kontoxristos 1520x250

 

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

08|11
2019
08:12

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Αντωνακόπουλος: Δεν "καιγόμασταν" για τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ - Ζητήσαμε αναβολή για αντικειμενικούς λόγους

Για οριακή πλειοψηφία που δεν δέχθηκε την αναβολή για αντικειμενικούς λόγους, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο ilialive.gr. ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, σχετικά με την προχθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ που είχε ως μοναδικό θέμα την ανάδειξη νέας διοίκησης. Ο κ. Αντωνακόπουλος σχολίασε πως “δεν καιγόταν” για την προεδρεία του Φορέα, όμως είναι αδιαπραγμάτευτη θέση του το θέμα της μείωσης του κόστους των σκουπιδιών για τους δημότες του δήμου Πύργου.

“Όπως είναι γνωστό είχαμε ζητήσει μία μικρή αναβολή της συνεδρίασης του ΦΟΔΣΑ γιατί είχαμε αντικειμενικούς λόγους, ο κ. Αργυρόπουλος είναι στη Γερμανία σε ένα συνέδριο αυτοδιοίκησης, εμείς είχαμε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού στο Υπουργείο Ανάπτυξης και ζητήσαμε όλοι οι εκπρόσωποι του Δήμου Πύργου μια μικρή αναβολή της συνεδρίασης όπως γίνεται συνήθως. Δεν είναι κάτι φοβερό αυτό, είναι κάτι που συμβαίνει. Ο ο αντιδήμαρχος του δήμου Πηνειού κ. Θεοδωρακόπουλος μας είχε διαβεβαιώσει πως θα γίνει, γι’ αυτό και δεν πήγαμε όπως δεν πήγε και ο κ. Θεοδωρακόπουλος απ’ όσο γνωρίζω” είπε ο κ. Αντωνακόπουλος. “Δυστυχώς μία οριακή πλειοψηφία μαζεύτηκε γρήγορα εκεί να κάνει τη διαδικασία. Εμείς δεν καιγόμαστε για την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ούτως ή άλλως το είχατε δει και στον τοπικό τύπο είχα ερωτηθεί, δεν είχα αποφασίσει αν θα είμαι υποψήφιος, δεν ήταν κάτι το οποίο ήταν στα προσωπικά μου σχέδια. Αυτό όμως για το οποίο είμαστε αδιαπραγμάτευτοι είναι το εξής. Όπως ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Μεσόγειος” ο κ. Γεωργόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο πριν ενάμιση μήνα, αποδέχτηκε και μετά από τα στοιχεία που φέραμε στην επιφάνεια ότι πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση και της τιμής των σκουπιδιών ανά τόνο αλλά και της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας. Επαναλαμβάνω, έχουμε ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα 45.000 τόνους όταν ο κ. Λυμπέρης και οι συν αυτώ, είχαν υπογράψει 60.000 τόνους το χρόνο στον Πύργο ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα, δηλαδή αυτά τα πληρώνεται ο επενδυτής βρέξει χιονίσει. Θα του πηγαίνουμε εμείς 30.000, αυτός θα πληρώνεται 60.000, είχε υπογράψει ο κ. Λυμπέρης και με παρέμβαση του κ. Φάμελου τότε του υπουργού Περιβάλλοντος, σε μία νύχτα πήγαν από 60.000, στις 45.000 τόνους το χρόνο. 15.000 τόνοι είναι 2 εκατομμύρια το χρόνο, 2 εκατομμύρια συνολικά η διαδικασία” συμπλήρωσε ο δήμαρχος Πύργου.

“Μοιράζοντας αφειδώς εκατομμύρια”

Ο κ. Αντωνακόπουλος συνέχισε σε αιχμηρό ύφος ότι “…όπως καταλαβαίνετε τα εκατομμύρια μοιράζονταν αφειδώς. Έτσι λοιπόν σήμερα έχουμε 45.000 τόνους το χρόνο, ο Πύργος, ο νομός Ηλείας όταν στην Πελοπόννησο δίπλα πέντε νόμοι έχουν 100.000 τόνους εγγυημένη ποσότητα. Πέντε νόμοι 100.000, ένας νόμος 45.000. Εκεί η επένδυση αποδίδει 2 ευρώ για 1 ευρώ που βάζει ο επενδυτής, εδώ η επένδυση αποδίδει 5 ευρώ για 1 ευρώ που βάζει ο επενδυτής στα 25 χρόνια. Αυτό είναι σκληρό, αυτή είναι η πραγματικότητα. Επ’αυτού δεν έχουμε μιλήσει καθόλου, και αποφεύγουν, ούτε χθες μιλήσανε που μαζεύτηκαν μόνοι τους, μεταξύ τους και παρέσυραν και κάποιους άλλους. Σε αυτό εμείς θα στείλουμε επιστολή στον επενδυτή, θα αξιοποιήσουμε την παρουσία του εδώ και ότι ζήτησε να κάνει διαπραγμάτευση και θα στείλουμε και στο ΦΟΔΣΑ” συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

“Ιστορίες, ότι όσα πηγαίνετε θα πληρώνεται, αυτό είναι αυτονόητο αλλά δεν πληρώνουμε όσα πηγαίνουμε, θα πληρώνεται 45.000 τόνους ο επενδυτής, αυτό είναι παραπλανητικό και όσον αφορά τα περί αφαίρεσης της ανακύκλωσης και αυτό είναι παραπλανητικό. Ο επενδυτής έχει διασφαλίσει “βρέξει - χιονίσει”, να παίρνει για 45.000 τόνους σκουπίδια τον χρόνο, να έχει μία απόδοση ένα προς πέντε. Εδώ και τώρα και μείωση τιμής, γιατί 42 ευρώ ο τόνος είναι στην Ήπειρο αλλά και μείωση ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας γιατί σας είπα ένας νόμος δεν μπορεί να δίνει 45.000 τόνους και πέντε νομοί δίνουν 100.000 τόνους. Ο Πύργος δίνει 13 με 14.000 τόνους σκουπίδια το χρόνο, με την ανακύκλωση θα πάμε στα μισά, άρα δεν μπορούμε εμείς να πληρώνουμε, να φορολογείται η τοπική κοινωνία επειδή κάποιοι δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν σε αυτό το δρόμο. Να διαιωνίζουν αυτή τη συμφωνία” είπε στη διάρκεια των δηλώσεών του.
“Δυστυχώς θέλησαν να βρουν την ευκαιρία να βγάλουν το μεγαλύτερο τροφοδότη του έργου έξω, τον Δήμο στα διοικητικά όρια εντός του οποίου γίνεται το έργο, όλοι επένδυση είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Πύργου” είπε για τη συνεδρίαση για ανάδειξη διοίκησης στο ΦΟΔΣΑ.

“Θα προστατέψω τα συμφέρονται του δήμου”

Ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε και για το θέμα των διοικητικών ορίων και το που ανήκει η Τριανταφυλλιά.“Σας δείχνω και τον χάρτη, μου έφεραν τον χάρτη της γεωγραφικής υπηρεσίας του στρατού, αυτό που έδειξαν ήταν πλαστό, τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει, οι δασικοί χάρτες, δείχνουν όλα ότι είναι στον Πύργο. Αυτό όμως δεν ανατρέπει την επένδυση, απλά δεν μπορεί να λένε κάποιοι ότι το έργο είναι στα διοικητικά τους όρια, γιατί είναι παραπλανητικό και είναι κίνδυνος για μένα και για τον Δήμο Πύργου ότι αποποιήθηκε τα συμφέροντα του Δήμου, ότι έφθειρε την περιουσία του Δήμου, ότι διέπραξε το αδίκημα της απιστίας. Πάνω σε αυτό θα προστατέψουμε και τον Δήμο και τον εαυτό μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τώρα ξεκινάει αυτή υπόθεση, κάποιοι την είχαν παρατήσει, κάποιοι είχαν απεμπολήσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της πόλης, εμείς σε αυτό δεν κάνουμε πίσω. Η επένδυση θα συνεχίσει, δεν κινδυνεύει, εκείνο που κινδυνεύει όμως είναι τα υψηλά κέρδη του επενδυτή και η σιωπή και όποια συνδιαλλαγή σε πολιτικό επίπεδο κάποιων” κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου.

Δήμαρχος Πύργου, ΦΟΔΣΑ Ηλείας, Τάκης Αντωνακόπουλος


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.