kontoxristos 1520x250

 

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

07|11
2018
07:18

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Προχωρούν οι αποκαταστάσεις στο δρόμο Πύργου - Οινόης

Αυτοψία Κατσιφάρα

Του Γιάννη Σπυρούνη

Στα έργα αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Πύργου – Οινόης, πραγματοποίησε αυτοψία ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας το πρωί της Τρίτης. Ο δρόμος που τα προηγούμενα χρόνια είχε υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων, είχε καταστεί δύσβατος, ενώ υπήρξε και χρονικό διάστημα που η κυκλοφορία είχε διακοπεί. Πρόκειται για έναν δρόμο που αντιμετωπίζει σε πολλά σημεία σοβαρά προβλήματα και που η Περιφέρεια προχώρησε στην υλοποίηση συνολικού έργου «Αποκατάστασης Τμημάτων της Ε.Ο. Πύργου – Οινόης» για την οριστική αντιμετώπιση τους.
Το συνολικό μήκος της οδού που αποκαθίσταται είναι 710 μέτρα - σε τέσσερα διαφορετικά σημεία - και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.034.000,00 ευρώ, στον οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο της τεχνικής παρέμβασης, από την αποκατάσταση έως την φάση της σήμανσης και των διαγραμμίσεων. Ο κ. Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο και τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας Μιχάλη Καλογερόπουλο, αλλά και τον ανάδοχο του έργου Βασίλη Παναγούλη της εταιρίας «ΔΟΞΑ», είδαν την εξέλιξη των εργασιών σε ένα σημείο που μέχρι πριν απλό λίγο καιρό θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, στη διασταύρωση Κουτσοχέρας.

oinoi2

«Κάναμε μια πολύ δύσκολη τεχνική παρέμβαση στο δρόμο Οινόη – Πύργος. Κατολισθήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, επαναλαμβανόμενες προκάλεσαν πολλά προβλήματα. Μεθοδικά διεκδικήσαμε πόρους, είχαμε αποτέλεσμα, οι μελέτες ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρόνο με υψηλού επιπέδου τεχνική τεκμηρίωση για να αντιμετωπίσουμε τα κατολισθητικά φαινόμενα» είπε ο Απόστολος Σήμερα ολοκληρώνεται ουσιαστικά το έργο παρέμβασης. Βεβαίως δεν θα μείνουμε εδώ… θα συνεχίσουμε για να διαμορφώσουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο. Έχουμε και άλλα σημεία που πρέπει να κάνουμε παρέμβαση με τις τεχνικές υπηρεσίες. Προετοιμαζόμαστε και πολύ σύντομα θα έχουμε ένα νέο τεχνικό δελτίο για την βελτίωση και αναβάθμιση του συνόλου του δρόμου από Οινόη προς Πύργο. Είναι μια βασική αρτηρία που ενώνει την Πηνεία, την Αμαλιάδα με τον Πύργο και για εμάς έχει ιδιαίτερη κυκλοφοριακή σημασία. Να πω ακόμα πως όταν έχουμε επαναλαμβανόμενα κατολισθητικά φαινόμενα είναι πολύ δύσκολη η τεχνική αντιμετώπιση. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε εδώ, επιμένουμε, διεκδικούμε πόρους, υλοποιούμε και ολοκληρώνουμε έργα. Αυτή είναι η δυναμική των πραγμάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Στην Περιφέρεια έχουμε μάθει να δουλεύουμε μεθοδικά».

oinoi3

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος επισήμανε τη σημαντικότητα του δρόμου που συνδέει την Πηνεία με την πρωτεύουσα της Ηλείας. «Μπορεί να δώσει στοιχεία στην τοπική οικονομία και την κοινωνική ζωή της περιοχής. Είναι ένας δρόμος που έχει πάθει πολλά στο παρελθόν και ακόμα παθαίνει. Οι φωτιές του 2007 προσέθεσαν προβλήματα στη μορφολογία και τη σύσταση του εδάφους. Έχουμε συνεχή προβλήματα. Πρόκειται για μια παρέμβαση άνω του ενός εκατ. ευρώ, για μόλις 700 μέτρα. Αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία της τεχνικής παρέμβασης που έγινε εδώ» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος, που ευχαρίστησε την Διεύθυνση Τεχν. Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας και τους αρμόδιους υπαλλήλους όπως και την εταιρία που εκτέλεσε το έργο. «Συνεχίζουμε με μελέτες στα υπόλοιπά σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα και θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος πως ότι και να κάνουμε εδώ κάθε χρόνο θα πρέπει να είμαστε μια μικρότερη ή μεγαλύτερη εργολαβία για να κάνουμε βατό το δρόμο και να τον βελτιώνουμε διαρκώς» κατέληξε.

oinoi4

oinoi5

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, Έργα, Πύργου - Οινόης

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.