motorforum1520x250

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

21|09
2019
11:51

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Συνεργασία ΤΕΕ Ηλείας με Αντωνακόπουλο

Συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Ηλείας, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και μαζί του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και τον Εντεταλμένο σύμβουλο Γιάννη Αργυρόπουλο του Παναγιώτη. Ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε τη βούληση της νέας Δημοτικής Αρχής να συνεργαστεί με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την ανάπτυξη του Δήμου Πύργου, ενώ ζήτησε τη συνδρομή του στην κατάρτιση ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης γνώμης για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Κατακόλου. Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» επισημαίνοντας ότι οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του νομού θα πρέπει να είναι αρωγοί στην πρωτοβουλία των δήμων του νομού για συνέχιση των εργασιών  και έγκαιρη υλοποίηση του έργου. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος σε δηλώσεις του “…ο τεχνικός κόσμος ανταποκρίθηκε, το θέμα είναι η καλύτερη συνεργασία μας με τους επιστήμονες που ανήκουν στον τεχνικό χώρο. Έχουμε τρέχοντα ζητήματα, όπως να μας πουν την άποψή τους πάνω στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην απόπειρα άντλησης που γίνεται κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, ένα παρά πολύ σημαντικό θέμα που θέλει μία διεπιστημονική προσέγγιση δεν είναι καθόλου απλό, πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας θέμα στην Ηλεία.

Το δεύτερο επίσης είναι η εξέλιξη, στο δράμα που συνεχίζεται πάλι με νέο επεισόδιο στο δρόμο Πάτρα - Πύργος, είδατε σήμερα προσέφυγαν ο ιταλικός αυτός κολοσσός με ό,τι αυτό συνεπάγεται, στην Αχαΐα οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες εγείρουν πάλι το θέμα της νότιας χάραξης και απειλούν με προσφυγές πάλι στη Δικαιοσύνη, όπως καταλαβαίνετε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μετά από έναν κακό χειρισμό που έγινε από κυβερνητικούς παράγοντες.

Και μια σειρά από άλλα θέματα όπως είναι η λειτουργία της πολεοδομίας, των τεχνικών υπηρεσιών, όπως είναι η αγορά η κατασκευαστική στον τόπο μας, τα συζητήσαμε, καταλήξαμε σε συμπεράσματα και μία μορφή μόνιμης συνεργασίας. Θέλουμε τους εκφραστές των επιστημόνων στον τόπο μας να είναι μαζί μας και εδώ θα πρέπει να σας πω ότι τις προηγούμενες ημέρες είχα και μία άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο των δικηγόρων, όπου συμφωνήσαμε και είναι άποψή μας υποθέσεις να δίνονται σε όλους τους δικηγόρους και ειδικότερα στους νέους δικηγόρους οι οποίοι πρέπει να ενισχυθούν και εισοδηματικά, να μην έχουμε τα μονοπώλια, τα γνωστά μονοπώλια που υπήρχαν στο χώρο, στον Πύργο με όλες τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές αρχές. Είμαστε εδώ για όλους, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και εκλεκτούς” σχολίασε ο κ. Αντωνακόπουλος.

"Να ξέρετε κάτι υπάρχει μία σκοπιμότητα σε όλο αυτό το σύστημα που λέγεται πολεοδομικός σχεδιασμός στην πόλη γιατί πίσω κρύβονται τεράστια συμφέροντα. Υπάρχουν αυτονόητα πράγματα που δεν έχουν γίνει. Δηλαδή όλες οι πόλεις αναπτύσσονται ανατολικά στις στέρεες περιοχές. Ο Πύργος έχει αναπτυχθεί σε περιοχές που είναι στην επιφάνεια της θάλασσας και πλημμυρίζουν. Αυτό δε σας λέει κάτι; Ο συντελεστής στα στερεά μέρη είναι 1,2 και ο συντελεστής στα λιμνοχώραφα είναι 2,4. Αυτό δε σας λέει κάτι; Αυτοί είναι γνωστοί, έχουν ονοματεπώνυμο στην πόλη. Οι πολίτες γνωρίζουν. Η δύναμή τους είναι στην ψήφο τους, όταν τους ψηφίζουν. Και η δύναμη είναι σε εσάς, να προβάλλεται αυτά τα θέματα για να ξέρουν οι πολίτες ποιοι ουσιαστικά έχουν υπονομεύσει το μέλλον τους και ποιοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτόν τον τόπο” κατέληξε.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Αργυρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «... θα  δώσουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη και βέβαια στα έργα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου Πύργου. Το ΤΕΕ έχει ιδιαίτερο ρόλο αφού ουσιαστικά είναι σύμβουλος των Δήμων και γι’ αυτό επιθυμούμε τη συνεργασία, το πλαίσιο της οποίας θα εξειδικεύσουμε σε επόμενες συναντήσεις μας».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ξεκινά μια νέα περίοδος στις σχέσεις του Επιμελητηρίου με το δήμο Πύργου και παρέδωσε υπόμνημα με μια σειρά αιτημάτων αλλά και προτάσεων για τη συνεργασία των δύο θεσμών με σκοπό τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής.

 

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών