Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

01|11
2018
09:32

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Καννής: Ο Πύργος κινδυνεύει να χάσει 2.68 εκατ. ευρώ

Παρέμβαση Στάθη Καννή στο Κεντρ. Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

H προκλητική εμμονή της δημοτικής αρχής να μην εφαρμόσει την υποχρεωτική διαδικασία διενέργειας αρχιτεκτονικού διαγωνισμού (μελετών ή σχεδίων ιδεών) για το εξαγγελθέν έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Πύργου, θέτει σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξή του και καθιστά πλέον ορατή την εκ νέου απόρριψη της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης, ύψους 2.680.000 ευρώ.

Αυτά μεταξύ άλλων έθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, της 31ης Οκτωβρίου του 2018, που έγινε στο ΥΠΕΚΑ, στην οποίο σημειωτέον δεν παρέστη οποιοσδήποτε πολιτικός υπεύθυνος της δημοτικής αρχής.

Είναι αδιανόητο ο Δήμος Πύργου να αρνείται να προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη πρόταση από λειτουργική, αισθητική και τεχνική άποψη για μία εμβληματική περιοχή παρέμβασης που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής πλατείας Σάκη Καράγιωργα και το λόφο του Επαρχείου. 


Ο ιστορικός αυτός τόπος αναφοράς, που είναι τοπόσημο και σύμβολο για την πρωτεύουσα της Ηλείας, δεν πρέπει να πέσει θύμα της ανικανότητας του κ. δημάρχου. Ας παραδειγματιστεί από τον Δήμο Τρικαίων, που για την ανάπλαση της αντίστοιχης κεντρικής του πλατείας, διενήργησε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, στον οποίο κατατέθηκαν 18 (!!) μελέτες, που αξιοποιήθηκαν από τον Δήμο για την άρτια υλοποίηση του έργου. Εκτός αν νομίζει ότι η μελέτη (6) σελίδων που κατέθεσε ο Δήμος Πύργου είναι αρκετή για ένα έργο συνολικής δαπάνης 2.680.000 ευρώ, που θα αποτυπώνει και θα χαρακτηρίζει την εικόνα της πόλης μας για τις επόμενες δεκαετίες. Το ιλιγγιώδες αυτό ποσό δεν πρέπει να πέσει θύμα της προχειρότητας της δημοτικής αρχής, τη στιγμή που η πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα βουλιάζουν στον μαρασμό και τα προβλήματα. 


Αν δεν μπορούν να απορροφήσουν το εν λόγω ποσό για το συγκεκριμένο έργο, να το αξιοποιήσουν για τις παραμελημένες συνοικίες του Πύργου, τις πύλες εισόδου της πόλης μας, την κάλυψη ζωτικών αναγκών των ξεχασμένων τοπικών κοινοτήτων, την αποκατάσταση της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του Δήμου μας και σε τόσα άλλα απαραίτητα έργα ουσίας. Εκτός αν ομολογήσουν ότι δεν έχουν καμία ώριμη μελέτη προς χρηματοδότηση.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη