LIVE

 

Σπιτική Κουζίνα Καντρή Mathisis φροντιστήριο Πύργος
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021
ΒΟΛΛΑΡΗΣ Φροντιστήριο skoutas eshop

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο

24|05
2023
19:35

Γιαννόπουλος: «Διαρκής η προσπάθεια εξωραϊσμού και ανάδειξης του αεροδρομίου Επιταλίου»

Απομακρύνθηκε το επικίνδυνο εγκαταλελειμμένο κτίριο

Με την κατεδάφιση του επικίνδυνου παλαιού κτιρίου διοίκησης του Αεροδρομίου Επιταλίου, συνεχίζονται οι διαρκείς προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον εξωραϊσμό του αλλά και την ανάδειξη του σημαντικού του ρόλου. Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε τον χώρο και παρακολούθησε από κοντά, τις εργασίες κατεδάφισης του παλαιού ξύλινου - μη λειτουργικού, ακατάλληλου για χρήση, εγκαταλελειμμένου από χρόνια και επικίνδυνου για τους επισκέπτες - κτιρίου. «Με την απομάκρυνσή του, βελτιώνεται σημαντικά η ασφάλεια αλλά και η αισθητική εικόνα του χώρου. Το εν λόγω κτίριο ήταν το πρώτο που αντίκριζαν οι επισκέπτες εισερχόμενοι από την κεντρική είσοδο του Αεροδρομίου, αλλά και οι χρήστες/πιλότοι κατά την προσγείωσή τους, γεγονός που “αδικούσε” τον χώρο, τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες του», εξηγεί ο κ.Γιαννόπουλος.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στον χώρο, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Πύργου Θεόδωρο Γιαννακούλια και μέλη του Δ.Σ, συζητώντας για τις εργασίες που θα ακολουθήσουν, με στόχο τον εξωραϊσμό και την περαιτέρω αισθητική αναβάθμιση του χώρου. Όπως εξήγησε μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, μετά την απομάκρυνση των μπαζών, θα πραγματοποιηθούν και οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού, με αποψίλωση της βλάστησης περιμετρικά και εντός του χώρου του Αεροδρομίου.

Παράλληλα, στο σημείο του παλαιού κτιρίου, προγραμματίζεται η εγκατάσταση νέου οικίσκου, που θα “στεγάσει” την Αερολέσχη Πύργου, η οποία, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Πολεμική Αεροπορία ορίστηκε ως υπεύθυνος φορέας λειτουργίας του χώρου, καθώς διαθέτει τα μέσα και την τεχνογνωσία για τη λειτουργία και εποπτεία του πτητικού έργου του Αεροδρομίου.

«Το ενδιαφέρον και η μέριμνά μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το Αεροδρόμιο Επιταλίου, δεν σταμάτησε με την εξασφάλιση της αδειοδότησης για την επαναλειτουργία του ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών. Και μολονότι όλες οι απαιτούμενες υποδομές και τα τεχνικά μέσα έχουν ολοκληρωθεί και εξασφαλιστεί προ πολλού για την εύρυθμη λειτουργία του, η προσπάθεια μας είναι διαρκής και εντατική – σε όλα τα επίπεδα - για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ρόλου του», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την αρχή του έτους και μέχρι σήμερα, σε εβδομαδιαία βάση, πραγματοποιούνται προσεγγίσεις ιδιωτικών αεροσκαφών, με το πρόγραμμα να εμπλουτίζεται καθημερινά για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ πρόσφατα εταιρεία παραγωγής πραγματοποίησε γυρίσματα στον χώρο για γνωστή τηλεοπτική εκπομπή μηχανοκίνητου αθλητισμού Γαλλικού καναλιού.

epitalio apom ktirio 2

epitalio apom ktirio 3

epitalio apom ktirio 4

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΑΛΛΙΟΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ