LIVE

motorforum 1520x250

as koryfis 2020

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets
karaxristos 755x150  gatzos 755x150
manta 755x150  ilialive 755x150 2

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|11
2018
09:04

Πύργος: Αντιπολίτευση κατά Λιατσή για τις επιλογές του

Αντιπολιτευση κατά Λιατσή για τις επιλογές του...

Την ευθύνη στο δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και τις επιλογές που έχει κάνει είτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα είτε για τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ρίχνουν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Αντώνης Καράμπελας και Γιάννης Αργυρόπουλος, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

Όπως είχαμε γράψει και σε χθεσινό μας ρεπορτάζ από τη φουρτούνα στο λιμάνι Κατακόλου, τα απόνερα "πνίγουν" το Λάτσειο. Γιατί ο δήμαρχος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του που καλείται είτε να στηρίξει είτε να αποπέμψει.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί, ενώ ελέγχεται και για το θέμα της διαρροής του εγγράφου που παραδόθηκε στο δήμο από το Γενικό Γραμματέα και επιλεκτικά δόθηκε σε "μέσα" της αρεσκείας του...

Όπως επίσης γράψαμε χθες, το θέμα ανοίγει ένα μεγάλο κύκλο εξελίξεων σε πολλά επίπεδα, πάντα λίγους μήνες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές...

Ειδική συνεδρίαση ζητά ο Αντώνης Καράμπελας

Με το κυρίως έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου που απεστάλη σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τα συνοδευτικά αυτού έγγραφα προκύπτει μείζον θέμα όσον αφορά την λειτουργία του Δ.Λ.Τ.Π. (οργανωτικά και διαχειριστικά ) αλλά και του Δημάρχου Πύργου και της Δημοτικής πλειοψηφίας για τις επιλογές τους.

Είναι ένα θέμα που χρονίζει και για το οποίο ως Παράταξη σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το είχαμε θέσει (συγκεκριμένα την 24/5/2016, και 31/08/2016 όπως από τα επίσημα πρακτικά του Δ.Σ. προκύπτει ) αλλά και άλλες παρατάξεις το είχαν θέσει, και που ο Δήμαρχος απαθής και αδύναμος ποτέ δεν το αντιμετώπισε.

Πέραν των οργανωτικών και διαχειριστικών θεμάτων όπως αυτές αναφέρονται στο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, ιδιαίτερα πρέπει να σταθούμε στο έγγραφο του Λιμεναρχείου Κατακόλου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας με τα μέτρα ασφαλείας του λιμανιού και της επιβολής προστίμων που έχουν επιβληθεί, που ως αποτέλεσμα μπορεί να είναι η αναστολή λειτουργίας του λιμανιού και που η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τον Δήμο μας.

Έτσι καλούμε τον Δήμαρχο Πύργου να συγκαλέσει άμεσα ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη εξόδου από την κρίση που διέρχεται το Δ.Λ.Τ.Π. και το λιμάνι Κατακόλου κατ επέκταση.

Αν αυτό δεν το πράξει ο Δήμαρχος τότε κρίνεται απολύτως αναγκαίο να αναληφθεί πρωτοβουλία συνολικά από την αντιπολίτευση βάσει του άρθρου 74 του Νόμου 4555/2018-ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 (το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του Δ.Σ.) για την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Δήλωση Γ. Αργυρόπουλου για επιστολή Αντύπα κατά ΔΛΤΠ

«Το κλίμα διάλυσης που επικρατεί, και επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ως παράταξη, στη Δημοτική Αρχή και γενικότερα στο δήμο Πύργου, με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου, έφτασε στο αποκορύφωμα του. Μόνο για θέατρο του παραλόγου μπορούμε να μιλάμε όταν ο Γενικός Γραμματέας του δήμου που έχει οριστεί από το δήμαρχο, κατηγορεί για διάφορες υποθέσεις κακοδιοίκησης τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που επίσης αποτελεί επιλογή του δημάρχου, και ο ίδιος ο κ. Λιατσής, άβουλος και άφωνος να «νίπτει τας χείρας του».

Επι της ουσίας των καταγγελιών του Γ.Γ είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια σοβαρή, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση αυτή τη στιγμή. Θα μελετήσω την πολυσέλιδη επιστολή του και τα δεκάδες συνοδευτικά έγγραφα, που μου κοινοποιήθηκαν χθες και δεν έχω προλάβει καν να τα δω λόγω απουσίας μου εκτός Πύργου. Επίσης θα ακούσω τις απαντήσεις της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και αφού αποκτήσω ολοκληρωμένη εικόνα θα τοποθετηθώ δημόσια με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως έχω πράξει κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων αυτής της δημοτικής θητείας»

Στάθης Καννής: «Πρωτάκουστο ο Γ.Γ. του δήμου να καταγγέλλει ΝΠΔΔ»

Είναι πρωτάκουστο Γενικός Γραμματέας Δήμου να καταγγέλλει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, του οποίου την ευθύνη ελέγχου έχουν ο ίδιος και ο Δήμαρχος που τον έχει διορίσει. Δηλαδή να αυτοκαταγγέλεται. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι στο Δήμο Πύργου με ευθύνη του Δημάρχου επικρατεί κυριολεκτικά ένα ΜΠΑΧΑΛΟ.

Ευτυχώς για τους δημότες μας, απομένουν λίγοι μήνες μέχρι τις εκλογές του 2019. Η πόλη μας θα απαλλαχθεί από την παρούσα δημοτική αρχή ή οποιαδήποτε διάδοχη κατάσταση. Όσο για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων, τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές και όχι οι αυτόκλητοι εισαγγελείς!!

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.