LIVE

Το μεγάλο στοίχημα για την Ηλεία

  • Share This

Με την πανδημία να οδηγείται σε ύφεση, η σκέψη όλης της κοινωνίας είναι στην επόμενη μέρα και στην επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς οι συνέπειες του lockdown θα είναι τραυματικές.

Σημαντικό πλήγμα αναμένεται να δεχθεί «η βαριά βιομηχανία» της Χώρας μας, ο τουρισμός. Ο οικονομικός τομέας του τουρισμού αποτελεί το 31% του ΑΕΠ ενώ συμμετέχει στην απασχόληση κατά 26% (988.000 εργαζόμενοι). Συνεπώς υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται είναι εύλογη η ανησυχία για το μέγεθος της ζημιάς που θα προκύψει στη Χώρα μας.

Ερωτηματικό αποτελεί για το ποιος θα είναι ο οικονομικός αντίκτυπος της μείωσης του τουρισμού σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς ή σε περιοχές που αποτελούν σημείο αναφοράς για κρουαζιέρα. Κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα την περιοχή της Ηλείας, καθώς ο δεύτερος πυλώνας της τοπικής οικονομίας, μετά την αγροτική παραγωγή (η οποία δέχεται σφοδρό πλήγμα) είναι ο τουρισμός.

Το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν έχει αναβληθεί και χιλιάδες συμπολίτες μας που μέσω της απασχόλησης σε αυτό τον τομέα εξασφάλιζαν τα έσοδα όλης της χρονιάς είναι στην αναμονή. Αμφίβολο είναι όχι πότε θα εργαστούν, αλλά το εάν και το κατά πόσο τα έσοδα τους θα φτάσουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Στην ίδια βέβαια μοίρα είναι και πολλοί επιχειρηματίες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές και τις δαπάνες να παραμένουν το ίδιο απαιτητικές. Θα μπορούσαμε όμως να μετριάσουμε την οικονομική ζημιά, έστω και την ύστατη αυτή ώρα στοχεύοντας στο να κερδίσουμε αυτό που χρόνια τώρα έχουμε χάσει ως τόπος και δεν είναι άλλο από τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ που πολλές άλλες περιοχές έχουν καταφέρει να προσελκύσουν ανά την Ελλάδα!

Έχουμε την ευλογία να βρισκόμαστε σε ένα τόπο με μοναδικό φυσικό κάλλος, ιστορία και σημαντικά αξιοθέατα. Η περιοχή μας διαθέτει μια τουριστική υποδομή ικανή να φιλοξενήσει ένα σημαντικό αριθμό τουριστών και έμπειρους επιχειρηματίες που μπορούν να παρέχουν άριστες υπηρεσίες. Θα πρέπει στοχευμένα να προσελκύσουμε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν διακοπές χωρίς την ταλαιπωρία της ακτοπλοϊκής μετακίνησης, κάπου που θα έχουν εύκολη οδική πρόσβαση, καλή σχέση υπηρεσιών και κόστους, θα θελήσουν να επισκεφτούν σημεία ενδιαφέροντος και παραλίες καθαρές.

Αυτή η κινητοποίηση ίσως μπορέσει να σώσει εν μέρη τη φετινή χρονιά και να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες! Ας γίνει η αρχή από εμάς τους ίδιους! Ας επιλέξουμε φέτος να μην πάμε κάπου αλλού, ας παρακινήσουμε φίλους και γνωστούς που δεν έχουν επισκεφτεί τον τόπο μας ή έχουν καιρό να έρθουν, το φετινό καλοκαίρι να είναι η Ηλεία ο προορισμός των διακοπών τους!

Ο τόπος μας δεν μπορεί να αντέξει τόσα αλλεπάλληλα οικονομικά και αναπτυξιακά χτυπήματα, ας θέσουμε ένα πρώτο στοίχημα, αυτό του Τουρισμού, αξίζει τόσα πολλά αυτός εδώ ο τόπος και σίγουρα όχι την τελευταία θέση στην οποία κατατάσσεται σε πολλούς τομείς! Είναι και δίκη μας ευθύνη!

  • Share This

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.