LIVE

motorforum 1520x250

as koryfis 2020

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets
karaxristos 755x150  gatzos 755x150
manta 755x150  ilialive 755x150 2

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|12
2019
10:33

Δήμος Πύργου: Χριστούγεννα με πολιτιστικές δράσεις

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο δήμος Πύργου για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χθες το πρωί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, με τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλο και την αντιπρόεδρο Αγγελική Ζάγκλαρη, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Αρχικά ο κ. Αντωνακόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Για μας ο πολιτισμός είναι τεράστιο κεφάλαιο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να διώξουμε την καταχνιά που υπήρχε στην πόλη στον τομέα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και να δώσουμε και μία καινούρια διάσταση όσον αφορά στην θεώρηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, να μην περιορίζονται μόνο στο ψυχαγωγικό μέρος, να έχουν και μια διάσταση εκπαιδευτική και λαϊκής παιδείας. Είδατε λοιπόν, ότι αξιοποιήσαμε τον ιστορικό πλούτο της πόλης μας και αξιοποιούμε. Θα υπάρχουν συνεχιζόμενες εκδηλώσεις που αφορούν στο πέρασμα του Μίκη Θεοδωράκη από εδώ, μπήκαμε στην θεματολογία των εορταστικών εκδηλώσεων» ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου, τονίζοντας ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για τους πολίτες, ενώ δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

«Είχαμε μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση σε σχέση με την φωταγώγηση του δέντρου. Χιλιάδες κόσμος, δεν είχε ξαναγίνει αυτό. Το χριστουγεννιάτικο σπίτι επίσης, που δημιουργούν οι συνεργάτες στο συνεδριακό κέντρο, θα είναι κάτι πρωτότυπο. Κανείς μπορεί να κάνει κριτική σε πολλά. Εμείς παραλάβαμε το τίποτα στον χώρο αυτό και κάνουμε κάτι. Σίγουρα θα υπάρχουν παραλείψεις, λάθη, εξάλλου εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αλλά νομίζω ότι η προσπάθεια των συνεργατών πρέπει να αξιολογηθεί.

Έχουν βάλει την πόλη σε μία συμμετοχή, τα χορευτικά με τα παιδικά, οι σχολές χορού, τα νηπιαγωγεία, να δώσουμε την νότα. Ο πολιτισμός για μας είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο, δεν το βάζω στη ζυγαριά με τσιμέντο ή άσφαλτο γι’ αυτό και διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό στον πολιτιστικό οργανισμό, δε σημαίνει ότι θα υπάρχει σπατάλη αλλά θεωρώ ότι τα χρήματα που πάνε σε σοβαρές πολιτιστικές δραστηριότητες και έχουμε συμμετοχή των πολιτών, έχουν μεγαλύτερη αξία από ότι να κάνουμε ένα μέτρο τσιμέντο ακόμα. Το τσιμέντο σπάζει τελειώνει, οι άνθρωποι μένουν, πρέπει να διαμορφώσουμε χαρακτήρες στα παιδιά, να κάνουμε τον κόσμο να χαμογελάει. Και με φτώχεια και με πλούτο ο άνθρωπος έχει συναισθήματά. Έχει αντιδράσεις, έχει βιωματικές σχέσεις, τουλάχιστον ας του διασφαλίσουμε ένα τέτοιο επίπεδο διαβίωσης σε αυτή την πόλη που ακόμα το φως λείπει» συμπλήρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος ο οποίος αναφερόμενος στα είδη φωτισμού που είχαν αγοραστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εξήγησε ότι: «Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αγοράσει 70.000 ευρώ, είδη φωτισμού τα οποία και εκείνα σαν διαδικασία δεν το είχε κάνει σωστά και είναι εγκλωβισμένα. Είναι στα δικαστήρια. Δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και είναι κρίμα γιατί στο τέλος θα πληρωθούν και ο άνθρωπος που τα είχε φέρει θα δικαιωθεί. Μπορώ να πάρω εγώ τώρα υλικά που είναι επίδικα στο εφετείο και να τα βάλω στην πόλη; Δεν μπορώ! Ρώτησα δικηγόρους και είναι πρόβλημα διότι παραβιάζει τις αρχές. Θέλω να πω ότι πρέπει να μπούμε και σε μία κανονικότητα των διαδικασιών».

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Αντωνακόπουλος, σκοπεύει να πραγματοποιήσει μετά την Πρωτοχρονιά μια μεγάλη εκδήλωση για τους εργαζόμενους του Δήμου, καθώς όπως τόνισε μπορεί να υπάρχουν πολύ λίγοι οι οποίοι είναι λίγο δύσκολοι αλλά η πλειοψηφία είναι καλοπροαίρετοι. Σέβονται το μεροκάματο και την αποστολή τους να εξυπηρετούν την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος ανέφερε ότι: «Έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια γιατί ο χρόνος ήταν πολύ πιεστικός για να καταφέρουμε να κάνουμε αυτά που βλέπετε στο πρόγραμμά. Έχουμε συνδιοργανώσεις και διοργανώσεις καθαρές του δημοτικού οργανισμού πολιτισμού, έχουν αρχίσει από χθες με την φιλαρμονική στο θέατρο Απόλλων, συνεχίζεται σήμερα με το ωδείο του μουσικού συλλόγου Ορφεύς, έχουμε αύριο 18 Δεκεμβρίου το ειδικό σχολείο, 19 Δεκεμβρίου έχουμε το ΚΔΑΠ ευ δημιουργείν, 21 Δεκεμβρίου έχουμε τα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, 21 Δεκεμβρίου με την έναρξη και τα εγκαίνια του Μαγικού Εργοστασίου έχουμε τους X SALTIBAGOS για τα παιδιά, συνεχίζουμε στις 22 Δεκεμβρίου με το ωδείο Ολύμπιον στο θέατρο Απόλλων, έχουμε μία πολύ ωραία παράσταση στις 23 Δεκεμβρίου η οποία είναι μία παράσταση που ονομάζεται το ταγκό των Χριστουγέννων κάτι διαφορετικό και όμορφο που δεν ξανά είχαμε στην πόλη μας, 24 Δεκεμβρίου παραμονή του Χριστουγέννων στις εφτά το απόγευμα θα είναι.

Γνωρίζουμε ότι το θέατρο Απόλλων είναι μικρό, δεν μπορούμε να έχουμε παραπάνω από 217 ανθρώπους όσους χωράει το θέατρο μακάρι να είχαμε μεγαλύτερο χώρο.Δεν υπάρχουν προσκλήσεις, υπάρχει σειρά προτεραιότητας αυτή τη φορά επιλέγουμε αυτή την λύση για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Μακάρι να είχαμε ένα θέατρο 600 θέσεων και να είχαμε λύσει το πρόβλημα. Έχουμε την καμεράτα η ορχήστρα φίλων της μουσικής με τον Γρηγόρη Βαλτινό στην αφήγηση και την Τατιάνα Παπαγεωργίου στο πιάνο η οποία ήταν και στην εκδήλωση του Μίκη Θεοδωράκη. Μία πάρα πολύ ωραία παράσταση. Στις 27 Δεκεμβρίου διοργανώνουμε στο μαγικό εργοστάσιο συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά ο όποιος έρχεται ειδικά για τα παιδιά, με παιδικά τραγούδια ενώ στις 2 Ιανουαρίου έχουμε την Banda Morena επίσης στο θεματικό πάρκο Ξυστρή» ανέφερε ο κ. Μικελόπουλος ο οποίος αναφερόμενος στα σχέδια που έχει ο ΔΟΠΠ για μετά τις γιορτές τόνισε ότι: «Αυτές είναι οι εκδηλώσεις μας αλλά έχω να σας πω επίσης ότι μετά τα Χριστούγεννα προχωράμε και για άλλα πράγματα γιατί ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού δεν σταματά σε αυτά. Ο Δήμος μας αυτή τη στιγμή το μόνο που προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες είναι μόνο ένα εργαστήρι ζωγραφικής, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει σχολή χορού, ένα εργαστήρι κεραμικής, γλυπτικής, δεν υπάρχει ωδείο, δεν υπάρχει χορωδία δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Ήδη έχουμε σκεφτεί πράγματα να δούμε πως θα τα διευθετήσουμε, πως θα βρούμε χώρους, έχουμε ένα πρόβλημα με το κτίριο στον Κούβελο το οποίο δεν έχει παραδοθεί, δεν το έχουμε παραλάβει, είναι στην ευθύνη του πολιτιστικού οργανισμού να το λειτουργήσει και αυτή τη στιγμή παραμένει ανενεργό και είναι πάρα πολλά τα χρόνια σε αυτή την κατάσταση, είναι μεγάλο πρόβλημα για την πόλη αυτό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο προκειμένου να βρούμε λύσεις για όλα αυτά τα θέματα. Το λαογραφικό μουσείο μεταφέρεται από τον δεύτερο όροφο που υπάρχει στο Λάτσειο και θα γίνει στην ισόγεια αίθουσα που έφυγαν οι υπηρεσίες, θα οργανωθεί πολύ καλύτερα, θα το δουλέψουμε καλύτερα για να δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο, ενημερωτικό, να μπορεί ο κόσμος να έρχεται. Θέλουμε ουσιαστικά εκτός από τους κατοίκους της Ηλείας, των σχολείων, να έρχεται κόσμος για να μπορεί να βλέπει τι ακριβώς είναι αυτή η πόλη. Να μάθει την ιστορία της. Δεν υπάρχει πουθενά αυτή τη στιγμή ιστορία της πόλης συγκεντρωμένη. Είναι όλα διάσπαρτα. Λοιπόν θα κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να οργανώσουμε αυτό τον χώρο. Ουσιαστικά θα ονομαστεί «Μουσείο ιστορίας της πόλης». Μακροπρόθεσμα θέλουμε να έχουμε έναν χώρο αυτόνομο, ένα μεγάλο κτίριο το οποίο θα αναπτυχθεί πλήρως σε αυτό το μουσείο αλλά αυτή τη στιγμή θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια διότι είναι αναγκαία».

Στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ Αγγελική Ζάγκλαρη ανέφερε ότι: «Ήθελα να πω ότι κάποιοι όροι δεν είναι πλέον δόκιμοι. Λέμε παράγω πολιτισμό. Ασκώ βία, ασκώ πολιτική αλλά παράγω πολιτισμό. Ένα ιδανικό σημείο πολιτισμού θα ήταν αν όλοι δίναμε μία ευγένια στην καθημερινότητά μας και αυτό το αποδίδαμε στην κοινωνία. Αυτό βολεύει τα πράγματα, τα κάνει πιο κοινά τα κάνει πιο εύκολα και πιο μαζικά. Επίσης έχω να πω ότι έκανα τελευταία ένα ταξίδι στην Αθήνα, μίλησα με διάφορους ανθρώπους, σκηνοθέτες, για μελλοντικές συνεργασίες και εκδηλώσεις για τις οποίες επιφυλασσόμαστε, θα τις αξιολογήσουμε και θα είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να σας ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες».

programma

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.