Πώς φροντίζονται τα ξενοδοχειακά σεντόνια, παρατείνοντας το χρώμα και την άνεση

Ένας από τους βασικούς στόχους οποιουδήποτε ξενοδοχείου είναι να προσφέρει στους πελάτες του ένα σπίτι μακριά από το σπίτι και μέρος αυτού είναι να σιγουρευτεί κανείς ότι τα σεντόνια που χρησιμοποιούνται  σε σουίτες, κρεβατοκάμαρες και εγκαταστάσεις είναι καθαρά άνετα και ζεστά. Αλλά πέρα από τα τακτικά πλυσίματα, υπάρχουν άλλοι τρόποι να επεκτείνετε την ζωή, το χρώμα και την λειτουργικότητα των σεντονιών; Ναι υπάρχουν 7 τρόποι τους οποίους σας παραθέτουμε.

1. Αλλάξτε τα σεντόνια σας ανάλογα.
Πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια σας καθημερινά; Εξαρτάται  και η επιλογή σας θα είναι βασισμένη στις προτιμήσεις σας, σαν ιδιοκτήτη επιχείρησης. Το ποιο προφανές πλεονέκτημα την συχνής αλλαγής των σεντονιών είναι η καθαριότητα. Καθώς όλα έχουν στόχο την διατήρηση της υγιεινής στο ξενοδοχείο σας θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε το κόστος και τον χρόνο που χρειάζεται  αν πρόκειται να αλλάζετε τα σεντόνια σε καθημερινή βάση. Επιπλέον σκεφτείτε το αντίκτυπο των συχνών πλύσεων στο περιβάλλον.
Αντί να αλλάζετε τα σεντόνια σε καθημερινή βάση γιατί δεν τα αντικαθιστάτε ανάλογα με την χρέωση του δωματίου. Μερικά ξενοδοχεία αλλάζουν τα σεντόνια κάθε τρείς μέρες ή μόνο αν ζητηθεί από τους πελάτες. Αυτό είναι όχι μόνο περισσότερο οικονομικό αλλά και λιγότερο επιβαρυντικό για το περιβάλλον.

2. Πλύντε τα σεντόνια με τον σωστό τρόπο.
Τα ξενοδοχειακά σεντόνια θα είναι καλά μόνο εάν καθαρίζονται και συντηρούνται σωστά. Πιο κάτω παραθέτονται μερικές κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να ακολουθήσετε όταν πλένετε τα σεντόνια σας, τις πετσέτες, τις μαξιλαροθήκες και άλλα είδη σεντονιών.
• Ελέγξτε τις ετικέτες φροντίδας που  υπάρχουν στα σεντόνια σας και κάνουν γνωστό το σωστό τρόπο καθαρισμού και τις τυχόν ειδικές οδηγίες ανάλογα με το υλικό τους.
• Πλύνετε τα νέα σεντόνια πριν τα χρησιμοποιήσετε, με ήπιο απορρυπαντικό και στη σωστή θερμοκρασία.
• Εάν υπάρχουν κουμπιά ή βέλκρο πάνω στα σεντόνια σας, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τα κλείσετε ή να τα συνδέσετε για την  πρόληψη ζημιών σε άλλα σεντόνια ή στο πλυντήριο.
• Μην παραγεμίζετε το πλυντήριο ώστε να διευκολύνεται το πλύσιμο και να αποφεύγονται οι πτυχώσεις στα υφάσματα.
• Ρυθμίστε  μεγαλύτερους χρόνους έκπλυσης για την αποφυγή υπολειμμάτων απορρυπαντικού στα σεντόνια σας.
• Εκτιμήστε πότε το στεγνωτήριο είναι απαραίτητο. Καθώς μπορεί να βοηθήσει τα σεντόνια σας να στεγνώσουν γρηγορότερα αλλά μπορεί να προκαλέσει πολλές πτυχώσεις και σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί περισσότερος χρόνος σιδερώματος. Αν θέλετε να μειώσετε τις πτυχώσεις  μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά στην απλώστρα.
• Αν επιλέξετε το στεγνωτήριο. Αποφύγετε να το παραγεμίσετε για να γλιτώσετε το υπερβολικό τσαλάκωμα.
• Εν τω μεταξύ, αν επιλέξετε για τα σεντόνια σας το φυσικό στέγνωμα κάτω από τον ήλιο φροντίστε να τα μαζέψετε αμέσως μόλις στεγνώσουν. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο  μπορεί να θολώσει τα χρώματα.
• Αποφύγετε να στεγνώνετε τα σεντόνια σας σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει φθορά, συρρίκνωση και μπορεί να μειώσει την απαλότητα των σεντονιών.
• Βγάλτε τα σεντόνια από το πλυντήριο αμέσως μόλις πλυθούν και έξω από το στεγνωτήριο αμέσως μόλις στεγνώσουν.

3. Χρησιμοποιείστε τον κατάλληλο τύπο απορρυπαντικών.
Όταν πλένετε τα σεντόνια σας θα πρέπει να γνωρίζετε τι απορρυπαντικά πρέπει να χρησιμοποιείτε και ποια όχι. Αν πλένετε χρωματιστά σεντόνια, χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό που είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρωματιστά ρούχα και αποφύγετε αυτά με λευκαντικό και ιδιότητες λάμψης του χρώματος καθώς μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό και ξεθώριασμα.
Αν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από  λεκέδες σε λευκά και ανοιχτόχρωμα σεντόνια, χρησιμοποιήστε οξυγονωμένη χλωρίνη και αποφύγετε την απλή χλωρίνη . Το χλώριο μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα και είναι βαρύ για τους περισσότερους τύπους κλινοσκεπασμάτων.
4. Περιορισμένη επαφή με προϊόντα όπως καλλυντικά.
Τα προϊόντα μαλλιών, οι λοσιόν σώματος, οι κρέμες προσώπου, τα καλλυντικά και τα σαπούνια μπορούν να προκαλέσουν ξεθώριασμα στα σεντόνια. Μερικά από αυτά τα προϊόντα έχουν ιδιότητες λεύκανσης και οξειδωτικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ξεθώριασμα , μικρούς λεκέδες ή αποχρωματισμό.
Ενώ δεν μπορείτε να απαγορέψετε στους πελάτες σας να χρησιμοποιούν καλλυντικά και προϊόντα σώματος κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο σας, μπορείτε να περιορίσετε την φθορά χρησιμοποιώντας λευκά ή απαλού χρώματος σεντόνια.

5. Αποθηκεύστε τα σεντόνια σωστά.
Φροντίστε τα σεντόνια να είναι απολύτως στεγνά πριν τα αποθηκεύσετε σε μια δροσερή και στεγνή ντουλάπα. Επιπλέον καλύψτε το ράφι ή το κουτί με χαρτί χωρίς χημικά για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό ή τα κίτρινα σημάδια. Εν τω μεταξύ αποφύγετε να αποθηκεύετε τα σεντόνια σε πλαστικό επειδή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μυκήτων.
6. Μάθετε πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα σεντόνια σας.
Ακόμα και αν φροντίζετε κατάλληλα τα σεντόνια σας, δεν μπορείτε να αναστρέψετε την φθορά τους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε.
Συνήθως είναι στιγμή να αγοράσετε καινούργια σεντόνια όταν γίνονται εύθραυστα, άβολα στο άγγιγμα και δεν είναι αποτελεσματικά στο να κάνουν αυτό για το οποίο φτιάχτηκαν. Για παράδειγμα πετσέτες που δεν είναι απορροφητικές και κουβέρτες λιγότερο ζεστές.
Καθώς θα αντικαταστήσετε τα σεντόνια σας, φροντίστε να ψάξετε για τις σωστές προδιαγραφές. Λάβετε υπόψη ότι η απαλότητα και η ποιότητα δεν βασίζεται αποκλειστικά στην αρίθμηση νημάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια αρίθμηση 200 έως 400 θα αρκούσε. Ωστόσο, αυτό  το οποίο θα πρέπει να δίνετε  μεγαλύτερη προσοχή είναι η σύνθεση και το πώς το αισθάνεστε στην αφή.

7. Ξαναβάψτε τα σεντόνια σας.
Ο επαναχρωματισμός, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι η διαδικασία αλλαγής του χρώματος των λευκών σας με τη χρήση των κλωστοϋφαντουργικών βαφών. Αν τα σεντόνια σας είναι ξεθωριασμένα ή αποχρωματισμένα, αλλά εξακολουθούν να είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να τα ξαναβάψετε, αντί να αγοράζουν καινούργια. Ακριβώς το ίδιο, μπορείτε απλά να αλλάξετε το χρώμα των σεντονιών σας, εάν θέλετε να αναδιοργανώσετε την εμφάνιση του ξενοδοχείου σας.
Όταν αγοράζετε βαφή για τα σεντόνια σας θα πρέπει να σκεφτείτε διάφορους παράγοντες όπως:
• Το κόστος-Ένας παράγοντας απόφασης θα μπορούσε να είναι το κόστος. Πάρτε χρόνο ώστε να κάνετε μία έρευνα αγοράς ώστε να βρείτε τον καλύτερο κατασκευαστή που καλύπτει τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.
• Αντίκτυπο στο περιβάλλον-Όταν αγοράζετε βαφές, επιλέξτε αυτές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και προκαλούν την λιγότερη ζημιά. Ο επαναχρωματισμός βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων αλλά δεν θα πρέπει να γίνεται εις βάρος του περιβάλλοντος.
• Πάροχος βαφών - αγοράστε μόνο από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή βαφής. Εκτός από το να κοιτάξετε τον κατάλογο των προϊόντων και τα ποσοστά τους, να διερευνήσετε και να ελέγξετε τι λένε οι πελάτες τους γι' αυτούς. Αυτή η βοήθεια θα  εξασφαλίσει ότι παίρνετε την αξία των χρημάτων σας με βαφές που παρέχουν το καλύτερο εύρος και την ποιότητα των χρωμάτων.
Τα σεντόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ακολουθήστε αυτές τις 7 συμβουλές για να συντηρήσετε τα σεντόνια σας, όχι μόνο για την ικανοποίηση των πελατών σας αλλά και για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Πηγή πληροφοριών:  kentiahotel.gr - ξενοδοχειακός εξοπλισμός λευκών ειδών & σεντονιών

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη