motorforum1520x250

Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Auto Moto 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

26|08
2019
07:50

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Γεωργιόπουλος: Ανοίγει νέο κεφάλαιο στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας

Η ανάδειξη του brand name της Ολυμπίας, η βελτίωση της καθημερινότητας και η κοινή – συλλογική προσπάθεια για τον τόπο, ήταν τρία από τα βασικά σημεία που επισήμανε ο νέος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά τη διάρκεια της πρώτης του ομιλίας υπό αυτή την ιδιότητα, το πρωί της Κυριακής στην ορκωμοσία του και του νέου δημοτικού συμβουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου. Μια αίθουσα που αποδείχθηκε μικρή για τις ανάγκες της ορκωμοσίας, αφού οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν εκεί ήταν πάρα πολλοί.

Οι ευχές του Μητροπολίτη Ηλείας

Georgiopoulos 6

Στιγμιότυπο απο την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ευχόμενος μια καλή θητεία στο νέο δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας, επισήμανε πως ο κ. Γεωργιόπουλος έχει υπηρετήσει για χρόνια την Ηλεία, έχει βοηθήσει την εκκλησία και επομένως γνωρίζει τον τόπο καταγωγής του την Αρχ. Ολυμπία και μπορεί να την βοηθήσει. Ο Μητροπολίτης Ηλείας εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του για το κονδύλι του 1,3 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε για την βελτίωση των προσβάσεων προς τις Ιερές Μονές της Ι.Μ. Ηλείας και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα συνεχιστεί η συνεργασία που υπήρξε με τον κ. Γεωργιόπουλο τα προηγούμενα χρόνια.

Ανάμεσα σε φίλους και συνεργάτες

Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε σε έναν προς ένα προσωπικά στους δημάρχους που παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία του, τον απερχόμενο δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Θύμιο Κοτζά, τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, τον δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο και τον «πρύτανη» της αυτοδιοίκησης δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, με τους οποίους συνδέθηκε στενά μέσα από κοινούς αγώνες, προσπάθειες, ανθρώπινες στιγμές και φιλία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Γιώργο Αηδόνη και τον Γιώργο Τζαβάρα με τους οποίους θα συνυπάρξουν στο ΔΣ και όπως επισήμανε θα εργαστούν αρμονικά καθώς τίποτα δεν τους χωρίζει για το καλό του τόπου. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του νομού.

Georgiopoulos 2

Georgiopoulos 3

Η πρόταση για το Βουλευτήριο και η αναφορά στο Μητροπολίτη Ηλείας

Με αφορμή τη στενότητα του χώρου που πραγματοποιήθηκε η τελετή, ο κ. Γεωργιόπουλος κατέθεσε μια πρόταση που υπάρχει η τελετή ορκωμοσίας του εκάστοτε νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αρχαίας Ολυμπίας να πραγματοποιείται στην ιερή άλτη στο Βουλευτήριο, με την άδεια του ΚΑΣ, στο χώρο της παλιάς «ολυμπιακής βουλής» όπου ορκίζονταν και οι αθλητές πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Ο νέος δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό λέγοντας πως προσβλέπει στη συνεργασία που είχε μαζί του ως αντιπεριφερειάρχης Ηλείας. Σημείωσε ότι τους συνδέουν η Ιερά Μονή Δίβρης, το ίδρυμα του Πελοπίου, οι κατασκηνώσεις στο Κούμανι, για τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια ανάδειξης για το καλό της εκκλησίας, της τοπικής κοινωνίας και του νομού.

«Κοινή προσπάθεια για τον τόπο»

«Σήμερα δεσμευθήκαμε εδώ, όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση και δώσαμε έναν όρκο. Έναν όρκο του οποίου το περιεχόμενο έχει ένα χαρακτήρα δημόσια δέσμευσης. Δεσμευθήκαμε λοιπόν εδώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και στην επόμενη περίοδο, και τα επόμενα χρόνια για το καλό του τόπου, όλοι μαζί. Ο δήμαρχος κ. Κοτζάς, ο παλιός δήμαρχος κ. Αηδόνης, ο κ. Τζαβάρας, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως παρατάξεων, όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων, όλα τα μέλη των τοπικών συμβουλίων. Μία είναι η κοινή προσπάθεια, ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας μέχρι το τελευταίο χωριό, να δει την καθημερινότητα του καλύτερη, να δει την ποιότητα ζωής του να προοδεύει, να δει δουλειά στον τόπο του για τα παιδιά του, να δει την πρόοδο του» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος στην συνέχεια της ομιλίας του.

Georgiopoulos 4

«Το λέω αυτό και το θεωρώ πρωταρχικό για έναν τόπο σαν την Ολυμπία, σαν την Ηλεία, γιατί εδώ τα τελευταία οχτώ χρόνια που δουλεύω στην αυτοδιοίκηση μου μοιάζει ότι αντί να μας ενώνουν πράγματα, μας χωρίζουν πράγματα. Μάλλον είναι περισσότερες οι στιγμές που μας χωρίζουν πάρα αυτές που μας ενώνουν. Φαίνεται ότι και η κρίση δε μας έδωσε μαθήματα. Πιστεύω όμως, ότι πια είμαστε όλοι πιο ώριμοι, είμαστε πιο γνωστικοί και μπορούμε ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές έχουμε, που πολλές φορές είναι και δημιουργικές, η δημοκρατία θέλει διαφορές αλλά και συνθέσεις και αυτή είναι η ουσία της, αυτός είναι ο πυρήνας της και μέσα από αυτόν θέλουμε να προχωρήσουμε. Η Ηλεία πρέπει να το αποδείξει, ότι μπορεί αυτό να το κάνει ενωμένη. Την προεκλογική περίοδο όλες οι παρατάξεις δώσαμε κάποιες δεσμεύσεις, για το καλό του τόπου. Πρώτα απ’ όλα για το καλό αυτού εδώ του ιερού χώρου που λέγεται Ολυμπία, είναι ένας ξεχωριστός χώρος, ένας ξεχωριστός τρόπος, με συμβολισμούς, με αξίες, με μηνύματα παγκόσμια και πρέπει να επιβεβαιώσουμε αυτό το ρόλο. Πρέπει να τον κάνουμε εκτός από το όνομα του που ακούγεται μακριά, να στείλει και το βλέμμα του μακριά. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μέσα από κοινή προσπάθεια. Δεσμευθήκαμε προεκλογικά όλοι μας, γι’ αυτό και νομίζω ότι επιβεβαιώνουμε με το σημερινό όρκο μας, ότι θα το κάνουμε και πράξη» συμπλήρωσε.

Georgiopoulos 5

Το brand name της Ολυμπίας

Ο νέος δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας στάθηκε ιδιαίτερα στο brand name της Ολυμπίας αλλά και το γεγονός πως πάνω σε αυτό μπορεί να χτιστεί η ανάπτυξη για τον τόπο.

«Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τις λέξεις, μερικές φορές της δαιμονοποιούμε, η Ολυμπία ναι, είναι και ένα brand name, μπορεί όχι πρώτο, αλλά είναι ένα brand name, είναι ένα οικονομικό, ένα αναπτυξιακό προϊόν, να μην ντρεπόμαστε να το λέμε, και πάνω σε αυτό θέλουμε να χτίσουμε την ανάπτυξη αυτού του τόπου και όχι μόνο της Ολυμπίας. Γιατί η Ολυμπία μπορεί να είναι η ατμομηχανή όλης της Ηλείας και όλης τις Περιφέρειας. Και βεβαίως υπάρχουν και τα χωριά μας, για τον πολίτη αυτού του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, τον πιο απομακρυσμένο, μέχρι και το τελευταίο χωριό αξίζει μια καλύτερη καθημερινή ζωή, μία καλύτερη ποιότητα για αυτόν και για τα παιδιά του. Μικρά πράγματα, αλλά αυτονόητα πράγματα που λείπουν και δεσμευόμαστε πως θα δουλέψουμε όλοι μαζί, για να κάνουμε τη ζωή του καλύτερη».

Η αναφορά στο Σπύρο Φωτεινό

Ο κ. Γεωργιόπουλος στον επίλογο της ομιλίας του, έκανε μια συγκινητική αναφορά στον πρώην δήμαρχο της Ολυμπίας, Σπύρο Φωτεινό και στο πως επηρέασε τη σκέψη και την οπτική του για τον τόπο, η συναναστροφή μαζί του. «Ήταν ένα πολύ μακρινό καλοκαίρι για μένα στη ζωή μου, ήμουνα δώδεκα, δωδεκάμισι χρονών μαθητής Α προς Β Γυμνασίου, Όταν ο αείμνηστος πατέρας μου, έχοντας ένα σπουδαίο φίλο του τόπου μας τον μετέπειτα δήμαρχο Σπύρο Φωτεινό, που λίγο τον γνώριζα μέχρι εκείνη την στιγμή, με εμπιστεύτηκε στα χέρια του για να μαθητεύσω την Ολυμπία, την ιστορία της, το ειδικό της βάρος, τα μηνύματά της και τις αξίες της. Έμεινα ένα καλοκαίρι μαζί του, και νομίζω ότι αποτύπωσε την μετέπειτα πορεία μου. Η σχέση μου με την Ολυμπία από εκείνη την ημέρα, μέσα στην Ιερά Άλτη, μέσα στο παλιό μουσείο, στην μεγάλη αίθουσα με τις συνθέσεις των αετωμάτων, σφραγίστηκε και χαρακτηρίστηκε. Η σχέση μου πλέον με την Ολυμπία έγινε συναισθηματική, ψυχική, διανοητική. Με ότι προστέθηκε στα μετέπειτα χρόνια, που το οφείλω και σε άλλους ανθρώπους. Σήμερα αυτή η σχέση μου με την Ολυμπία επικυρώνεται με αυτόν τον όρκο και σε λίγες ημέρες, με την ανάληψη των καθηκόντων του δημάρχου. Είναι μεγάλη τιμή. Αυτό που ζητάω είναι να μπορέσω να σταθώ όρθιος, για να μπορέσω να ανταποκριθώ στα αιτήματα και στις προσδοκίες όλων σας» κατέληξε συγκινημένος ο νέος δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Να σημειώσουμε πως η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Georgiopoulos 7

Η ορκωμοσία των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Georgiopoulos 8

Για το brand name της Ολυμπίας μίλησε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Georgiopoulos 9

Πρώτη υπογραφή στα έγγραφα της ορκωμοσίας απο το νέο δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Georgiopoulos 10

Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαηλίου, συντόνισε την διαδικασία της ορκωμοσίας.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών