telesima 755x150 sotiropoulos skoubouri vets

29|08
2019
07:51

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ο Γ. Λιατσής θέλησε να κλέψει την παράσταση στην ορκωμοσία Αντωνακόπουλου

Ως καπέλωμα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, χαρακτηρίστηκε από πολλούς η ισχυρή παρουσία του απερχόμενου Γαβρίλη Λιατσή. Ο επί τρεις θητείες δήμαρχος που μπροστά στο φάσμα της μεγάλης ήττας στις δημοτικές εκλογές και λοξοκοιτώντας προς το Κοινοβούλιο – στόχος που δεν επιτεύχθει – απεχώρησε οικειοθελώς από τα δημοτικά πράγματα, θέλησε με την ομιλία του να δώσει το μήνυμα πως είναι και θα είναι εδώ, ενεργός στα πράγματα της πόλης, ίσως περισσότερο από όσο φαίνεται ή μπορεί να φανταστούν οι πολίτες.

Ο Γαβρίλης Λιατσής μετά το κάλεσμα του Τάκη Αντωνακόπουλου, που επικαλέστηκε τον πολιτικό πολιτισμό, ανέβηκε στο βήμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Ξυστρή και μίλησε σχεδόν όσο – για να μην πούμε και λίγο περισσότερο χρόνο – μίλησε και ο νέος δήμαρχος. Το «καπέλωμα» που επιχειρήθηκε δεν έχει προηγούμενο, αφού κανένας από τους υπόλοιπους νέους δημάρχους που ορκίστηκαν στο νομό, δεν κάλεσαντον προκάτοχό τους, για ένα σόου αποχαιρετισμού…

Ο Γαβρίλης Λιατσής θέλησε να δώσει το στίγμα του πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα της πόλης, είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο και μάλιστα έδωσε και κατευθύνσεις στον διάδοχο του, για τα δικαστήρια που πρέπει να φτιαχτούν καινούργια, σε άλλο σημείο, για το 2ο λύκειο που πρέπει να γκρεμιστεί, για τα κτίρια γύρω από το Μανωλοπούλειο – που ποτέ δεν άγγιξε στη θητεία του – και που πρέπει να γκρεμιστούν. Ο κ. Λιατσής μίλησε για τις καλές ημέρες του στις δύο προηγούμενες θητείες που όλοι οφείλουμε να παραδεχθούμε το σημαντικό έργο που έκανε και άλλαξε την εικόνα της πόλης, αλλά δεν μίλησε για τα σκουπίδια που βρήκε και τα σκουπίδια που άφησε φεύγοντας στην τελευταία θητεία…

Ο απερχόμενος δήμαρχος μίλησε για τις 4550 ημέρες της τελευταίας διακυβέρνησής του στο δήμο Πύργου. «Μετά από 4550 ημέρες ευθύνης για τον Δήμο του Πύργου μετά από τρεις μέρες αποχωρώ. Δεν φεύγω από την πολιτική, παραμένω ταπεινός ενεργός πολίτης έτσι όπως ξεκίνησα» είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος στον Τάκη Αντωνακόπουλο, ανέφερε «… Κύριε δήμαρχε παρουσιάζεται μία εικόνα της πόλης σήμερα που σας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να δουλέψετε να την κάνετε καλύτερη. Από την Δευτέρα κιόλας θα έχετε την υποχρέωση, την θεωρία να την κάνετε πράξη. Πολλές φορές παρά τα δημοκρατικά σας αισθήματα θα αναγκαστείτε την πόρτα να την περάσετε μόνος.
Αδύναμος δήμαρχος, δεν είναι δήμαρχος. Ο δήμαρχος πρέπει να παίρνει αποφάσεις, ο δήμαρχος όταν θα πάρει την πρώτη συναισθηματική απόφαση για κάποιο σοβαρό θέμα θα έχει κάνει το πρώτο μεγαλύτερο λάθος».

Μιλώντας για την αποδοχή του κόσμου στο πρόσωπο του ανέφερε ακόμα τα εξής: «Δεν θέλω να πω τίποτα για μένα, τίποτα για το έργο που έγινε αυτές τις 4550 ημέρες.
Δύο πράγματα με συγκίνησαν τις τελευταίες ημέρες. Το ένα είναι όταν προχθές περνώντας από τη μέση της πλατείας σηκώθηκε ένα νέο παιδί, νέος επιστήμονας, με αγκάλιασε με φίλησε και μου είπε ευχαριστώ. Μου είπε ήμουν οχτώ ετών όταν ανέλαβες δήμαρχος και ήρθα μαζί με τη μάνα μου και σου ζήτησα να φτιάξεις την πλατεία και τώρα κάθομαι κάτω από τον πλάτανο που είναι στην πλατεία. Με συγκίνησε και έφυγε.
Το δεύτερο είναι, όταν έστειλα ένα έγγραφο, το τελευταίο έγγραφο που υπέγραψα στον υπουργό Δικαιοσύνης. Και του γράφω, και του στέλνω ένα χαρτί που πήρα από την πολεοδομία, ότι σε μια μαύρη εποχή για την πατρίδα μας χτίστηκε στο πιο κεντρικό κομμάτι της πόλης μας στο δικαστήριο. Ένα άχαρο κτίριο, που αναγκάζει τους ανθρώπους να περνάνε με χειροπέδες ανάμεσα σε αυτούς που πίνουν καφέ. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ότι πρέπει και ότι μπορείτε και θα δώσετε και το χώρο που θα σας προτείνω και εγώ που υπάρχει για να γίνει ένα καινούργιο μέγαρο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα γίνει κι αυτός πιστεύω φίλος της πόλης μας. Εγώ το ονειρεύομαι, εσείς να το κάνετε. Και ο Ηλίας Ανδριόπουλος που πάντα θέλω να εμπλέκεται στον πολιτισμό της πόλης μας, να υπερασπιστεί το θέατρο που δε μας άφησαν να γίνει, κι εσείς κύριε δήμαρχε να υπερασπιστείτε ότι το 2ο γυμνάσιο που πρέπει να γκρεμιστεί και τα κτίρια γύρω από το παλιό νοσοκομείο» ανέφερε μεταξύ άλλων στα κυριότερα σημεία της αποχαιρετιστήριας ομιλίας του ο κ. Λιατσής.

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι γιατί αυτά δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν σε μία συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του λίγο πριν αποχωρήσει, αλλά έγιναν παρουσία εκατοντάδων πολιτών, στην κορυφαία στιγμή του νέου δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, στην ημέρα της ορκωμοσίας του…

omilia liatsi 2

omilia liatsi 3

omilia liatsi 4

omilia liatsi 5


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.