Το φυσικό νησί - καρδιά της Κροατίας και το παράτολμο άλμα της αγάπης

Τρεις κορυφαίοι αλεξιπτωτιστές αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό για την ημέρα των ερωτευμένων. Ταξίδεψαν μέχρι την Κροατία και έπεσαν με φορώντας τις ειδικές στολές τους πάνω από το  νησί Γκαλέζνιακ, το οποίο έχει σχήμα καρδιάς.

Οι Amy Chmelecki, Marco Fürst και Marco Waltenspiel, επέλεξαν το νησί του έρωτα με το τέλειο σχήμα καρδιάς, και επιχείρησαν να «ζωγραφίσουν» το βέλος της. Και το κατάφεραν.

To Reuters μεταφέρει τις υπέροχες εικόνες από το παράτολμο άλμα τους.

Reuters
Reuters

Το Γκαλέζνιακ είναι ένα ιδιωτικό νησί που βρίσκεται στην Αδριατική Θάλασσα, ο ιδιοκτήτης του οποίου βομβαρδίζεται με αιτήματα από ερωτευμένους που επιθυμούν να παντρευτούν σε αυτό το ειδυλλιακό καταφύγιο.

Λόγω των ταχέως μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι τρεις τους έπρεπε να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να αποτυπώσουν τις ιδανικές εικόνες.

Reuters
Reuters

Εμειναν ψηλά στον ουρανό για αρκετή ώρα μέχρι ο αέρας να διώξει τα σύννεφα και δημιουργήσει το ιδανικό φόντο.

«Ηταν μια απίστευτη πτήση πάνω από αυτό το πανέμορφο τοπίο, με τόσα πολλά μικρά νησιά που περιβάλλουν το πανέμορφο νησί – καρδιά» είπε ένας εκ των παράτολμων αλεξιπτωτιστών μετά την επιτυχία του άλματός τους.

Η ιστορία του νησιού Γκαλέζνιακ

Το νησί Γκαλέζνιακ (Galešnjak) βρίσκεται στο κανάλι Πάσμαν της Αδριατικής, μεταξύ του νησιού Πάσμαν (Pašman) και της πόλης Turanj στην ηπειρωτική Κροατία. Είναι ένα από τα λίγα φυσικά μέρη σε σχήμα καρδιάς στον κόσμο.

Shutterstock
Shutterstock

Με έκταση μόλις 0,132 τ.χ. και ακτογραμμή μήκους 1,55 χλμ πρόκειται για ένα λιλιπούτειο νησί που εντοπίστηκε από έναν χαρτογράφο του 19ου αιώνα που εργαζόταν για τον Ναπολέοντα, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία. Ωστόσο, στο ευρύ κοινό έγινε γνωστό μέσα από το Google Earth τον Φεβρουάριο του 2009. 

Shutterstock
Shutterstock

Χάρις στο μοναδικό φυσικό σχήμα καρδιάς και έγινε viral προσελκύοντας την παγκόσμια προσοχή. 

Reuters
Reuters

Ιδιοκτήτης του είναι ο Tonci Juresko, ο οποίος το κληρονόμησε από τον παππού του.

Οταν αντιλήφθηκε ότι ο τουρισμός στο Γκαλέζνιακ θα μπορούσε να είναι αρκετά κερδοφόρος αποψίλωσε δύο μεγάλα μέρη του νησιού, έκοψε 250 δέντρα και έχτισε ένα παρεκκλήσι για γάμους, ενώ σχεδιάζει να ξαναχτίσει την προβλήτα που είχε φτιάξει ο παππούς του πριν από 80 χρόνια.

Shutterstock
Shutterstock

Πηγή

thetoc.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ