Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

18|10
2019
07:45

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Φαρμάκης από τον Πύργο: Πιέζει ο χρόνος για τα έργα

«Ο χρόνος πιέζει για τα έργα». Με αυτή τη φράση ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, θέλησε να δώσει το στίγμα του για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε έργα και υποδομές στη Δυτ. Ελλάδα και να πει πως θα συμβάλει με όλες τους τις δυνάμεις στο να καλυφθούν οι ανάγκες που έχει ο δήμος Πύργου. Η συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Τάκη Αντωνακόπουλο χθες το μεσημέρι έγινε σε καλό κλίμα με ταύτιση απόψεων των δύο πλευρών και διάθεση για επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν. Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση συνεργασίας των δύο ανδρών ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Στην υποδοχή

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης αναφερόμενος γενικότερα στη συνάντηση που είχε με τον κ. Αντωνακόπουλο, σημείωσε πως «…ξεκίνησαν, οι κατ’ ιδίαν τεχνικές συναντήσεις με τους δημάρχους της Ηλείας αυτή τη φορά, εδώ μαζί με τον δήμαρχο Πύργου είμαστε σε μία συζήτηση σχετικά με τον συντονισμό που χρειάζεται και εκ μέρους της περιφερειακής αρχής και εκ μέρους της δημοτικής αρχής, για να ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση που υπάρχει για το επόμενο χρονικό διάστημα. Η πρόκληση είναι το γεγονός ότι θα έχουμε να διαχειριστούμε ένα τρέχον πρόγραμμα που έρχεται στο τέλος του με τις μικρές απορροφησιμότητες και φυσικά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του επόμενου προγράμματος 21/27. Και όλα αυτά με αρκετή πίεση χρόνου. Δυστυχώς χρόνο για χάσιμο δεν έχουμε, πρέπει να υπηρετήσουμε τον πολίτη ο οποίος βλέπει πίσω του και βλέπει τα χρόνια να έχουν περάσει, δίχως να έχει εκμεταλλευτεί το πολιτικό προσωπικό όπως θα έπρεπε και όπως θα μπορούσε τις ευκαιρίες τις οποίες δόθηκαν και τώρα καλούμαστε εμείς να ανταπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις της εποχής».

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος υποδέχθηκε τον κ. Φαρμάκη λέγοντας πως ο νέος Περιφερειάρχης είναι φίλος πριν τις εκλογές και δικαιώνει τις εκτιμήσεις του. «Θεωρώ ότι αυτή η θητεία είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον Πύργο, ο όποιος έχει μείνει πίσω πάρα πολύ όσον αφορά στις υποδομές και στην οικονομία του, γιατί προφανώς στο παρελθόν δεν είχε την προσοχή που έπρεπε και από τους διοικούντες αλλά και από ανώτερες άλλες θεσμικές εκφράσεις. Επαναδιατυπώνουμε το ενδιαφέρον μας και κάνουμε πλέον συγκεκριμένες επιλογές σε σχέση με την ΟΧΕ. Σύντομα στην πλατεία θα ξεκινήσουν τα έργα, η ανάπλαση στην πόλη, θα γίνουν πέριξ του χώρου του μουσείου και προς τον Άγ. Αθανάσιο, καθώς επίσης στο κτίριο του ΟΣΕ με την προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Κατάκολο, στο τέταρτο λιμάνι κρουαζιέρας στην χώρα.

Ο κ. Φαρμάκης είναι αρωγός, αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που συνέβησαν κατά τα τελευταία κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν το δήμο μας. Υπάρχουν κι άλλα θέματα τα οποία συζητήσαμε όμως σας λέμε αυτά τα οποία είναι δεδομένα. Θεωρώ ότι η πόλη του Πύργου στο πρόσωπο του νέου Περιφερειάρχη έχει βρει έναν καλό κι αποτελεσματικό φίλο, συνεργάτη και συμπαραστάτη. Για όλα αυτά λοιπόν, τον ευχαριστούμε που είναι σήμερα εδώ και πιστεύουμε ότι με μία συνεργασία που φαίνεται ότι ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς θα έχουμε μία αποφασιστική συμμετοχή στο να αποκατασταθεί η αδικία που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια σε αυτήν εδώ την περιοχή».

antonako farmakis2

Η Πατρών - Πύργου

Το θέμα της Πατρών – Πύργου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την ατζέντα της συνάντησης. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν πως όσο καθυστερεί η υλοποίηση του έργου, χάνονται ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο.

«Είναι εκπεφρασμένη πολλές φορές μέχρι σήμερα και εκ μέρους της περιφερειακής αρχής και εκ μέρους φυσικά των δημοτικών αρχών της Ηλείας για άποψη για το οδικό δίκτυο της Πατρών - Πύργου. Έχω την αίσθηση ότι από την στιγμή που καθόμαστε μόνο και γκρινιάζουμε χάνουμε την ουσία του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την υλοποίηση πλέον του οδικού δικτύου το οποίο στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Φαρμάκης. «Έχω την αίσθηση ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού του κύριου Καραμανλή κατέστη σαφές ότι για την κυβέρνηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου. Από εκεί και πέρα εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση αυτό που πρέπει να κάνουμε και θα κάνουμε, είναι να είμαστε απολύτως κοντά, βλέποντας ότι δεν θα πέσουμε θύματα ψεύτικων υποσχέσεων. Και αυτό θεωρώ ότι δεν θα γίνει» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Πύργου επανέλαβε πως οι αυτοδιοικητικοί παραμένουν ανυποχώρητοι στο θέμα του χρόνου εκτέλεσης του έργου. «Εξαντλούμε την θεσμική μας λειτουργία με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και συγκρότηση ενός θεσμικού μετώπου μίας κουρασμένης φρασεολογίας για το νομό μας, ο Πύργος πρωτοστάτησε σε αυτή την υπόθεση. Παραπέρα βεβαίως μπαίνουμε επικεφαλής σε μία κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται από την τοπική κοινωνία για την αναγκαιότητα αυτού του έργου. Θα σας πω κάτι μακάβριο! Προτιμούμε να πηγαίνουμε σε συγκεντρώσεις πολιτών για την διεκδίκηση του έργου, παρά σε κηδείες συμπολιτών. Αυτό στέλνω μήνυμα σε κάποιους που απέχουν και προτιμούν να παραβρίσκονται σε κηδείες συμπολιτών και όχι σε συγκεντρώσεις πολιτών» σχολίασε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Αναφέρθηκε στην τετραετία που χάθηκε και στάθηκε σε αυτό που έχει εισπράξει από την Κοινοβουλευτική του εμπειρία. «Αργούσε ο προηγούμενος, δημοπρατούσε το έργο παραμονές εκλογών, ερχόταν ο επόμενος και έλεγε τι άχρηστος που ήταν αυτός ο προηγούμενος, θα το φτιάξω έγω καλύτερο, έπαιρνε αλλά τέσσερα χρόνια αυτός, το δημοπρατούσε πάλι προεκλογικά, ερχότανε ο άλλος ο επόμενος και πάλι έλεγε τι άχρηστος που ήταν ο προηγούμενος θα το κάνω εγώ καλύτερα... Αυτό έχει τελειώσει!

Έγινε πλέον κατανοητό τι συμβαίνει. Αγοράζουμε χρόνο! Ποια είναι τα αίτια ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο» είπε ο δήμαρχος Πύργου και επισήμανε πως αν υπάρξει και άλλη καθυστέρηση για τέσσερα χρόνια θα θρηνήσουμε άλλους 60 με 70 νεκρούς. Τόσο βγαίνει με βάση το χρόνο και μην κοιτάτε που έχουμε οικονομική κρίση και έπεσαν πολύ οι μετακινήσεις, η αναλογία παλιότερα ήταν φρικιαστική. Άρα δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Και αφού υπάρχουν λύσεις, να εφαρμόσουν τις λύσεις που μπορούν, αρκεί να ξεκινήσουν τώρα το έργο».

Ο δήμαρχος Πύργου σχολίασε πως η νότια χάραξη είναι «ψευτοαντίθεση».Και η νότια χάραξη μπορεί να γίνει και το έργο μπορεί να γίνει. Χωράνε όλα! Μην προσπαθούν κάποιοι πάνω σε αυτά τα θέματα, να αναδείξουν άλλες αφασικές πολιτικά αντιθέσεις του παρελθόντος. Εμείς είμαστε εδώ, πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης που είναι ένας σύγχρονος, αξιόπιστος πολιτικός, που τον υποδεχθήκαμε εδώ στον Πύργο, ως νεοεκλεγείς δήμαρχος, τον στηρίξαμε ανοιχτά, είπαμε ότι είναι ο εν δυνάμει πρωθυπουργός μας, 20 ημέρες πριν τις εκλογές, γιατί έτσι φαινόταν, και πιστεύω στην αξιοπιστία του πρωθυπουργού, ότι θα εξαντλήσει με το κύρος που έχει, τις διαδικασίες να γίνουν όλα σωστά. Και χρήματα να μη χαθούν και το έργο να γίνει και ο χρόνος να μην σπαταληθεί» κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Για Φεστιβάλ κινηματογράφου - Αποθήκες ΑΣΟ

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναφερόμενος στο θέμα της κατασκευής του χώρου που θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στις αποθήκες του ΑΣΟ, τόνισε πως «… είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο θα δώσει πολλά στην περιοχή αλλά και στο θεσμό του φεστιβάλ κινηματογράφου. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο στο νέο ΕΣΠΑ, μπορεί να είναι και στο τρέχον πρόγραμμα, αυτό εξαρτάται από τους βαθμούς ωριμότητας του όλου σχεδίου. Η προηγούμενη κατάσταση έχει να κάνει με απλές σκέψεις και ασκήσεις επί χάρτου. Εμείς καλούμαστε αυτές να τις κάνουμε πράξη, και θα τις κάνουμε. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, χρόνο χρειαζόμαστε να το αποτυπώσουμε στο χαρτί και να γίνει πράξη» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη