motorforum1520x250

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

06|11
2018
07:16

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Κατάκολο: Φουρτούνα στο λιμάνι, τ’ απόνερα στο Λάτσειο

Η αναφορά του Γενικού Γραμματέα του δήμου Πύργου Χάρη Αντύπα, που αφορά σε επισημάνσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, προκαλεί φουρτούνες στο λιμάνι Κατακόλου με τα απόνερα να “πνίγουν” και το Λάτσειο. Δύο πρόσωπα που επέλεξε ο δήμαρχος Πύργου σε καίριες θέσεις βρίσκονται σε καταφανή σύγκρουση με πολλές προεκτάσεις και απρόβλεπτες συνέπειες. Και όλα αυτά ενώ έχουμε μπει στην διαδρομή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Ο Γ.Γ. του δήμου Πύργου Χάρης Αντύπας, έχει προβεί σύμφωνα με τα όσα περιέχει το cd που κοινοποίησε σε 15 θεσμικούς αποδέκτες, σε ενδελεχή έρευνα. Κατόπιν αυτής παραθέτει ένα έγγραφο 17 σελιδων με 24 επισημάνσεις στις οποίες καταλήγει πως θεωρεί ο ίδιος αναγκαίο να εισαχθεί προς συζήτηση ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου το θέμα της αντικατάστασης των μελών εκείνων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου “που τυχόν βαρύνονται με την ευθύνη για τα περιγραφέντα ζητήματα”.

Ο ψηφιακός δίσκος - κοινώς το cd - του Γενικού Γραμματέα έχει κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων - Επιτροπή Συντονισμού Ελέγχων ΕΣΕΛ, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Γενικό Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, τη Γενική Γραμματέα για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσουν - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, το δήμαρχο Πύργου, τα μέλη του ΔΣ Πύργου, την υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου Π.Ε. Ηλείας, και σε Ορκωτό Λογιστή.

Είναι θέμα του δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αν θα προχωρήσουν στην ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη και του σώματος αν θα προχωρήσει στην αντικατάσταση μελών της διοίκησης του ΔΛΤ Πύργου.

Σε ότι αφορά το αν προκύπτουν νομικά ζητήματα - όπου μετά από μια πρώτη ανάγνωση του 17σέλιδου εγγράφου και των 73 συννημένων αρχείων θα πρέπει να γίνει έρευνα από τους φορείς που κοινοποιείται - είναι κάτι που ίσως προκύψει σε δεύτερο χρόνο και ανάλογα με την ταχύτητα την οποία θα κινηθούν οι κεντρικοί φορείς στους οποίους κοινοποιείται η αναφορά.

Ο κ. Αντύπας στο πλαίσιο των καθηκόντων του περί ελέγχου της δημοσιονομικής λειτουργίας των ΝΠΔΔ του δήμου, προχώρησε σε αυτή την κίνηση, σε ένα θέμα που όπως και να έχει θα απασχολήσει τους επόμενους μήνες την τοπική κοινωνία και όχι μόνο ως θέμα συζήτησης. Όμως πέρα από τα θέματα της δημοσιονονομικής λειτουργίας, θέτει και ζητήματα ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων, ένα ζήτημα άμεσο γιατί είναι πιθανό να έχει προεκτάσεις στην πορεία της κρουαζιέρας και κατ’ επέκταση σε ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας…

Σε κάθε περίπτωση η αναφορά του Χάρη Αντύπα δρομολογεί εξελίξεις με κεντρικό πολιτικό πρόσωπο το δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, που καλείται να στηρίξει ή να αποπέμψει επιλογές του…


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών