telesima 755x150 sotiropoulos skoubouri vets

06|06
2019
08:20

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Δήμος Πύργου: Λύση στην καθαριότητα με προμήθεια απορριμματοφόρων

Προς επίλυση φαίνεται προς βαίνει το σοβαρό θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στον Δήμο του Πύργου, αφού όπως έκανε γνωστό χθες ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής,  έχει προχωρήσει στην υπογραφή για την αγορά τριών μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων, ενώ με τη διαδικασία του leasing πρόκειται ο Δήμος να προμηθευθεί αλλά πέντε.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ζουμπάκη και του προϊσταμένου της υπηρεσίας καθαριότητας κ. Γιαννόπουλου ανέφερε ότι «... o κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι η υπηρεσία καθαριότητας είναι πολύ αμφιλεγόμενη και το προσωπικό σε καθημερινή βάση από κοντά το θαυμάζουν και από μακριά το λοιδορούν!  Η υπηρεσία καθαριότητας  σε δύσκολους καιρούς έκανε φοβερή δουλειά, τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα το πρόβλημα των σκουπιδιών. Ο κ. Γιαννόπουλος ως προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας ξεπέρασε τον εαυτό του πολλές φορές, ενώ ο  κ. Ζουμπάκης ήταν ο άνθρωπος που πάνω απ’ όλα πρόταξε το συμφέρον της πόλης.  
 
Επίσης θα πρέπει να  μάθει ο κόσμος ότι ο δήμος έχει επτά  ταλαιπωρημένα απορριμματοφόρα, με συνεργεία που δεν τα υποστηρίζουν όπως πρέπει και όταν επιδιορθώνονται λόγω των κακών δρόμων και των αδέξιων χειρισμών,   έχουν μεγάλες βλάβες.Αυτή τη στιγμή και τα 7 είναι χαλασμένα.  Παραμονές των εκλογών πήρα τον Γιώργο Πατούληκαι του ζήτησα ένα απορριμματοφόρο το οποίο μου το έστειλε σε χρόνο ρεκόρ, ενώ στη συνέχεια κάναμε προσπάθεια η οποία δεν ευδοκίμησε πριν τις εκλογές για την αγορά τριών μεταχειρισμένων οχημάτων.Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να υπογράφω για την αγορά τριών μεταχειρισμένων οχημάτων, έχοντας παράλληλα βρει και τα χρήματα, ενώ παράλληλα είμαστε  στην ευχάριστη θέση να βάζουμε το νερό στο αυλάκι για τη διαδικασία leasing, προκειμένου να αγοράσουμε 5 νέα απορριμματοφόρα.Ήδη σήμερα έχουν φύγει τα σκουπίδια σχεδόν  από παντού και  προσθήκη αυτών των 3 οχημάτων σημαίνει ότι το καλοκαίρι δεν θα έχουμε σκουπίδια. Πρέπει όμως να υπάρχει ευαισθησία και των πολιτών στο τι βγάζουν έξω, τι κάνουν με την ανακύκλωση κλπ».
 
Στη συνέχεια ο κύριος Λιατσής αφού ευχαρίστησε τους πολίτες του Πύργου για την υπομονή τους όλα αυτά τα χρόνια, σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα των απορριμμάτων, τόνισε ότι άφησε το φαινόμενο αυτό να λυθεί με ακραία μορφή καθώς με τον αυτόν τον τρόπο βρέθηκε το «φάρμακο». Αναφερόμενος μάλιστα στην νέα δημοτική αρχή υπογράμμισε ότι είναι βέβαιος ότι με τα στελέχη που την απαρτίζουν η πόλη θα κρατηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο.

Ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι επιβάλλεται να βρεθεί ο τρόπος αυτός με τον οποίο θα αυξηθούν τα έσοδα σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, κάνοντας γνωστό, ότι με την διευθύντρια οικονομικών Γιώτα Χριστοπούλου κατέληξαν στον τρόπο  με τον οποίο θα αποπληρώσουν τα τρία νέα απορριμματοφόρα.

Αναφερόμενος στην ανακύκλωση, ο κ. Λιατσής έκανε έκκληση στους κατοίκους του Πύργου να προσπαθήσουν έτσι ώστε το ποσοστό του 6% που ισχύει τώρα, να ξαναγίνει 22-23% που παλιότερα είχε επιτευχθεί.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, από την πλευρά του, αφού συνεχάρη τον δήμαρχο Πύργου, για την λύση του προβλήματος της εναπόθεσης των απορριμμάτων τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο απαράδεκτος στόλος των οχημάτων, ενώ συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι: «...Στους 16 μήνες οι προσπάθειες οι δικές μου και της υπηρεσίας καθαριότητα, ήταν πως θα ανανεώσουμε αυτό το στόλο. Η προσπάθειά μας επικεντρώθηκε στο να πάρουμε τα τρία μεταχειρισμένα οχήματα και ήδη ο δήμαρχος υπογράφει την αγορά τους. Ευχαριστώ την υπηρεσία καθαριότητας που συνέβαλε στα μέγιστα, προκειμένου ο δήμος να λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας σε βάθος 20ετίας».

Ένα ακόμα πρόβλημα έθιξε στη συνέχεια ο προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας κ. Γιαννόπουλο, το οποίο δεν είναι άλλο από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση των απορριμμάτων από τους πολίτες τονίζοντας ότι: «...Έχουμε παρατηρήσει πάρα πολλές φορές να είναι οι κάδοι αδειανοί και ν’ αφήνουν τις σακούλες κάτω οι δημότες και να περνούν μετά στα σκουπίδια οι γάτες και οι σκύλοι και να γίνεται χάος! Πρέπει όλοι μαζί να φροντίσουμε για την καθαριότητα. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε με το προσωπικό καθαριότητας που είναι πολλά χρόνια στην υπηρεσία και περιμένουμε την ενίσχυση μέσω της περιβόητης προκήρυξης. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είναι η πόλη μας καθαρή. Ζητάμε όμως και οι δημότες να βοηθήσουν. Γιατί δεν βγάζουν τις σακούλες της Δευτέρα τη στιγμή που την Κυριακή δεν λειτουργεί η υπηρεσία; Θα δώσουμε στη νέα Δ.Α. ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για να μπορέσουμε να διορθώσουμε όλα αυτά και να κάνουμε μια πόλη καθαρή για να την ευχαριστιόμαστε».


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.