Η ελπιδοφόρα φωνή, της άλλης Ελλάδας !!!

  • Share This

Μέσα στη κατήφεια και την εθνική αποτελμάτωση που διάγουμε, υπάρχουν μερικές λαμπρές εξαιρέσεις, που μας ανατείνουν ηθικά , μας δίνουν κουράγιο και μας πείθουν με το έξοχο ηθικά παράδειγμά τους, πως με γρανιτένια θέληση, πείσμα και ισχυρά αντισώματα στην «πολεμική» της μητέρας πατρίδας ! μπορούμε να γλιστρήσουμε και να τα καταφέρουμε. Ο Τσιτσιπάς, ο Αντετοκούνμπο, ο Λάνθιμος, ο Δασκαλάκης κ.α. συνιστούν μερικές από αυτές τις εξαιρέσεις, που μας δίνουν χέρι να κρατηθούμε ζωντανοί και να παλέψουμε για την εθνική μας ανασυγκρότηση, μετά από μια δεκαετία, οδυνηρής εθνικής καθίζησης. Είναι η φωνή της άλλης Ελλάδας, της προόδου, της ευημερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας. Ότι πέτυχαν, το πέτυχαν με την σκληρή και εργώδη τους προσπάθεια και με τις ανεξάντλητες ηθικές τους δυνάμεις, που δεν τους επέτρεψαν να ρίξουν τον πήχη χαμηλά ! Σήμερα λοιπόν που είμαστε ακόμα ζαλισμένοι από τα αλλεπάλληλα μνημονιακά χαστούκια, χρειαζόμαστε πέρα από τις χρυσές δάφνες του ιστορικού μας παρελθόντος, απτά παραδείγματα από την τραχιά μας πραγματικότητα, για να εμπνευστούμε και να ξεκινήσουμε την ανασυγκρότηση.

Θα πρέπει ωστόσο να έχουμε κατά νού, ότι αυτοί οι σύγχρονοι πρωταθλητές μας, από κάθε έπαλξη της ζωής, επιστήμη, αθλητισμός, πολιτισμός, δεν αρκέσθηκαν μόνο στο τάλαντο της φύσης και του θεού, αλλά επεστράτευσαν ανεξάντλητες ψυχικές δυνάμεις και ασύγγνωστη εργατικότητα, για να τα καταφέρουν. Είναι μερικοί απλοί άνθρωποι από εμάς, χωρίς οικογενειακές επωμίδες, χωρίς το διαβατήριο των δήθεν ελίτ και χωρίς την στήριξη, κανενός βδελυρού κομματικού κονκλαβίου. Λεβέντες και νικητές της ζωής, που με τα δικά τους έντιμα χέρια, έχτισαν τους Παρθενώνες τους, οι οποίοι μας κάνουν περήφανους.

Διαθέτει και σήμερα η πατρίδα μας, πολλούς λαμπρούς νέους τέτοιους ανθρώπους, σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής. Επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές κ.α. Αρκετοί από αυτούς έχουν μείνει πεισματικά στην Ελλάδα και παλεύουν εμμανώς με τα κύματα της αντιδραστικότητας. Και στέκονται όρθιοι απέναντι σε ένα κράτος, που τους γονατίζει με την υπερφορολόγηση και με κάθε μέσο που διαρκώς εξευρίσκει, για να κάνει την δουλειά και την καθημερινότητά τους αφόρητη, εκδιώκοντάς τους !!! Άλλοι σπουδαίοι νέοι μας εξάλ-λου, που επέλεξαν το εξωτερικό για να μεγαλουργήσουν, χαίρονται για τα επιτεύγματά τους εκτός Ελλάδος, αλλά αδημονούν με νοσταλγία την ευλογημένη στιγμή, που οι συνθή-κες θα είναι πρόσφορες, σε υποδομές και αναπτυξιακό περιβάλλον, για να κάνουν την μεγάλη επιστροφή. Μας είναι πολύ χρήσιμοι αυτοί οι λαμπροί άνθρωποι, που αποτελούν ανάχωμα, στη μιζέρια και την εθνική κατάπτωση. Έχουμε βαθιά ανάγκη, από την μεθοδικό-τητά τους, τον υποδειγματικό επαγγελματισμό και την εργατικότητά τους, αρετές που όταν γονιμοποιηθούν από την ευφυΐα και το δαιμόνιο της φυλής, οδηγούν στην μεγαλουργία.

Για την ώρα ωστόσο, μαζί με τους λαμπρούς νέους ανθρώπους, που μας κάνουν υπερήφανους στον διεθνή στίβο, μας είναι πολύ χρήσιμοι ως παραδείγματα άντλησης διδαγμάτων, οι εγχώριοι μας πρωταθλητές. Αυτοί που τόλμησαν να μείνουν εδώ, να παλέψουν με το «μινώταυρο» του κράτους – γραφειοκρατία, ειδεχθής φορολόγηση, καθυστερούσα δικαιοσύνη και άλλα αντίστοιχα πολυκέφαλα τέρατα, στέφθηκαν νικητές στις εξουθενωτικές μάχες τους και μας πρόσφεραν σπουδαίες οάσεις ηθικής ανάτασης και επιστημονικής και επιχειρηματικής μεγαλουργίας

  • Share This

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη