Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

09|10
2019
07:20

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ικανοποίηση Λυμπέρη για την πορεία των έργων στην Τριανταφυλλιά

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά. Στη χθεσινή αυτοψία που έκανε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου. Μαζί του ήταν η Γενική Γραμματέας του δήμου Νίκη Κοκκαλιάρη ενώ παρόντα στην εγκατάσταση ήταν τα μέλη της επιτροπής ΣΔΙΤ.

«Είναι η δεύτερη συντονισμένη επίσκεψή μας στο χώρο και πρέπει να πω με ικανοποίηση ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται, ο έλεγχος γίνεται κανονικά και το έργο εγκρίνεται βήμα - βήμα και προχωράει. Η διαπίστωσή μου είναι ότι έστω και τώρα με πέντε χρόνια καθυστέρηση πάμε προς την ολοκλήρωση ενός έργου που πιστεύω ότι αν το παραλάβουμε, δεν θα είναι άξιο προς παρουσίαση στην υπόλοιπη χώρα όπως πρόσφατα έχετε δει από τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης για την Ήπειρο ή για άλλα μέρη της Ελλάδος, αλλά αυτό για έναν ακόμα λόγο, θα είναι και αρχιτεκτονικό αξιοθέατο που από τη μία θα λειτουργεί ως μία παιδευτική διαδικασία σύγχρονης διαχείρισης σε προηγμένες κοινωνίες των απορριμμάτων τους και από την άλλη εκπαίδευσης των σχολείων της νέας γενιάς στο πως θα πρέπει και αυτά να σχεδιάσουν και να προχωρήσουμε στο μέλλον τους όταν μετά από κάποιες δεκαετίες θα έχει ολοκληρώσει την λειτουργία του και θα πρέπει να κάνουν κάτι άλλο παραπέρα» είπε ο κ. Λυμπέρης.

«Επομένως εδώ θα μπορούν όσοι το επισκέπτονται να παίρνουν και μία εικόνα από το μπαλκόνι της Αμαλιάδας να δουν όλο το παραλιακό μέτωπο από την Ζάκυνθο μέχρι την Κεφαλονιά και γιατί όχι να μην αισθανθούν και καθόλου δυσάρεστα με την διαχείριση των σκουπιδιών μας. Σε αντίθεση με αυτό που πήγαινε να γίνει στις αρχές της δεκαετίας του 90, ένας ανεξέλεγκτος ΧΥΤΑ που θα είχε γεμίσει όλη την χαράδρα μέχρι κάτω τώρα με κάτι εκατομμύρια τόνους σκουπίδια, θα ήταν αυτά μία βόμβα πάνω από το κεφάλι μας και βέβαια όλος αυτός ο χώρος θα είχε απαξιωθεί και αν δεν θα είχε καμία σχέση με το σημερινό σχεδιασμό και την σημερινή λειτουργία που πάμε να του δώσουμε» κατέληξε ο δήμαρχος Ήλιδας.

xyty2

xyty3

xyty4

xyty5

xyty6

xyty7


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.