andritsou 181025

Παιχνιδόκοσμος

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής Πελοπόννησος Expo

05|06
2019
11:57

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΔΟΣ

Βάρδα: Νέος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός από τον «Φιλόδημο»

Ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου ανέγερσης του νέου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στη Βάρδα με χρηματοδότηση ύψους 1.144.300 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι».

Στον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης , ο παιδικός σταθμός της Βάρδας ιδρύθηκε το 1980 και έκτοτε στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο.

Η χρηματοδότηση αφορά την ανέγερση δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού δυναμικότητας 30 θέσεων με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία του, στην εντός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Βάρδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.  Το σύνολο των χώρων του βρεφονηπιακού σταθμού αναπτύσσονται στο ισόγειο. Περιλαμβάνονται όλες οι προβλεπόμενες από τις κείμενες νομοθεσίες λειτουργίες για 24 νήπια και 6 βρέφη.

Ο εν λόγω βρεφονηπιακός σταθμός πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 1.079,11 τ.μ. , το οποίο ευρίσκεται εντός σχεδίου πόλης , στο νοτιοδυτικό άκρο του δημοτικού διαμερίσματος Βάρδας. Η έκταση αυτή, που αποτελεί τμήμα έκτασης πρασίνου, έγινε δωρεά στον πρώην Δήμο Βουπρασίας  με σκοπό την απόδοσή του σε κοινωφελείς χρήσεις. Πλησίον του υπό κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού λειτουργεί το Κέντρο Υγείας της πόλης της Βάρδας. Πρόκειται για επίπεδη έκταση χωρίς δένδρα ή άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με μέτωπο σε τρεις παρακείμενους δρόμους, πολύ κοντά στην είσοδο της πόλης από το οδικό δίκτυο που ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο. Οι δρόμοι που περικλείουν το οικόπεδο, εντός του Ο.Τ. 40-41 του σχεδίου πόλεως της Βάρδας είναι η οδός Σαλαμίνος (επί της οποίας βρίσκεται και η κύρια είσοδος στον βρεφονηπιακό σταθμό) βορειοανατολικά, η οδός Καλάκου βορειοδυτικά και η οδός Δαβάκη, νοτιοδυτικά, επί της οποίας βρίσκεται και η υπηρεσιακή είσοδος.  Η κάλυψη του κτιρίου είναι 617,30 τ.μ. Το εμβαδόν δόμησης σύμφωνα με την άδεια 72/2017 που εκδόθηκε από το Τμήμα Αδειών Δόμησης του Δήμου Ήλιδας είναι 553,42 τ.μ.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες στα παιδιά που θα φιλοξενεί για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας και θα εξασφαλίζει τα ακόλουθα:

-Υγιεινή και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενουμένων παιδιών.

-  Απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, παιχνίδι, ψυχαγωγία, ανάπαυση, ψυχολογική βοήθεια ανάλογα με την ηλικία.

- Μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγιεινή ανάπτυξη των παιδιών και παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους.

-  Υγιεινή και επαρκή διατροφή με σωστή ποιοτική σύνθεση.

- Φροντίδα για την ατομική καθαριότητά τους, καθώς και την καθαριότητα των χώρων της Μονάδας.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε:

«Πετύχαμε ακόμα μία σημαντική χρηματοδότηση για ένα έργο που οι πολίτες της Βάρδας το περιμένουν πολλά χρόνια. Στόχος μας είναι να δοθεί μια  ουσιαστική και μόνιμη  λύση στο χρόνιο πρόβλημα του Βρεφονηπιακού Σταθμού το οποίο πλέον θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο , σύγχρονων προδιαγραφών  και κανονισμών ασφαλείας για την προστασία των παιδιών. Η αποδοχή της χρηματοδότησης θα γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα προχωρήσουμε στην ηλεκτρονική δημοπράτηση.

Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας  και το έργο μας θα αποδεικνύεται καθημερινά. Εμείς μιλήσαμε πάντα με αλήθειες, αλλά όσοι αμφισβήτησαν το έργο μας θα χρειαστεί να ανακαλέσουν.»


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη