Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

02|11
2019
08:52

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Αργυρόπουλος: Ποια σημαντικά έργα υλοποιούνται στο δήμο Πύργου

Πλατεία Ανδριάρα, υπνωτήρια ΟΣΕ και νέες στάσεις λεωφορείων είναι μόνο μερικά από τα έργα που “τρέχουν” στο δήμο Πύργου. Ο αντιδήμαρχος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Προγραμματισμού – Πολεοδομίας και Χωροταξίας, Γιάννης Αργυρόπουλος μίλησε στο ilialive.gr για τα έργα αυτά και τόνισε πως σιγά - σιγά ο Πύργος μετατρέπεται σε εργοτάξιο… καθώς πέραν των όσων ξεκίνησαν ή ξεκινούν άμεσα, δρομολογούνται και δημοπρατούνται και νέα…

“Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεκινήσει η ανάπλαση της πλατείας Ανδριάρα. Ένα έργο που είχε κολλήσει, είχε μπλοκάρει για αρκετά χρόνια, το δρομολόγησε και το δημοπράτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και πλέον έχει μπει ο εργολάβος και υλοποιείται η ανακατασκευή και η ανάπλαση της πλατείας και των γειτονικών οδών, όπως είναι η πεζοδρόμηση σε ένα τμήμα της οδού Αχιλλέως όπως είναι η ανάπλαση στην οδό Καπετάν Γιώργη” εξήγησε για την Ανδριάρα ο κ. Αργυρόπουλος.
“Συνολικά η περιοχή γύρω από την πλατεία Ανδριάρα θα πάρει μία πάρα πολύ όμορφη μορφή από πλευράς αισθητικής” συμπλήρωσε.

Argiropoulos

Ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε πως κατατέθηκαν στην διεύθυνση οικονομικών και προγραμματισμού του Υπουργείου Εσωτερικών οι φάκελοι για την ένταξη στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, δυο πάρα πολύ σημαντικ έργα που θα κάνουν πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές τις υπηρεσίες στην πόλη.
“Το πρώτο αφορά στην ανακατασκευή και την βελτίωση του κτιρίου των υπνωτηρίων του ΟΣΕ, ένα έργο του οποίου ο προϋπολογισμός φτάνει περίπου στα 2,5 εκ. ευρώ. Εκεί σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται να στεγαστούν υπηρεσίες του δήμου, όπως γνωρίζετε τα υπνωτήρια είναι σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από το Πολύκεντρο, το οποίο είναι η καρδιά των υπηρεσιών του Δήμου” είπε ο κ. Αργυρόπουλος. Ο δεύτερος φάκελος που κατατέθηκε αφορά στην βελτίωση και λειτουργικότητα του Πολυκέντρου με την δημιουργία μιας αίθουσας εκδηλώσεων περίπου 150 θέσεων, καθώς και την διαμόρφωση ενός χώρου για την τοποθέτηση, την εγκατάσταση του αρχείου των υπηρεσιών του Δήμου και την λειτουργική αξιοποίηση και του τρίτου ορόφου του Πολυκέντρου  που αυτή τη στιγμή παραμένει κλειστός και ανενεργός, εξήγησε ο αντιδήμαρχος, για το έργο προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ.

Ένα ακόμα έργο που “τρέχει” αυτή την περίοδο ο δήμος Πύργου είναι τα στέγαστρα σε διάφορες στάσεις του ΚΤΕΛ, τόσο στην πόλη του Πύργου όσο και σε τοπικές κοινότητες. “Είναι ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και το οποίο επίσης θα ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” σχολίασε ο κ. Αργυρόπουλος.

Την ερχόμενη βδομάδα ολοκληρώνεται ο φάκελος για την ένταξη στον “Φιλοδήμο” και το έργο της αποκατάστασης του κλειστού γυμναστηρίου. “Είναι και αυτό πάρα πολύ σημαντικό έργο, καθώς ο ουσιαστικά το κλειστό γυμναστήριο επί δύο και κάτι χρόνια υπολειτουργεί, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση και θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για να ξεκινήσουν και οι εργασίες στο κολυμβητήριο, ένα έργο προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ο Πύργος μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα εργοτάξιο, προγραμματίζουμε κι άλλα σημαντικά έργα που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν αισθητικά την πόλη μας, ενώ θα δημιουργήσουν και τις κατάλληλες προϋποθέσεις, τις κατάλληλες συνθήκες για να υπάρξει μία οικονομική ανάκαμψη σε ολόκληρο τον Δήμο” κατέληξε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Προγραμματισμού – Πολεοδομίας και Χωροταξίας, Γιάννης Αργυρόπουλος.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη