LIVE05:41 | 01/04/2020

kontoxristos 1520x250

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|11
2018
13:35

Ικανοποίηση για την υπογραφή της ανάπλασης του λιμένα Κατακόλου

Για ένα μεγάλο έργο μίλησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Κατακόλου. Ένα έργο που εδώ και αρκετά χρόνια συζητείται και είχε μείνει αρκετά πίσω στην υλοποίησή του, παρότι το λιμάνι παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις της κρουαζιέρας.

«Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος για μια νέα μεγάλη ευκαιρία για τον τουρισμό, την κρουαζιέρα, την οικονομία, το εισόδημα και συνολικά την παραγωγική ανασυγκρότηση της Π.Ε. Ηλείας όπου μαζί με την αξιοποίηση όλων των έργων υποδομής των ΟΧΕ θα περάσουμε σε μια νέα παραγωγική βάση» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας υπενθυμίζοντας ότι το 2011 όταν ανέλαβαν νέα Περιφερειακή Αρχή βρήκαν μακέτες που σήμερα, με το σωστό πολιτικό προγραμματισμό, τη σωστή πολιτική διεκδίκηση πόρων, το σχεδιασμό για την υλοποίηση έργων, είναι στην ευχάριστη θέση να πουν ότι θα παραδώσουν ένα σύγχρονο Μεσογειακό λιμάνι κρουαζιέρας που δε θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλα λιμάνια. «Διεκδικήσαμε και πετύχαμε στο πρώτο βήμα να γίνει αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, εντάξαμε το δρόμο Λαστείκα -Κατάκολο που βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης, εντάξαμε σήμερα την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης και ταυτόχρονα με την προγραμματική σύμβαση αναλαμβάνουμε την ευθύνη ως Περιφέρεια πέρα από τη χρηματοδότηση, να κατασκευάσουμε τεχνικά το έργο».  Καταλήγοντας, ο κ. Κατσιφάρας, μίλησε για την άριστη συνεργασία με την Π.Ε. Ηλείας και το ΔΛΤΠ και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους και τους συνεργάτες του ονομαστικά. «Το λιμάνι Κατακόλου σε συνδυασμό με την Αρχαία Ολυμπία αλλά και τη δύναμη της πρωτεύουσας, μας δίνουν νέες ευκαιρίες και προκλήσεις για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα παραγωγικά δεδομένα. Είμαστε υπέρ των μεγάλων αλλαγών, τομών… Στο τέλος θα είναι δικαιωμένοι οι πολίτες της Ηλείας όταν θα δουν γρήγορα το οραματικό αυτό έργο, ένα γραφικό λιμάνι, που θα γίνει κόσμημα στη Μεσόγειο».

Από αισθήματα ανακούφισης και ικανοποίησης, τόνισε πως διακατέχεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. «Ανακούφιση γιατί πίσω από την προγραμματική σύμβαση κρύβεται ένα πολύ σκληρή δουλειά σε βάθος χρόνου, τουλάχιστον διετίας, με προβλήματα και αγώνα εκ του συστάδην. Ικανοποιημένος νιώθω διότι αυτή η υπογραφή είναι η αρχή της τελικής ευθείας, με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, τη δημοπράτηση και την έναρξη των εργασιών την άνοιξη του 2019. Είναι ένα έργο-βιτρίνα για την ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχ. Ολυμπία, μέσα από την οποία στοχεύουμε να αναπτύξουμε τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ηλεία. Ο τουρίστας δεν θα βλέπει ποια τη μαύρη αλάνα, αλλά μια εικόνα που δεν θα μας ντροπιάζει και θα μας κάνει υπερήφανους. Η ανάπλαση ξεκίνησε μετά το έργο των λιμενικών υποδομών και θα συνεχιστεί με την παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη, την αναβάθμιση του τουριστικού τρένου, έργο εξίσου εμβληματικό, και την ανάπλαση της οδού Κατακόλου σε σύγχρονο οδικό δίκτυο, όπως και τα λοιπά έργα που έχουμε για τον Πύργο και την Ολυμπία. Αισθανόμαστε υπερήφανοι, διότι ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και είμαστε στην αρχή του τέλους για να υλοποιούμε το πολιτικό πρόταγμα της περιφέρειας», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος.

Στην πολύχρονη προσπάθεια της Διοίκησης του ΔΛΤΠ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Λεωνίδας Βαρουξής, τονίζοντας πως αισθάνεται ευτυχής και τυχερός με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. «Βρήκαμε μελέτες στο 10-20% και ήταν πολύ δύσκολο χωρίς Τεχνική Υπηρεσία να τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι η προγραμματική αυτή σύμβαση ήταν ο μοναδικός τρόπος, το έργο αυτό από στόχευση να γίνει πράξη. Αξιοποιώντας προγράμματα και τις ΟΧΕ μπορούμε να αναπτύξουμε το λιμάνι με στόχο να ανοίξουμε τις πύλες στις ναυτιλιακές εταιρείες, να τις ικανοποιήσουμε και να τις γοητεύσουμε και να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη τους προς εμάς» είπε και ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους προσέφεραν την πολύτιμη βοήθεια τους καταλήγοντας πως είναι ένα έργο που δικαιούται το λιμάνι, η τοπική κοινωνία, η κοινότητα Κατακόλου, ο Δήμος Πύργου και όλη η Ηλεία. «Το στοίχημα πλέον πρέπει να είναι, να ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο 2019».

Σχετικά Άρθρα

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.