Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

06|11
2019
17:49

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Πύργος: Τεχνική σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες του Κατακόλου

Με τη συμμετοχή της Energean, της Π.Ε. Ηλείας και του δήμου Πύργου

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων, της Α’ φάσης του έργου «Ανάπτυξη του κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο Δυτικό Κατάκολο», κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κ. Βασίλειου Γιαννόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα τεχνική – ενημερωτική συνάντηση.

Σε αυτήν παρευρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Ηλείας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας Δήμου Πύργου, o Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου, ο πρόεδρος της τ.κ. Κατακόλου με τον Τεχνικό του Σύμβουλο και μέλη ΔΣ Ν.Ε. Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Από την Ανάδοχο Εταιρεία «Energean Oil and Gas» παρευρέθηκαν, ο δρ. Νικολάου Κωνσταντίνος, Τεχνικός Σύμβουλος, ο κος Μπαρμπούνης Αρτέμης, Μηχανικός, ο κος Χιωτάκης Σωτήριος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και από την εταιρεία LDK o κος Νικολόπουλος Κωνσταντίνος, Περιβαλλοντολόγος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν διεξοδικά όλες οι πτυχές του έργου, με ιδιαίτερη αναφορά στις περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους καθώς και τις όποιες ανησυχίες –προβληματισμούς, ενώ σχετικές απαντήσεις δόθηκαν από τους παριστάμενους εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας δήλωσε: «Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος υδρογονανθράκων του Δυτικού Κατακόλου είναι μια τεράστια επένδυση, η οποία θα θέσει τα θεμέλια δημιουργίας ενός ισχυρού αναπτυξιακού πόλου γενικότερα για την περιοχή της Ηλείας. Ανεξάρτητα όμως από τα οικονομικά οφέλη, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε περιφερειακό και σε εθνικό, αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει όλους μας είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας. Μόνο μέσα από την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή φορέων και κοινωνίας θα μπορέσει να υπάρξει ορθός προσδιορισμός των Περιβαλλοντικών προδιαγραφών, που πρέπει να φέρει το εν λόγω έργο».

siskepsi energ2

siskepsi energ3


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη