LIVE

motorforum 1520x250

as koryfis 2020

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets
karaxristos 755x150  gatzos 755x150
manta 755x150  ilialive 755x150 2

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|12
2019
10:54

Κοινή προσπάθεια για τις πλημμύρες του Βαρθολομιού

Μια κοινή προσπάθεια αναμένεται να φέρει θετικά αποτελέσματα και να προσφέρει ανακούφιση στους κατοίκους περιοχής του Βαρθολομιού, που αντιμετωπίζει πολύ συχνά προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα. Ο Δήμος Πηνειού σε συνεργασία με το ΓΟΕΒ Αλφειού - Πηνειού και τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων καθάρισαν αποστραγγιστικά κανάλια στην περιοχή του γηπέδου της πόλης.

Οι πρόσφατες πλημμύρες "έπνιξαν" και το γήπεδο που βρέθηκε ολοκληρωτικά κάτω από το νερό μαζί με τις εγκαταστάσεις του.

“Η ισχύς εν τη ενώσει, δήμος, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, στα όρια του δήμου Πηνειού συνεργάστηκαν άψογα, μαζί και η Περιφέρεια που έχει και την εποπτεία, συνεργαζόμαστε και είμαστε ισχυροί στην αντιμετώπιση των φαινομένων. Την ώρα που επλήγησαν άλλοι δήμοι εμείς δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Ακριβώς γιατί από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε δώσαμε προτεραιότητα στο ζήτημα του καθαρισμού των τάφρων έτσι ώστε να έχουμε απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων και δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα” σχολίασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος. Ο αγώνας ενάντια σε αυτή την κατάσταση συνεχίζεται και πιστεύω ότι μέχρι τον Μάρτιο ή Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια και ακριβώς μετά θα δούμε το ζήτημα του πως θα ελέγξουμε πάλι την βλάστηση στα κανάλια της απορροής των υδάτων. Θεωρώ ότι έχει γίνει σοβαρή δουλειά. Θα ήθελα και από την θέση αυτή να ευχαριστήσω τους ΤΟΕΒ, την περιφέρεια και τον ΓΟΕΒ που στάθηκαν δίπλα στα ζητήματα αυτά και έτσι μαζί όλοι πετύχαμε εκείνο που ακριβώς ήταν ο σκοπός μας” κατέληξε ο δήμαρχος Πηνειού.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας του Ηλειακού Βαρθολομιού, Ανδρέας Αλεξόπουλος ,σε δηλώσεις του τόνισε ότι “… μετά τη μεγάλη πλημμύρα που έγινε στο γήπεδο, που είχε 40 πόντους νερό μέσα στις αίθουσες, Ζήτησα την βοήθεια του κ. Παλαιολόγου του προέδρου των ΤΟΕΒ, αμέσως σε συνεργασία με το Δήμο Πηνειού ήρθαν στο έργο και τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο που μας βοήθησαν. Ευχαριστώ πολύ το Δήμο Πηνειού, τον αντιδήμαρχο τον κ. Παλαιολόγο και τον κ. Γεωργιόπουλο για την βοήθεια τους.
Μέσα στο γήπεδο είχε 1 μέτρο νερό. Αχρηστεύτηκαν όλα. Δεν έχει μείνει τίποτα. Ευτυχώς το γρασίδι δεν έχει πειραχτεί. Μέσα όμως ότι είχαν οι αίθουσες από παπούτσια των  ποδοσφαιριστών, μοκέτες, γραφεία, καρέκλες, είναι όλα άχρηστα. Μακάρι να μπορέσει κάποιος να μας βοηθήσει να τα αντικαταστήσουμε. Διότι οι εποχές είναι δύσκολες.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Βαρθολομιού του δήμου Πηνειού Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε μιλώντας στο ilialive.gr ότι, “…το έργο γίνεται με καλή συνεργασία, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε η καινούργια δημοτική αρχή μαζί με τους ΤΟΕΒ και ειδικά με τον κ. Παλαιολόγο, την Περιφέρεια. Από την πρώτη στιγμή δίνουμε μάχες για να κάνουμε το αυτονόητο. Αυτό που δεν έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Τα κανάλια ήταν ακαθάριστα. Τα περισσότερα σκουπίδια είναι φερτά. Όσον αφορά στα νάιλον δεν είναι πολλά, έχει μειωθεί κατά πολύ αυτή η κατάσταση. Τα περισσότερα πάνε στην ανακύκλωση και δεν πέφτουν στα κανάλια. Στους εκατό παραγωγούς άντε να έχουν ξεφύγει από έναν”.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος από την πλευρά του σημείωσε ότι “…βρισκόμαστε στο Βαρθολομιό, κάνουμε αντιπλημμυρικές θωρακίσεις, επειδή έρχεται βαρυχειμωνιά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Για να αποφύγουμε τα απρόοπτα. Να μην πληγούν οι καλλιέργιες να μην πληγούν τα χωριά,  γιατί εδώ που καθαρίζουμε είμαστε μέσα στο χωριό στα Καλύβια και δυστυχώς πολλοί αγρότες και πολίτες πετάνε πολλά απόβλητα μέσα στα αποστραγγιστικά κανάλια. Αυτό απαγορεύεται,  οποιοσδήποτε βρεθεί να τα πετάει θα έχει πρόστιμα. Αν κάποιον τον εντοπίσουμε να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις έχουμε το δικαίωμα αυτόφωρης διαδικασίας ακόμα και κατάσχεσης του οχήματος που μεταφέρει τα σκουπίδια του. Δυστυχώς μέσα στα αποστραγγιστικά υπάρχουν πολλά τελάρα, διάφορα πλαστικά αντικείμενα, νάιλον από τα θερμοκήπια της περιοχής, όλοι λένε δεν τα πέταξα εγώ, τα πέταξε ο άλλος. Το αποτέλεσμα είναι με όλα αυτά, όπου υπάρχει ένα γεφύρι για να περάσει κάποιος, να μπουκώνει και να πνίγονται οι καλλιέργειες και τα σπίτια. Εδώ υπήρχε ένα γεφύρι που αναγκαστήκαμε να το βγάλουμε και να φέρουμε εναέρια γέφυρα ψηλή σιδερένια γιατί μπούκωσε τις προάλλες στο γεφύρι και το χωριό πνίγηκε. Αναγκαστήκαμε να ξηλώσουμε αυτό το γεφύρι για να μπορέσει να γίνει σωστή αποστράγγιση όπως λέμε αντιπλημμυρική θωράκιση. Εμείς σε συνεργασία με το Δήμο Πηνειού προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στο Βαρθολομιό και στα Καλυβάκια στην περιοχή του δήμου Πηνειού, στο Καρδιακαύτι, στα Καβάσιλα, έχουμε άριστη συνεργασία με το Δήμο Πηνειού και πάντα ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα τους. Πρέπει όλοι να προσέχουν να μην πετάνε τα σκουπίδια τους στα αποστραγγιστικά γιατί δημιουργούνται πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα. Υπάρχει κίνδυνος μεγάλος. Όπου υπάρχουνε αποστραγγιστικά υπάρχουν μέσα κατάλοιπα από τις καλλιέργειες δηλαδή πλαστικά, νάιλον, τελάρα. Και σε άλλους δήμους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα. Ότι σκουπίδια έχει ο άλλος ακόμα και στο σπίτι του με σακούλες τα βλέπεις μέσα στα αποστραγγιστικά. Ακόμα και ψυγεία έχουμε βρει μέσα, τηλεοράσεις, καναπέδες. Πρέπει όλοι να προσέξουμε το περιβάλλον. Αφού υπάρχει τρόπος, ο Δήμος βάζει αμάξια για να πετάνε τα σκουπίδια σε χωματερές. Και στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα, αντιπλημμυρικές θωρακίσεις μέσα στα Λεχαινά συγκεκριμένα καθαρίσαμε μέχρι το Β1 αντλιοστάσιο” κατέληξε ο κ. Παλαιολόγος.

varth 2

varth 3

varth 5

varth 6

varth 7

varth 8

varth 9

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.