Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

07|10
2019
17:11

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Επιστολή Γεωργιόπουλου στον υπουργό Υγείας για την υγειονομική κάλυψη της Ολυμπίας

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας φιλοσοφίας, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Σε αυτή ζητά την ενίσχυση των υγειονομικών δομών και την μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην περιοχή, αναφέροντας το παράδειγμα παρέμβασης που έγινε για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης στο κέντρο της Αθήνας.

Στην επιστολή αναφέρει τα εξής ο κ. Γεωργιόπουλος:

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο θλιβερό συμβάν του θανάτου της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου “Μακεδονία”, Βασιλικής Καραβάκου, κατά τη διάρκεια συνεδρίου φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία, στο οποίο η αποβιώσασα συμμετείχε ως εισηγήτρια, αναδεικνύει βασικά προβλήματα και ελλείψεις στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί τον δεύτερο χερσαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, μετά την Ακρόπολη, με ένα (1) εκατομμύριο περίπου επισκέπτες το χρόνο.

Η απουσία βασικών υποδομών και μέσων υγείας στην πόλη, εκτός των τραγικών αποτελεσμάτων, ταυτόχρονα, δυσφημεί τον τόπο και τη χώρα σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσία και στάθμευση ασθενοφόρου οχήματος στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας, είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Τούτο δε, καθίσταται επιπλέον και επείγον, αφού στις 12 Μαρτίου 2020 θα τελεσθεί στον ιερό τόπο μας, η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ήδη δε, για το λόγο αυτό, πλήθος ξένων επίσημων αποστολών επισκέπτονται την Ολυμπία (ΔΟΕ, Τόκυο 2020 κλπ) στα πλαίσια της οργάνωσης και προετοιμασίας της Τελετής.

Φαντάζει λοιπόν αδιανόητο να συμβεί οτιδήποτε σχετικό με τα εν λόγω ζητήματα, το οποίο θα προσβάλει τη χώρα διεθνώς και θα δυσφημεί τον τουρισμό μας.

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγο καιρό με άμεσες ενέργειές σας, δώσατε λύση σε ανάλογο πρόβλημα στην Ακρόπολη Αθηνών. Πιστεύουμε πως την ίδια ευαισθησία θα επιδείξετε και για την Αρχαία Ολυμπία, επιλύοντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.