LIVE13:54 | 01/04/2020

kontoxristos 1520x250

hairthecity 755x150  sotiropoulos skoubouri vets

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|02
2020
08:21

Ο Λέντζας “απασφάλισε” - Μίλησε για όλους και για όλα…

Στα πυρά που δέχεται το τελευταίο διάστημα από πολλές πλευρές απάντησε ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Λέντζας επέλεξε να δώσει απαντήσεις για όλα τα θέματα που έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα, σε μια περίοδο που συμπληρώνει έξι μήνες στο “τιμόνι” του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Και είχε προετοιμαστεί καλά για αυτό, παραθέτοντας πλήθος εγγράφων απέναντι στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, στοχεύοντας τα βέλη του προς τους πολιτικούς του αντιπάλους εντός του δήμου αλλά και προς τον δήμαρχο του όμορου δήμου Πηνειού.

«Επειδή πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι δημότες τα πεπραγμένα και τι μέλει γενέσθαι, γατί μέχρι τώρα έχουν μια ενημέρωση που είναι εν ήδη χαρτοπόλεμου και περισσότερο είναι από την αντιπολίτευση η οποία κατακρίνει διάφορα πράγματα. Σας κάλεσα λοιπόν εδώ σαν εκφραστές και σαν τέταρτη εξουσία να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που θα είναι καίριες και αφορούν τους πολίτες, αλλά πάνω απ’ όλα θα μιλήσουμε με αποδείξεις, με χαρτιά συγκεκριμένα και όχι με λόγια του αέρα. Είμαι έτοιμος να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας που αφορούν όλο το φάσμα του δήμου μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης.
 
Για το ταμειακό υπόλοιπο  του Δήμου
Ο κ. Λέντζας αναφέρθηκε στο ταμειακό υπόλοιπο του δήμου, λέγοντας ότι «… ο κ. Ναμπίλ λέει ότι μας άφησε 2,5 εκατομμύρια κα και με τακτοποιημένες όλες τις υποχρεώσεις. Τελικά και είναι προς τιμήν ότι τα 2,5 εκ δεν είναι τόσα, αλλά 2,5 εκατομμύρια, δεσμευμένα. Στην πραγματικότητα το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου είναι περίπου 200.000 ευρώ μείον, χωρίς να υπολογίζουμε και διάφορες οφειλές που έχει ο δήμος. Όταν τελειώσουν οι εκθέσεις των Ορκωτών θα ξέρουμε πόσο είναι μέσα ο Δήμος. Ο ίδιος παραδέχθηκε ο κ. Ναμπίλ ότι τα 2,5 εκατ. ήταν λόγια. Και προφανώς επειδή είπε και για μαντήλια, ας έρθει να μου αγοράσει ένα, εμένα μου αρκεί. Γιατί για σκούπα πάντως δεν έχουμε».

Για το πρώτο έργο
Αναφέρθηκε και σε ένα άλλο σημείο τριβής που αφορούσε το πρώτο έργο. «Το πρώτο μας έργο που μπορεί να στεναχωρήσω τον κ. Ναμπίλ και τον κ. Μάλιαρη, είναι η μετεγκατάσταση του Δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας. Αν δεν τρέχαμε όλη η δημοτική αρχή στα σπίτια των διορισμένων συμβολαιογράφων και των αρχιτεκτόνων το σχολείο δεν θα είχε πάρει καν έγκριση. Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι» σημείωσε.
 
Για το λιμάνι Κυλλήνης
Εκτεινή αναφορά έκανε ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης και πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης, για το λιμάνι. «Για όλες τις απαντήσεις υπάρχουν τα αντίστοιχα έγγραφα. Ο κ. Μάλιαρης και κάποιοι συνεργάτες του κ. Μοράντ, μάλλον είναι αδαείς και μάλλον δείχνουν πως πέντε χρόνια στο Δήμο ασχολήθηκαν πολύ επιδερμικά, ή πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ο κ. Μάλιαρης έπρεπε να σιωπά γιατί οι μέχρι τώρα πράξεις και τα έργα στο λιμάνι της Κυλλήνης δείχνουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα που αφορούν τους λιμένες και ιδιαίτερα λιμάνια υποδοχής όπως είναι της Κυλλήνης. Θέλω να κάνω μία ερώτηση στον κ. Μάλιαρη και προφανώς και στους συντάκτες των λόγων του: Γνωρίζει τι είναι το ISPS ο κ. Μάλιαρης και η κ. Καραχάλιου επίσης που προέρχεται από την παράταξη του κ. Μοράντ; Τουλάχιστον ο κ. Μοράντ θα έπρεπε να είχε βάλει ένα φρένο για όλα όσα δεν έκανε για 5 χρόνια αυτός και όλη η παράταξή του στην οποία συμπορευόταν χέρι-χέρι για 4,5 χρόνια ο κ. Μάλιαρης. Ερωτώ λοιπόν, γνωρίζουν τι είναι η συνθήκη Σένγκεν; Γιατί εντέχνως προσπαθούν να πουν ότι οι 180.000 ευρώ είναι για σεκιούριτι. Δεν είναι για σεκιούριτι, είναι για πολλά πράγματα. Γνωρίζουν τις οδηγίες της Ε.Ε. 725/2004 και 65/2005; Γνωρίζουν το ΦΕΚ του 2007 για ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων; Γνωρίζουν τι είναι το ΑΛΕ, το ΣΑΛΕ, ο ΥΑΛΕ; Προφανώς δεν τα γνωρίζουν. Αν γίνει ένα ατύχημα σε μία λιμενική εγκατάσταση, ποιος είναι υπεύθυνος; Αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Κυλλήνης στερείται και προφανώς και ο κ. Μοράντ και ο κ. Μάλιαρης πιστεύουν πως είναι καλύτερο να πληρώνουμε πρόστιμα, γιατί σε ένα τρίμηνο θα έρθει ένα πρόστιμο της τάξης των 50.000-60.000 ευρώ αν δεν προχωρήσουμε σε αυτές τις μελέτες και το οποίο μετά από ένα τρίμηνο θα είναι και ενισχυμένο κατά 50%, δηλαδή μέσα σε ένα εξάμηνο 150.000 ευρώ. Αλλά, προφανώς αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για αυτούς.

Επειδή έχουν ακουστεί φαιδρότητες για τον διαγωνισμό της ασφάλειας του λιμανιού, θα πρέπει να πω ότι πάνω από 180.000 ευρώ ο διαγωνισμός είναι διεθνής και με ηλεκτρονικές προσφορές, οπότε και να θέλω εγώ να δώσω το έργο κάπου -που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο- δεν μπορώ. Το κόστος έχει βγει βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών. Μην ξεχνάμε πως το λιμάνι της Κυλλήνης είναι το τρίτο λιμάνι της Ελλάδας σε επιβατική κίνηση, με 2.500.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Τι περιλαμβάνουν λοιπόν αυτές οι 180.000 ευρώ. Είναι ο διορισμός του ΥΑΛΕ, ο διορισμός του αναπληρωτή του, η πρόληψη ανάθεσης σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας φυλάκων των κρίσιμων υποδομών του λιμένα, περιπολίες, επάνδρωση του κέντρου ελέγχου ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης και υπάρχουν και σχέδια ΣΑΛΕ (Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης). Περιλαμβάνει φύλακες στην κεντρική πύλη, γιατί θα υπάρξει κεντρική πύλη. Αυτό το οποίο βλέπετε στο λιμάνι της Κυλλήνης όπου όποιος θέλει μπαίνει, πηγαίνει όπου θέλει, όποιος θέλει ψαρεύει, εφόσον θέλουμε να μιλάμε για ένα σύγχρονο λιμάνι θα σταματήσουν να ισχύουν. Έχετε εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά, της Πάτρας όπου δεν μπορούμε να μπούμε σε συγκεκριμένους χώρους».  

Ο κ. Λέντζας αναφέρθηκε και για τα κατασχεμένα σκάφη στο λιμάνι. «Για τα ιστιοπλοϊκά που έχουν κατασχεθεί και πρέπει να προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός υπεύθυνοι είναι το Λιμεναρχείο και το Τελωνείο. Έχουμε μιλήσει μαζί τους και αν δεν με απατά η μνήμη μου ήδη έχει δοθεί το ένα, οι διαδικασίες για τα υπόλοιπα θα προχωρήσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και για να είμαστε δίκαιοι από την προηγούμενη δημοτική αρχή υπάρχει ένα master plan που προβλέπει και τους χώρους μαρίνας κτλ».
 
Για τον Σύνδεσμο «Ηρακλής»
Ο Σύνδεσμος Ηρακλής είναι ένα άλλο σημείο τριβής τους τελευταίους μήνες όπου δεν παρέλειψε να σταθεί ο κ. Λέντζας. «Εμείς εφαρμόσαμε την νομιμότητα. Κάποια στιγμή θα πρέπει οι γειτονικοί Δήμοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο με 300 συνδέσεις σε 25.000 συνδέσεις. Υπήρχε μια συμφωνία την οποία δεν θέλησαν να την τηρήσουν και εκεί έχει μεγάλη ευθύνη η αντιπολίτευση, διότι πού ακούστηκε αντιπολίτευση του δήμου να συμπράττει με γειτονικό δήμο ενάντια στο δήμο της! Πρωτοφανές ! Μέχρι και μηνυτήριες αναφορές έχουν καταθέσει ενάντια στο Δήμο. Η απάντηση ήρθε από την Αποκεντρωμένη, θα προσφύγουν στην Επιτροπή του 152, εκεί θα καταθέσουμε τις απόψεις μας, υπάρχει όμως και Plan B. Εμείς δεν πουλάμε τα συμφέροντα του δήμου για προσωπικές φιλοδοξίες. Πολύ φοβάμαι ότι η «Δύναμη Ευθύνης» έχει μετατραπεί  σε παράγοντα αποσταθεροποίησης και δύναμη ανευθυνότητας. Δεν θα δεχθούμε συνεργασία αντιπολίτευσης και γειτονικού Δήμου για να απεμπολήσουμε δικαιώματα».
 
Ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης επισήμανε ότι η δημοτική αρχή δέχεται βρώμικο πόλεμο. «Το έργο των 6,5 εκατ. αφορά στο 90% το δήμο μας και δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή του κ. Μαρίνου να ηγηθεί του έργου, όπως και τις συμφωνίες που είχε κάνει με την παράταξη του κ. Ναμπίλ και του κ. Μάλιαρη που τους κάλεσε και στο δημαρχείο στη Γαστούνη και τους είπε κιόλας «11 ο δήμαρχος 16 εσείς κοιτάξτε τι θα κάνετε »…Μήπως έχουν χάσει τον έλεγχο; Από ότι βλέπω γιατί δεχόμαστε ένα βρώμικο πόλεμο να σας πω ότι δεν σημαίνει ότι αδιαφορούμε. Πολύ σύντομα όλοι αυτοί κάπου θα δώσουν λόγο. Κάποια στιγμή η υπομονή και τα όρια εξαντλούνται. Σας έχω πει εξ’ αρχής από την πρώτη στιγμή , δεν ξεχάσαμε τι έχει γίνει , προχωράμε. Αλλά μην ξύνουνε και το σπυρί… Και δεν είναι σπυρί είναι απόστημα».

Και ο κ. Λέντζας συνέχισε λέγοντας ότι «… στην πρώτη διανομή ΤΕΒΑ που κάναμε εμείς μόνο το ΣΔΟΕ δεν ήρθε! Σύμφωνα με τους ωφελούμενους ήταν η πρώτη φορά που διενεμήθη κρέας. Διενεμήθησαν ποσότητες τεράστιες. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι γινότανε πριν… Ότι κινδύνευε να χαθεί το πρόγραμμα των ΤΕΒΑ, ότι κινδύνευε ο Δήμος να πληρώσει πρόστιμο , σημαίνει ότι κάτι δεν γινόταν σωστά. Απαντήσεις και σε αυτό το θέμα δεν έχω λάβει. Όπως δεν έχω λάβει απαντήσεις για το τι ήθελε η αντιπολίτευση στον κ. Μαρίνο. Δεν έχω λάβει απάντηση γιατί δεν είχαμε πέντε χρόνια ασφάλεια στο λιμάνι. Προφανώς θα ακολουθήσουν Δελτία Τύπου αλλά δεν θα απαντήσω. Κάποια στιγμή να μπούμε σε ουσιαστική αντιπολίτευση και όχι σε αυτή της κλειδαρότρυπας».

Για το Κοτύχι
Ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης αναφέρθηκε και στο θέμα της Κοτύχι ΑΕ. «28/3/2015. Παράδοση-παραλαβή από την κα Κατσάπη στον κο Μάλιαρη. 85.000 περίπου ενεργητικό. Παράδοση-παραλαβή του κου Μάλιαρη στον κο Μίγκο: 3.000 ταμείο. Παράδοση-παραλαβή της παράταξης Ναμπίλ στη δική μας: 87.000 παθητικό. Από το 2015 έως το 2019 170.000 μέσα. Να μου πει ένα έργο ο κος Μάλιαρης στο Κοτύχι. Να πάμε όλοι μαζί να μας το δείξει. 1/12/2018 που αφορά δώρο Χριστουγέννων και πρέπει να πληρωθούν στο τέλος Γενάρη επειδή όπως γνωρίζετε αποχώρησε 28 Φεβρουαρίου, 18.000. Άσχετα αν βεβαιώθηκαν στις 29/3 αλλά αυτά έπρεπε να υπάρχουν».
 
Για την «παράβαση καθήκοντος»
Ο κ. Λέντζας συνέχισε να δίνει απαντήσεις και για άλλα θέματα και δηλώσεις ή τοποθετήσεις έχουν κατά καιρούς γίνει. «Η αντιπολίτευση πρέπει να καταλάβει ότι για τα υπόλοιπα 3,5 χρόνια δήμαρχος θα είναι ο Γιάννης Λέντζας . Γιατί από την πρώτη στιγμή μιλάμε για παράβαση καθήκοντος . Και να φύγει ο Λέντζας για παράβαση καθήκοντος , Δήμαρχος θα βγει από τη «Νέα Πορεία», δεν πάμε σε εκλογές. Ας το καταλάβουν. Ο λαός αποφάσισε. Δεν μπορούν να το αλλάξουν. Να περιμένουν να κάνουν υπομονή και αν μπορέσουν έχει καλώς. Το γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλάνε συνέχεια για παράβαση καθήκοντος! Αν μια φορά πάω για παράβαση θα είναι για το συμφέρον του Δήμου και μπροστά στο συμφέρον του δήμου δεν υπολογίζω τίποτα. Για τα επόμενα χρόνια μέχρι τις εκλογές θα βάζω τα στήθη μου μπροστά. Γι’ αυτό με ψήφισαν 6.666 άνθρωποι.» δήλωσε.
 
Για το Πάτρα-Πύργος και την κινητοποίηση της 26ης Φεβρουαρίου
Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της Πατρών - Πύργου και την κινητοποίηση της 26ης Φεβρουαρίου λέγοντας πως δεν μπορούν αυτά τα ζητήματα να αποτελέσουν εφαλτήριο για κάποιους για να γίνουν “Ηλειάρχες”.

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Υπάρχει ένα συμβούλιο αιρετών το οποίο το συγκαλώ εγώ σαν Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ.  Γνωρίζουμε όλοι την αναγκαιότητα του δρόμου και για αυτό συμμετέχουμε και θα συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι Δήμοι. Σε συζητήσεις που έχω κάνει με τους άλλους Δημάρχους έχω πληροφορηθεί πως θα συμμετάσχουν και αυτοί. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος Δήμαρχος που δεν έχει τις ίδιες ανησυχίες με τον κ. Αντωνακόπουλο, με τον κ. Λυμπέρη, ή με εμένα για το δρόμο. Όπως έχω πει κι άλλες φορές ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα σε θύματα και γι’ αυτό το λόγο εντείνουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειές μας για να γίνει ο δρόμος. Θα πρέπει να επανατοποθετηθεί η συζήτηση σχετικά με το συμβούλιο αιρετών. Τιμώ και σέβομαι τις αντιπολιτεύσεις, αλλά δεν γίνεται τα συμβούλια των αιρετών να γίνονται με τις αντιπολιτεύσεις.

Η λαϊκή ετυμηγορία έχει ορίσει κάποιους Δημάρχους. Ούτε ο δρόμος ή τα Πανεπιστημιακά Τμήματα αποτελούν εφαλτήριο για το ποιος θα γίνει «Ηλειάρχης». Πρέπει όλοι μας να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των Δήμων μας. Γι’ αυτό μας ψήφισε ο κόσμος, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε.Εγώ δεν είμαι με την πλευρά κανενός και όπως είχα δηλώσει μετά τη συνάντηση με τον Υπ. Υποδομών κ. Καραμανλή δεν έφυγα σοφότερος από εκείνη τη συνάντηση. Ξαναλέω και πάλι, για μένα ο δρόμος πρέπει να γίνει χθες, όχι σήμερα. Δε συμφωνώ με οποιαδήποτε αναβολή και καθυστέρηση. Άκουσα από τον κ. Καραμανλή ότι το έργο θα πάει γέφυρα για το 2027. Δε συμφωνώ! Ο δρόμος πρέπει να συνεχιστεί για να μπορέσει κάποια στιγμή να τελειώσει. Τον απλό τον κόσμο και εμένα προσωπικά δεν μας νοιάζει εάν θα γίνει σε 6, σε 8, ή σε 1 εργολαβία. Μπορούν οι 6 εργολαβίες να το κάνουν; Να το κάνουν. Μπορεί αύριο το πρωί να φύγουν οι 6 και να το τελειώσει 1 εργολαβία; Ας γίνει. Αδιαφορώ για το εάν θα το πάρει το έργο ο Λέντζας, ο Βαρβαρέσος ή οποιοσδήποτε. Θέλω να γίνει ο δρόμος. Το αίτημα είναι καθολικό, όλης της Ηλείας και πρέπει να τελειώσουμε με αυτό το θέμα!».

Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.