Οαση η Τζια για πεζοπορία -Εχει 65 χλμ. σηματοδοτημένα μονοπάτια

Σε προορισμό παντός καιρού εξελίσσεται το νησί της Τζιας φιλοδοξώντας να αποτελέσει ικανό πόλο έλξης για τουρίστες που θέλουν να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες και εναλλακτικά προϊόντα  στο νησί των Κυκλάδων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου υπογραμμίζει, ότι η συνταγή του μαζικού τουρισμού δεν αγγίζει το νησί της Τζιας και εξηγεί, ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, είναι αυτά που δημιουργούν εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα, που μπορούν να απολαύσουν οι υποψήφιοι τουρίστες.

Φωτογραφίες: pezoporia.gr

Φωτογραφίες: pezoporia.gr

Οι λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να διασχίσουν πλέον τα 65 χλμ. δικτύου μονοπατιών, εκ των οποίων τα 35 είναι πλακόστρωτα και σηματοδοτημένα αλλά και καθαρισμένα για κάθε επισκέπτη.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ευαγγέλου σημειώνει ότι το 50% του νησιού είναι χαρακτηρισμένο ως μέρος του δικτύου NATURA 2000, με τη βασιλική δρυ να δεσπόζει στο νησί.
Την ίδια στιγμή η τοπική αρχιτεκτονική, αλλά και το οικιστικό σύστημα συνθέτουν μια καθ' όλα προσεγμένη εικόνα για όσους διαβούν τα σοκάκια του νησιού.

Η Τζια δεν θα αφήσει ανικανοποίητους και όσους θελήσουν να ανακαλύψουν αρχαιολογικούς θησαυρούς, με το μουσείο της να αποτελεί την ιδανική στάση για αυτούς.

Ο κ. Ευαγγέλου έκανε εκτενή αναφορά στον καταδυτικό τουρισμό, με τα ναυάγια του «Βρετανικού», ενός παλιού αεροπλάνου και ενός ακόμη πλοίου, να προσελκύουν ειδικές αποστολές από το εξωτερικό που θέλουν να τα δουν από κοντά.

Όσον αφορά το σκέλος των επενδύσεων στο νησί ξεχωρίζει η μεγάλη τουριστική επένδυση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, από τις Dolphin Capital Partners και Kerzner International. Όπως είπε ο κ. Ευαγγέλου, άμεσα εκκινούν οι διαδικασίες ανέγερσης ξενοδοχείου, που θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 650 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού που σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors.

Αυτό θα περιλαμβάνει 75 Resort Villas και έναν αριθμό One&Only Private Homes διαθέσιμα προς πώληση. Το One&Only Kea Island αποτελεί το πρώτο «One&Only» στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η τουριστική χρονιά για την Τζια θα είναι και φέτος ανοδική, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος, που την ίδια στιγμή απαντώντας σε ερώτηση για το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού, τονίζει ότι είναι λάθος η αποτίμηση των τουριστικών πεπραγμένων σε νούμερα-αφίξεων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ