kontoxristos 1520x250

 

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

24|10
2018
14:24

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

ΔΣ Πύργου: Ψήφισμα άσκησης πίεσης για την Πατρών - Πύργου

Δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να υπάρξει μια θετική εξέλιξη σχετικά με την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, ήταν η απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης των μελών του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

Σε κλίμα συνεργασίας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση ψηφίσματος για την συμμετοχή του δήμου Πύργου στις κινητοποιήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν τις προσεχείς ημέρες.

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής κάλεσε τους πέντε βουλευτές του νομού να σηκώσουν το λάβαρο, όπως χαρακτηριστικά είπε, για τον αυτοκινητόδρομο, μπαίνοντας απέναντι στις λογικές των Αχαιών, προτείνοντας παράλληλα να κλείσουν οι παράνομες διαβάσεις που υπάρχουν μέχρι να φτιαχτεί ο δρόμος, καθώς προκαλούν συνεχώς θανατηφόρα τροχαία.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη σύσκεψη με τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίτρζη τόνισε: «Έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση στα 6 τμήματα του δρόμου και απομένουν άλλα δύο, όπως ζήτησε ο υπουργός για κατάτμηση του έργου. Ο περιφερειάρχης Κ. Κατσιφάρας λέει να ξεκινήσουν όλα τα τμήματα μαζί, αν δεν γίνουν ενστάσεις στα 2 από αυτά. Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι δουλεύουν κάποιους, με θύμα το λαό της Ηλείας και ειδικότερα τους κατοίκους του Πύργου. Κάποιοι δεν θέλουν και κάποιοι δεν μπορούν».

Σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο αναζήτησε την ευθύνη στη συνέχεια ο Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος ανέφερε: «ο δρόμος συνδέεται με μια εξίσωση θανάτου. Η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι αφερέγγυα. Η Πάτρα πρέπει να μπει μπροστά προκειμένου να γίνει ο δρόμος, ξεφεύγοντας από μικροπολιτικές. Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν μπορεί να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Θα πρέπει οι βουλευτές της Ηλείας να αναλάβουν πρωτοβουλία ζητώντας, με ερώτηση στη Βουλή, να ισχύσει ειδική διάταξη όπως προβλέπει ο νόμος όταν απειλείται η εκτέλεση ενός έργου. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια».

Σχέδιο ψηφίσματος στο οποίο περιλαμβάνεται η απαίτηση για την άμεση εκτέλεση του έργου αλλά και το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων για τις 27 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηλείας, πρότεινε στη συνέχεια ο Αντώνης Καράμπελας.

Ο δρόμος δεν τελειώνει στο Βούναργο ανέφερε με τη σειρά του ο Γιάννης Αργυρόπουλος, πρέπει να φτάσει όπως τόνισε μέχρι τη γέφυρα του Αλφειού. Σχολιάζοντας καυστικά ότι δεν μπορούν να μπουν στην  ίδια ζυγαριά τα 150 εκ. ευρώ με τους εκατοντάδες νεκρούς όλα αυτά χρόνια.

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκαν στη συνέχεια ο Θανάσης Παναγούλης, η Άβα Βαγγελάτου, ο Βασίλης Παναγόπουλος και ο Θοδωρής Κόρδας.

DS Pirgou

Πατρών - Πύργου, ΔΣ Πύργου, Ψήφισμα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.