Σε αυτήν την πόλη του κόσμου "βγάζεις" iPhone με μόλις 38 ώρες δουλειάς

 

Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου

Αν ψάχνετε για ένα φθηνό γεύμα σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, καλύτερα να μείνετε μακριά από τη Γενεύη.

Η ελβετική πόλη είναι η ακριβότερη στον κόσμο σε ότι αφορά το φαγητό, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της UBS που κατατάσσει τις πόλεις παγκοσμίως με βάση τις τιμές, το εισόδημα, την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και τις ώρες εργασίας, προκειμένου να αγοράσει κανείς κοινά αγαθά.

Παρότι το φαγητό στην Γενεύη είναι εξαιρετικά ακριβό, οι κάτοικοί της γαλλόφωνης πόλης λαμβάνουν τα υψηλότερα εισοδήματα σε σχέση με τις 77 χώρες της έρευνας. Κι όχι τυχαίο, καθώς αποτελεί έδρα τραπεζιτών, traders εμπορευμάτων (πετρελαίου, χρυσού κλπ) και διεθνών οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Τράπεζα κι ο Ερυθρός Σταυρός.

Η Ζυρίχη, η γερμανόφωνη έδρα της UBS και της Credit Suisse, έρχεται δεύτερη στην κατάταξη σε ότι αφορά το εισόδημα, αλλά αποτελεί την ακριβότερη πόλη συνολικά (με βάση όλες τις παραμέτρους).

Και τη θέση της αυτή την κερδίζει χάρις στις πανάκριβες υπηρεσίες όπως κουρέματα, οικιακή βοήθεια και καθαριστήρια, οι οποίες είναι 20% ακριβότερες σε σχέση με τη Γενεύη.

Ηλεκτρονικά είδη όπως κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και λάπτοπ κοστίζουν 16% παραπάνω σε σχέση με τη Γενεύη.

Τα ευρήματα αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν τα 8 εκατομμύρια των Ελβετών, χάρις στους υψηλούς μισθούς, το ισχυρό νόμισμα, τη σταθερή κυβέρνηση, τις γερές υποδομές, τα πολύ καλά ΜΜΜ, καθώς και την άπλετη πρόσβαση στις ομορφιές της φύσης.

Το Λος Άντζελες, η μέκκα της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος και ψυχαγωγίας, έρχεται τέταρτη σε ότι αφορά τους μισθούς, και αποτελεί τη μοναδική αμερικανική πόλη στο τοπ 5 της λίστας. Ωστόσο είναι η πρώτη σε αγοραστική δύναμη, ενώ το Μαιάμι έρχεται τρίτο.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι ο μέσος εργαζόμενος στη Ζυρίχη χρειάζεται να δουλέψει μόλις 38 ώρες προκειμένου να βγάλει αρκετά ώστε να αγοράσει το τελευταίο iPhone. Συγκριτικά, ο μέσος εργαζόμενος στο Γιοχάνεσμπουργκ χρειάζεται να δουλέψει 292 ώρες για το ίδιο smartphone...

poleisakribess.png

 

Πηγή

newmoney.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ