, ψυχολόγο -σύμβουλο σχέσεων, υπάρχει μια ερώτηση η οποία μπορεί να σου αποκαλύψει αν αξίζει να επενδύσεις συναισθηματικά ή να το αφήσεις για κάτι πιο χαλαρό. 

 

 

«Πώς και είσαι single;».

Αυτό το ερώτημα- το οποίο, να τα λέμε κι αυτά, είναι φανταστικό κομπλιμέντο- και είναι μια έμμεση ερώτηση για το ερωτικό του παρελθόν, σύμφωνα με το Dr. Mauer μπορεί να πει πολλά για το είδος και την υγεία της πιθανής μελλοντικής σας σχέσης. Στην ουσία, αν ακούσεις προσεκτικά, μπορεί να σου δώσει να καταλάβεις αν είστε συμβατοί.

«Καθώς θα τον ακούς να διηγείται κάποια γεγονότα από την τελευταία του σχέση, πρόσεξε το εξής: Λαμβάνει ευθύνη για το ότι η σχέση δεν δούλεψε ή παραδέχεται ότι δεν είχε την ικανότητα να το διαχειριστεί;»

Αν τον ακούς να επαναλαμβάνει τη φράση «ε δεν έφταιγα εγώ» και να αποποιείται των ευθυνών του, παίζοντας το θύμα, ο Dr. Maurer πιστεύει ότι μάλλον είναι no, no περίπτωση.

Αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι ένας τύπος που τα φορτώνει όλα στην (πρώην) σύντροφό του και να πιστεύει ότι εκείνη είναι η πηγή όλων των προβλημάτων, αλλά κάποιον πιο πρόθυμο να δει πού έχει φταίξει και εκείνος, να πάρει ευθύνες, να συζητήσει και να κοιτάξει το πρόβλημα κατάματα. Αντιθέτως, αν τον ακούσεις να παραδέχεται και τα δικά του λάθη, σου λέει,τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα.

Ωστόσο, για να είσαι πλήρως προετοιμασμένη, υπάρχει και το ενδεχόμενο να θεωρήσει την ερώτηση προσβλητική. Μπορεί να το πάρει σαν να υπονοείς ότι έχει κάποιο πρόβλημα ή ότι δεν θέλει επουδενί να είναι single.

Οπότε φρόντισε να το πεις με όσο πιο κολακευτική χροιά γίνεται. Εν ανάγκη κλείσε και το μάτι.

Πηγή

ladylike.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ