motorforum1520x250

Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Auto Moto 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

13|08
2019
09:11

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Συνάντηση - συζήτηση για την υδροδότηση του Πύργου

Η υδροδότηση της πόλης, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ύδρευσης, η τιμολογιακή πολιτική και η καταλληλότητα του πόσιμου νερού θα αποτελέσουν πρώτιστη προτεραιότητα για το Συμβούλιο της Κοινότητας Πύργου. Για τα παραπάνω το Κοινοτικό Συμβούλιο της πόλης του Πύργου ζήτησε ενημέρωση από τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑ Πύργου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε η συζήτηση περιστράφηκε στο ζήτημα της τιμολόγησης του νερού.  "Τα στελέχη της ΔΕΥΑ Πύργου μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει υπάρξει αύξηση του τιμολογίου τα τελευταία εννέα χρόνια και ότι οι δημότες της πόλης μας πληρώνουν δυσανάλογα πολύ περισσότερα χρήματα για την κατανάλωση και τη συντήρηση του διυλιστηρίου του Ερυμάνθου σε σχέση με τον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας.  Για τον ετεροβαρή  καταμερισμό των οικονομικών βαρών  ευθύνεται το σύνολο της διοίκησης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ερυμάνθου και τον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας να φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι τα ερωτήματα εγείρονται σχετικά και με τη στάση της Δημοτικής Αρχής Πύργου η οποία δεν προασπίστηκε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Το κόστος του νερού αυξάνεται και από τις ενεργειακές ανάγκες για τη λειτουργία του διυλιστηρίου καθώς δεν είχε γίνει πρόβλεψη μέρος των ενεργειακών αναγκών του να καλύπτεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ακόμη, αποτελεί παραφωνία το γεγονός ότι ενώ το διυλιστήριο έχει τη δυνατότητα  να εφοδιάσει με καθαρό νερό και άλλους δήμους της Ηλείας (οπότε και θα επιμερίζονταν το κόστος), αυτό δεν έχει γίνει ακόμα απαιτητό από τους γειτονικούς Δήμους! Σχετικά με τις βλάβες και τις διακοπές υδροδότησης μας διαβεβαίωσαν ότι γίνονται προσπάθειες με τη χρήση νέων τεχνολογιών να περιοριστεί η διακοπή υδροδότησης στα σημεία της πόλης που εντοπίζεται το πρόβλημα. Επιπλέον τονίστηκε ξεκάθαρα ότι το νερό της πόλης είναι κατάλληλο και το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των σωληνώσεων ύδρευσης έχει αντικατασταθεί.

Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα εξυπηρέτησης και ενημέρωσης  των πολιτών μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας. Δεν καταφέραμε να συζητήσουμε σχετικά με τη διαδικασία καταμέτρησης των υδρομετρητών(ρολογιών ύδρευσης) καθώς γνωρίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μετρήσεις δε συνάδουν με την πραγματική κατανάλωση. Επίσης, δεν συζητήθηκε το ζήτημα του  βιολογικού καθαρισμού της πόλης. Η επίσκεψη στην ΔΕΥΑ Πύργου ήταν η πρώτη και θα ακολουθήσουν και άλλες. Η διαχείριση του νερού αποτελεί βασική προτεραιότητα για εμάς, το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι φθηνό" ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Σπύρος Σιδηροκαστρίτης επικεφαλής της παράταξης "Ο Πύργος όλοι Εμείς".

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο, Γεώργιο Ανδριόλα και τον Οικονομικό Διευθυντή, Νικόλαο Καλαμπρέζο παραβρέθηκαν και τα μέλη της παράταξης «Ο Πύργος όλοι εμείς» με τους Αρτουμά Βασίλη, Καντούνη Κώστα και Χριστόπουλο Θοδωρή.

deuap2


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών