motorforum1520x250

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

24|10
2019
09:03

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

ΔΣ Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Ομοφωνία για το Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα

Το φλέγον ζήτημα του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό -Τ σακώνα απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδρίτσαινας Κρεστένων. Την συνεδρίαση χαρακτήριζε η σύμπνοια των απόψεων και το θετικό κλίμα αλλά παράλληλα και η αποφασιστικότητα να υπάρξουν δυναμικές ενέργειες από πλευράς δημοτικής αρχής και πολιτών, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο και να ολοκληρωθεί στο σύνολό του.
 
Ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος κατέθεσε ψήφισμα το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ήταν γραμμένο με μολύβι καθότι δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις εφόσον και αν χρειαστούν. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μπαλιούκος καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την, για την κατάτμηση στα 8 κομμάτια του έργου, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα εγκληματική πράξη, αφού συνετέλεσε στο να μπλοκάρει η διαδικασία και να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο η υλοποίηση  του έργου.
 
Αναφερόμενος στην προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κεντρική πλατεία του Πύργου, για υλοποίηση του έργου, εξέφρασε την ανησυχία του, καθως όπως σημείωσε έχουν αρχίσει τα σενάρια που λένε ότι χρειάζεται νέα έγκριση από την Ευρωπαΐκή Ένωση.  «Αυτό θα είναι καταστροφικό σενάριο, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσει έγκριση σε ένα τοσο μεγάλης εμβέλειας έργο θα χρειαστεί 10 χρόνια» τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων, ενώ αναφερόμενος  με γλαφυρότητα στα εικονοστάσια που έχουν γεμίσει οι δρόμοι, που αφορούν κυρίως σε νέα άτομα, απαίτησε  να μην σταματήσει η ανάπτυξη του νομού και της περιοχής, για να μην αισθάνεται ανασφάλεια ο πολίτης όταν βγαίνει σε αυτό το οδικό δίκτυο καρμανιόλα.
 
Ακολούθως ο κ. Μπαλιούκος προέβη στην ενημέρωση του Σώματος,  ότι εκκρεμεί αίτημα του Δήμου μαζί με άλλους δημάρχους κυρίως της νότιας Ηλείας, την Ολυμπία και την Ζαχάρω, για συνάντηση με τον ίδιο τον υπουργό προκειμένου να λάβουν απευθείας πληροφόρηση.
 
DS Krest 2
 
Τόνισε μάλιστα ότι θα είναι σε εγρήγορση, καλώντας παράλληλα και τους δημότες να συμπαρασταθούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση υπάρξει στο μέλλον. Αφού κατέθεσε στη συνέχεια το ψήφισμα της παράταξής του, ο κ. Μπαλιούκος εξέφρασε την πικρία του σχετικά με την ανακοίνωση του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, τονίζοντας ότι: «Η σημερινή ανακοίνωση του δημάρχου Πύργου μας πίκρανε. Αναφέρεται σε ένα συλλαλητήριο και μάλιστα ανακοινώνει ότι κατευθύνει και τους υπόλοιπους δήμους. Εγώ διεκδικώ μαζί με το δημοτικό συμβούλιο και το λαό της περιοχής το έργο Πύργος- Τσάκωνα. Αυτό σχεδιάσαμε, αυτό διεκδικήσαμε, αυτό απαιτούμε. Το Πάτρα- Πύργος θα το καλοδεχτούμε, το δικαιούται η πρωτεύουσα, αλλά δεν εκπροσωπεί και δεν εκφράζει εμάς».
 
DS Krest 3

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τάκης Δημητρουλόπουλος αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο τόνισε ότι είναι ένα στοιχείο που θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στον εθνικό σχεδιασμό για τις μεταφορές, τονίζοντας ότι είναι πάγιο αίτημα του Νομού που αφορά Κοινωνικά το θέμα αλλά και αναπτυξιακά. Ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή στην κοινωνία του νομού υπάρχουν δυο λογικές.
 
Υπάρχει η λογική που  θέλει το έργο να γίνει ως έχει, δηλαδή με τις οχτώ εργολαβίες και η άλλη λογική, που θέλει να γίνει το έργο με άλλο τρόπο. Όλο μαζί, με μία εργολαβία.
 
Συμφωνώντας με το ψήφισμα που διάβασε ο δήμαρχος, πρότεινε τα εξής: «... να μη μείνουμε στη λογική να προτείνουμε τον άλφα ή τον βήτα τρόπο κατασκευής του έργου. Εμείς ζητάμε επί ποινή θανάτου για αυτόν που έχει την ευθύνη να κατασκευάσει το έργο. Τέλος! Μέχρι την λήξη του ΕΣΠΑ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο», τόνισε ο κ. Δημητρουλόπουλος, συμπληρώνοντας επίσης ότι: «Υπάρχουν δύο ακόμα θέματα. Το ένα έχει να κάνει με το παράλληλο δίκτυο για να διακινούνται οι ντόπιοι. Το άλλο είναι να προτείνουμε μέσα σε αυτό το ψήφισμα δύο συνδέσεις του δρόμου με την περιοχή μας. Είθισται σε όλους τους αυτοκινητόδρομους να εντάσσονται και συνδετήριοι δρόμοι. Προτείνω να ενταχθούν, δύο συνδετήριοι. Ο ένας συνδετήριος είναι ο Κρέστενα -Ανδρίτσαινα και ο άλλος συνδετήριος ο Αρχαία Ολυμπία -Μακρίσια -Κρέστενα -θάλασσα. Αυτός ο δρόμος θα ενισχύσει πολύ τον Δήμο μας και αναπτυξιακά και για πάρα πολλούς λόγους.
 
Έχω αντιληφθεί, μακάρι να κάνω λάθος ότι ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας σήμερα, ενώ έχει αυτή τη μελέτη έτοιμη στην νομαρχία, προσπαθεί να αλλάξει την χάραξη και να πάει το δρόμο πιο βόρεια, από Αρχαία Ολυμπία, να φτάσει περίπου στο ύψος Ράχες- Ανεμοχώρι. Απομακρύνεται πολύ από τον σχεδιασμό που είχε κάνει τότε η νομαρχία».
 
Ολοκληρώνοντας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πρότεινε να μην περιλαμβάνεται η πρόταση στο ψήφισμα αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει να γίνει το έργο, αλλά να σταθούν στο γεγονός ότι πρέπει να γίνει με όποιον τρόπο, όπως επίσης και να ενταχθούν στο έργο αυτό οι δυο συνδετήριοι δρόμοι, ενώ ο συνδετήριος προς Αρχαία Ολυμπία, να υλοποιηθεί με την μελέτη που ήδη υπάρχει και όχι με την καινούργια που πάει να γίνει.
 
DS Krest 4
 
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νικος Γκότσης, αναφερόμενος στην καθυστέρηση της κατασκευής του έργου, τόνισε ότι: «Η σημαντική καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό έχει ανατεθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς όπως γνωρίζετε ο επιχειρηματικός όμιλος φτιάχνει κάτι με βάση το κέρδος. Οπότε εκφράζομαι και την αναγκαιότητα να φτιαχτεί ένας δημόσιος ενιαίος φορέας που θα υλοποιεί και θα δημιουργεί τέτοια έργα. Ποιοτικά και με φθηνό κόστος αφού δεν θα υπάρχει το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Το έργο αυτό θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από χθες αλλά εκφράζομαι την αναγκαιότητα να ξεκινήσει από αύριο». Επιπλέον ο κ. Γκότσης εξέφρασε την αντίθεση της παράταξής του, σχετικά με την ενδεχόμενη τοποθέτηση διοδίων, καταθέτοντας παράλληλα σχετικό ψήφισμα.

Το ψήφισμα

 
Το ψήφισμα που κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο, (είναι πιθανό να προκύψουν προσθήκες) έχει ως εξής:

«Το δημοτικό μας συμβούλιο εκφράζοντας την αγωνία των κατοίκων του Δήμου μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της νότιας Ηλείας απαιτεί την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα -Πύργος- Καλό Νερό -Τσάκωνα, ώστε να ολοκληρωθεί η οδική επικοινωνία αλλά και η εξυπηρέτηση ολόκληρης της Πελοποννήσου.
 
Για οποιαδήποτε καθυστέρηση του  έργου με επινόηση νέων διαδικασιών, είναι σίγουρο  ότι θα απαιτήσει νέα έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σίγουρο αποτέλεσμα την πολύχρονη καθυστέρηση κατασκευής του οδικού άξονα.
 
Η βέβαιη δε εμπλοκή σε δικαστική διαμάχη με τους αναδόχους που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα θα οδηγήσει επίσης σε νέες καθυστερήσεις.
 
Παράλληλα όμως ο φόρος αίματος των πολιτών της περιοχής μας, θα καταβάλλεται καθημερινά και η προοπτική τουριστικής ανάπτυξης και προόδου του νομού μας για άλλη μία φορά θα υπονομεύεται.
 
Καλούμε τον πρωθυπουργό να κάνει πράξη την προσωπική του δέσμευση για υλοποίηση του έργου. Καλούμε τους πολίτες του Δήμου να είναι έτοιμοι, προκειμένου να διεκδικήσουμε όλα όσα  χρόνια τώρα, μας έχουν όλοι υποσχεθεί αλλά κανένας τους δεν τίμησε την υπόσχεσή του».
DS Krest 5 
 

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών