Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

21|10
2019
14:42

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης στην 47η Γενική Συνέλευση της CPMR

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, συμμετείχε στην 47η Γενική Συνέλευση της CPMR (Διάσκεψη των Νησιωτικών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 16 έως 18 Οκτωβρίου 2019 στο Παλέρμο της Σικελίας.

Μεταξύ άλλων, τα θέματα που απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση, ήταν το μεταναστευτικό, η διαχείριση των απορριμμάτων, η κλιματική αλλαγή και η κυκλική οικονομία, η αλιεία, όπως και θέματα συνοχής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εγκρίθηκε ομόφωνα, ψήφισμα προς τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, σχετικό με το Brexit και το νέο προϋπολογισμό, στο οποίο εκτός των άλλων υπογραμμίζεται ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάρτιση ενός φιλόδοξου σχεδιασμού, με βάση τις ανάγκες των κρατών-μελών, αλλά και την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εισφορά 1,3% του ΑΕΠ κάθε χώρας αλλά και δημιουργίας νέων εσόδων.

Ακόμα, καλείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να προστατέψει την πολιτική συνοχής, η οποία είναι μία από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού σχεδίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι κάθε καθυστέρηση στον προϋπολογισμό θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα συγχηματοδοτούμενα προγράμματα που διαχειρίζονται οι Περιφέρειες.

Τέλος, καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παραμείνει πιστό στην αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας χωρίς αλλαγές στον σκοπό και τα γεωγραφικά δεδομένα για τα προγράμματα μετά το 2020. Η «πόρτα» συνεργασίας πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για όλες τις Περιφέρειες και μετά το πιθανό Brexit.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη