telesima 755x150 sotiropoulos skoubouri vets

26|10
2019
08:12

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Φαρμάκης για Ολυμπία: Αντικειμενικός στρατηγικός στόχος μας

Κοινούς δρόμους θα ακολουθήσουν περιφερειακή και δημοτική αρχή στο θέμα της ανάπτυξης της Ολυμπίας. Το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκέφθηκε το δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας και είχε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους συνεργάτες του αντιδημάρχους και στελέχη της νέας δημοτικής αρχής. Οι δύο άντρες μιλησαν για την αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα έργα του ΕΣΠΑ τόσο από την τρέχουσα περίοδο, όσο και για τον προγραμματισμό της νέας…

Farmakis Olymia 2

“Είναι το δεύτερο βήμα προς ολοκλήρωση του στόχου που δεν είναι άλλος από τον σωστό συντονισμό του δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δήμων” είπε ο κ. Φαρμάκης για τη συνάντηση στην Ολυμπία. “Ετέθησαν από το δήμο τα ζητήματα κατά προτεραιότητα που αφορούν στην υλοποίηση έργων είτε στο τρέχον ΕΣΠΑ είτε στο επόμενο, είτε για χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Μιλήσαμε και για το επόμενο πρόγραμμα 2021-2027 και θέσαμε την πορεία που θα ακολουθήσει η συνεργασία μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θα ακολουθήσει και επόμενη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα όπου πλέον δημοτική και Περιφερειακή αρχή θα ξεκινήσουν χέρι χέρι να περπατάνε στην υλοποίηση των κοινών τους προγραμμάτων. Τα προγράμματα είναι κοινά για την επωφελεία των πολιτών”.

Farmakis Olymia 7


Απαντώντας στην ερώτησή μας για το πως έχει στην πλάνα της η νέα Περιφερειακή Αρχή την ανάπττυξη της Ολυμπίας ο κ. Φαρμάκης σημείωσε ότι “…είμαστε σε ένα τόπο που όπως έχω ξεκαθαρίσει και προεκλογικά ότι η στήριξη την οποία θα έχω τώρα την ευκαιρία να αποδείξω ότι τα λόγια δεν είναι πράξεις δεν έρχεται ως αποτέλεσμα μίας ιδιαίτερης συμπάθειας ή ως αποτέλεσμα μεγαλύτερης ανάγκης των πολιτών της Ολυμπίας αλλά ανάγκες υπάρχουν κι αλλού. Τι υπάρχει εδώ; Υπάρχει η σκοπιμότητα η οποία εξυπηρετεί ένα ευρύτερο σύνολο που δεν είναι μόνο οι πολίτες της Ολυμπίας. Το να αναπτυχθεί ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το να αναπτυχθεί ετούτος εδώ ο τόπος θα κάνει καλό στο σύνολο άρα είναι αντικειμενικός στρατηγικός μας στόχος” κατέληξε.

Farmakis Olymia 3

Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε πως υποδέχθηκε τον φίλο Νεκτάριο Φαρμάκη και τους συνεργάτες του και συζήτησαν μεγάλα και μικρότερα ζητήματα του δήμου. “Υπάρχουν ωριμότητες και έργα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και να χρηματοδοτηθούν μέσα από το τρέχον ΕΣΠΑ έργα που πρέπει να δουλέψουμε από τώρα μελετώντας τα και προετοιμάζωντας τα, για να είμαστε έτοιμοι για το νέο πρόγραμμα 2021-2027 και έργα που μπορούμε να υποστηρίξουμε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων πάντα με την βοήθεια της Περιφέρειας. Τα θέματα που θέσαμε ήταν πάρα πολλά και δεν θα ανοίξω κατάλογο. Θα πω μόνο ότι η Ολυμπία διεκδικεί και αυτό είναι από τα βασικά πράγματα το οποίο κουβεντιάσαμε να καταστεί ένας πραγματικός τουριστικός προορισμός πάνω σε μία στέρεη βάση για την ανάπτυξη της τα επόμενα χρόνια. Άρα κουβεντιάσαμε τα μεγάλα ζητήματα της Ολυμπίας σε σχέση με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Δεν παραλείψαμε να κουβεντιάσουμε και αυτά που δεν είναι μικρά, της Περιφέρειας του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών από την αγροτική οδοποιία μέχρι την διαχείριση των απορριμμάτων, τις υδρεύσεις, τις αποχετεύσεις και ότι συνιστά αυτό το οποίο λέμε καθημερινότητα και ποιότητα ζωής των πολιτών. θα έχουμε στην συνέχεια και άλλες συναντήσεις και μας έχει ζητηθεί να εξειδικεύσουμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας τα προτάγματα μας και τα αιτήματα και τις προτάσεις που έχουμε να κάνουμε” είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Farmakis Olymia 8

“Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας αλλά πιστεύω ότι έχουμε κατακτήσει και από το προηγούμενο διάστημα αλλά και από ένα κοινό τόπο που και πολιτικά και αναπτυξιακά αντιλαμβανόμαστε με τον νέο Περιφερειάρχη και πάνω στο κοινό πεδίο μπορούμε να υποστηρίξουμε το επόμενο διάστημα της συνεργασία μας που είναι απαραίτητη για τη περιοχή. Χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς ο Περιφερειάρχης και προεκλογικά και μετεκλογικά δεν έχει σταματήσει να μιλά για το ρόλο της Ολυμπίας τον οποίο μάλιστα έθεσε και σε περιφερειακό αλλά και σε εθνικό επίπεδο γιατί αυτό είναι η Ολυμπία, ένας Εθνικός Πόλος. Δεν είναι μόνο στόχος δικός μας αλλά και πρόταση του Περιφερειάρχη…” συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στόχευση που υπάρχει ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι “…αυτό που είναι η Ολυμπία είναι αθλητισμός. Άρα ότι έχει σχέση με την υποστήριξη του αθλητικού επιπέδου, των υποδομών αλλά και των δράσεων για την Αρχαία Ολυμπία και το δήμο είναι ένα από τα μεγάλα προτάγματα. Θέλει πολύ δουλειά, προετοιμασία και συνεργασία. Νομίζω ότι έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε”.

Ο δήμαρχος σχολίασε και το πρόβλημα με τις πλημμύρες στον ποταμό Αλφειό. “Ο Αλφειός είναι ένα ειδικό θέμα και μας απασχολεί. Πέρσι είχαμε μεγάλες καταστροφές. Με τον περιφερειάρχη έχουμε μιλήσει γι αυτό κατ επανάληψη και το γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και τον ευχαριστώ γιατί έχει αναλάβει πρωτοβουλίες να επιλυθούν διάφορες εμπλοκές που έχουν δημιουργηθεί γύρω από μία εργολαβία και δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα εάν και προσπαθούμε να το ξεκολλήσουμε για να έχουμε τουλάχιστον μία ανοιχτή εργολαβία για να βοηθηθούν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους και οι ζωές τους σε κάποιες περιπτώσεις”.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.