Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

31|10
2018
11:50

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Νέο υπόμνημα στο Υπ. Εργασίας από τους εργαζομένους του Δήμου Πύργου

Επιμένουν στο αίτημα παράτασης Κοινωφελούς εργασίας

Και νέο υπόμνημα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Πύργου (δημόσια πρόσκληση 16/2017), απέστειλαν οι εργαζόμενοι, μετά την απάντηση που τους εστάλει μέσω της οποίας απερρίφθη το αίτημα τους. Όπως σημειώνει στο απαντητικό έγγραφο του (υπ. Αρ. πρωτ. Οικ 240, 29/10/2018), ο Γ.Γ. του Υπουργείου, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η δυνατότητα παράτασης δεν υφίσταται.

Με το νέο τους υπόμνημα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως με βάση το τρέχον πλαίσιο προσλήψεων στα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, ο Νόμος 4370/2016 εντελώς αυθαίρετα και σε βάρος της ισότητας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, όπως προκύπτει από το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος το οποίο διακηρύσσει ότι «οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου», προβλέπει  την επέκταση της χρονικής διάρκειας των Προγραμμάτων κοινωφελούς  εργασίας στα κέντρα παροχής υπηρεσιών Α΄ υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

«Το δικαίωμα της διοίκησης να προβαίνει σε επέκταση των προγραμμάτων στα hot spots κατά αόριστο χρόνο, αν και οι συνθήκες είναι ουσιωδώς όμοιες, όπως, για παράδειγμα, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελούμενων είναι ίδια με τα υπόλοιπα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ σε Δήμους Περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, δημιουργεί πλέγμα επιπλέον δικαιωμάτων (επιπλέον μήνες επιδοτούμενης ανεργίας, κ.α,) μόνο για τους εργαζόμενους στα hot spots με ότι αυτό συνεπάγεται για την ισότητα των ευκαιριών δεδομένου ότι η άνιση μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων ισοδυναμεί µε ανισότητα, την οποία επιβάλει ο νομοθέτης με ειδική ρύθμιση.

Συναφώς, υπογραμμίζουμε ότι, η προνομιακή μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων δημιουργεί νομική ανισότητα η οποία προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στην περίπτωση αυτή, προς αποκατάσταση της συνταγματικής αρχής της ισότητας, επειδή  το Σύνταγμα είναι καθολικός ρυθμιστής του συνόλου των εννόμων σχέσεων, η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εφαρμόσει την επέκταση του προγράμματος και για τους εργαζόμενους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ σε Δήμους Περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, διότι μόνο με τον τρόπο αυτό αίρεται η κατάσταση που δημιουργήθηκε από την παραβίαση της ίσης μεταχείρισης.

Για τους παραπάνω  λόγους ζητήσαμε την παράταση του προγράμματος που συμμετέχουμε με νέο υπόμνημα  προς το Υπουργείο και με αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη. Επίσης, μέσω του παρόντος ζητάμε την στήριξη στο δίκαιο αίτημα μας από τους βουλευτές του Νόμου και από κάθε αρμόδιο φορέα».
  


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη