LIVE

 

bougatsa pasa 755x150 0122 skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021
Διαφημιστείτε στο ilialive.gr blossom perfumes

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|08
2022
20:08

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Περιφέρειας Μπομέτ της Δημοκρατίας της Κένυας

Το θέμα εισηγήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλος

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Μπομέτ (Bomet) της Δημοκρατίας της Κένυας, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 21ης Ιουλίου 2022. Η συνεργασία αφορά στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στην υλοποίηση δράσεων με στόχο την αναβάθμιση του πολιτιστικού πλούτου και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών των δυο περιοχών.

Οι δυο Περιφέρειες, δίνουν προτεραιότητα στην διεύρυνση των σχέσεων φιλίας με πόλεις της Ελλάδας και της Κένυας, και μέσω της αδελφοποίησής τους στοχεύουν στη δημιουργία προγραμμάτων ανταλλαγών που θα συμβάλλουν στην προώθηση και οικοδόμηση της αλληλοκατανόησης μεταξύ των δυο χωρών, σε διάφορους τομείς.

Ο κ. Γιαννόπουλος, εξηγεί πως, οι δυο περιοχές, επιδιώκουν την ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ τους, σε ακαδημαϊκό, οικονομικό, επιστημονικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση έργων και προγραμμάτων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής πολιτικής και της γεωργικής ανάπτυξης – ειδικά στην Περιφέρεια Μπομέτ – μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων, πληροφοριών και πείρας, στους αντίστοιχους τομείς.

giannopoulos bomet 2

«…η Αρχαία Ολυμπία αντικατοπτρίζει το αρχαιοελληνικό Ολυμπιακό Πνεύμα και την γενικότερη φιλοσοφία του Ολυμπισμού, που στηρίζεται στις Αρχές της ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών, της ευγένειας, της εντιμότητας, του σεβασμού, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, με σκοπό τη δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας με λιγότερη βία και ανταγωνισμό», σημείωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.  Αρχές στις οποίες – όπως χαρακτηριστικά είπε - θα πρέπει να βασιστεί η αδελφοποίηση των δυο περιοχών και η συνεργασία που θα αναπτύξουν σε όλους τους παραπάνω τομείς. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω του Συμφώνου Συνεργασίας που θα υπογράψουν οι δυο πλευρές, προκειμένου να αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος των δυο Περιφερειών, μεταξύ άλλων προτείνει:

  • Να υιοθετηθεί η τακτική ετήσια ανταλλαγή μαθητικού – φοιτητικού πληθυσμού και η αναζήτηση και μελέτη των κοινών σημείων και στοιχείων των παραδόσεων των δυο λαών.
  • Να διοργανωθούν πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, βασισμένες στα Ολυμπιακά ιδεώδη μεταξύ των νέων των δυο περιοχών, ώστε αυτοί να γίνουν οι πρεσβευτές αυτών των Αξιών και Ιδανικών.
  • Να αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών των δυο χωρών - όπως είναι τα Πανεπιστήμια των δυο Περιφερειών – αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, από την οποία υλοποιείται και αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γιαννόπουλος εξηγεί πως «…ένας από τους επιμέρους στόχους, οι οποίοι αναλύονται και στο Σύμφωνο Αδελφοποίησης, είναι η έναρξη εμπορικών συναλλαγών και η ενίσχυση των εργασιακών σχέσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων μελών, αποσκοπώντας, με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία επενδυτικών σχεδίων για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων των δυο Περιφερειών», σημειώνοντας παράλληλα πως θα καταβληθεί προσπάθεια για την ενεργοποίηση και συμμετοχή εκπαιδευτικών και οικονομικών ιδρυμάτων και οργανισμών - και προς αυτή την κατεύθυνση - οι οποίοι σχετίζονται με την εν λόγω συνεργασία.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το σώμα και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η Συμφωνία Αδελφοποίησης από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας Μπομέτ H.E Hillary K. Barchok.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

coffee Berry