Το εμβληματικό εστιατόριο του Μόντρεαλ που συρρέουν οι τουρίστες - Απαράλλαχτο από το 1932

Η Ρουθ Γουιλένσκι, εμβληματική μορφή του Μόντρεαλ με το μικρό εστιατόριό της που λειτουργεί από το 1932 και από το οποίο περνούν οι τουρίστες από όλο τον κόσμο, πέθανε πλήρης ημερών.

Αυτό ανακοίνωσε η οικογένειά της. Όλοι οι τουριστικοί οδηγοί υπογραμμίζουν την πρωτοτυπία αυτού του εστιατορίου με την περιορισμένη ποικιλία και την παλαιομοδίτικη πρόσοψη στην παλιά βιομηχανική γειτονιά του Mile End στο Μόντρεαλ, που σήμερα είναι περιζήτητη από τους σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών και τους καλλιτέχνες.

Στο εσωτερικό, το πράσινο χρώμα των τοίχων είναι το ίδιο με αυτό που είχε βαφτεί το κατάστημα όταν πρωτοάνοιξε. Και δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει για τραπέζι, όλα σερβίρονται στον πάγκο κάτω από τον οποίο υπάρχουν μερικά σκαμνιά.

Εκεί, ο πελάτης περιμένει το special Wilensky, ένα σάντουιτς με στρογγυλό φραντζολάκι, σαλάμι και λουκάνικο από βοδινό και λίγη μουστάρδα.

'Ενα ποτήρι χειροποίητη κόλα κεράσι, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, συνοδεύει το γεύμα.

«Στο Wilensky είναι σαν να μπαίνεις σε ένα ντεκόρ χολιγουντιανού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1950», γράφει ο διάσημος οδηγός Lonely Planet για το μικρό κατάστημα που ίδρυσε ο σύζυγος της Ρουθ, Μο Γουιλένσκι, παιδί μεταναστών από τη Ρωσία.

Η Ρουθ ανέλαβε τα ηνία του εστιατορίου μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1984. Έως την ηλικία των 80 και πλέον ετών, η αεικίνητη ιδιοκτήτρια χαιρόταν να στέκεται πίσω από τον πάγκο μαζί με τα παιδιά της που ανέλαβαν τα ηνία (το 2012), χωρίς να αλλάξουν το παραμικρό στη διακόσμηση ούτε να ξεκρεμάσουν μερικές οικογενειακές φωτογραφίες της δεκαετίας του 1930.

Η επιχειρηματίας φημιζόταν για τη συνέχιση της παράδοσης στο μικρό εστιατόριο, το οποίο είχε μείνει απαράλλακτο από τότε που μετακόμισε στην άλλη γωνία το 1952.
Η Ρουθ Γουιλένσκι πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 98 ετών και η ταφή της έγινε χθες, Κυριακή, σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, στο εβραϊκό νεκροταφείο του Μόντρεαλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ