andritsou 181025

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

30|11
2018
09:36

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Κίνηση "Ο Πύργος είμαστε εμείς": Υπνωτήρια ΟΣΕ, πάρκο ΣΠΚ, αποθήκες ΑΣΟ Κλειστά! Γιατί;

Τα παραπάνω ακίνητα αποτελούν ένα σύμπλεγμα δημοσίων χώρων και κτηρίων στο κέντρο της πόλης τα οποία παραμένουν για χρόνια αναξιοποίητα.

Το κτήριο των υπνωτηρίων του ΟΣΕ, αν και έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς και από τη φωτιά που είχε κατακάψει το εσωτερικό του μπορεί και πάλι να γίνει λειτουργικό. Άλλωστε χρηματοδότηση για την επισκευή του υπάρχει καθώς το κτήριο είχε χαρακτηριστεί σεισμόπληκτο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή δημοτική αρχή δεν έκανε το παραμικρό για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης ενώ παράλληλα έχουν αποταμιεύσει μέρος της χρηματοδότησης. Από όσο γνωρίζουμε, έως το τέλος του έτους αν δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τα χρήματα που έχει δεσμεύσει και μάλιστα έντοκα.

Αποθήκες ΑΣΟ, μια περσινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού στο Περιφερικό Συνέδριο της Πάτρας η οποία δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια θα πρέπει να ξεπεραστούν το συντομότερο έτσι ώστε η εξαγγελία αυτή να λάβει σάρκα και οστά. Τα οφέλη για την πόλη με την αξιοποίηση του ιστορικού αυτού χώρου θα είναι τέτοια που μπορούν να αλλάξουν την μορφή της.
Πάρκο ΣΠΚ: ένας χώρος σχεδόν κλειστός από έναν Δήμαρχο που με το «έτσι θέλω» κλείνει δημόσιους χώρους αδιαφορώντας πλήρως για την πόλη και τις ανάγκες των κατοίκων της.

Αυτή η κατάσταση της πόλης δεν μας τιμά και επειδή δεν αντέχουμε άλλο την υποτίμηση της καθημερινότητάς μας και τη στέρηση από τα παιδιά και τις οικογένειες ζωτικών ελεύθερων - δημιουργικών χώρων συμμετέχουμε ενεργά στον κοινωνικό διάλογο με προτάσεις για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης. Προτείνουμε αυτό το σύμπλεγμα κτηρίων στην καρδιά της πόλης του Πύργου να μετατραπεί σε ένα κέντρο για το παιδί, τον έφηβο, τον πολιτισμό. Το πάρκο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να αποκτήσει μια θεματική παιδική χαρά που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας και στα στάδια ανάπτυξης του παιδιού. Να γίνουν εργασίες ανάπλασης, να ελευθερωθούν χώροι έτσι ώστε η βόλτα στο πάρκο να γίνει ξανά μια οικογενειακή υπόθεση.

Τα υπνωτήρια ΟΣΕ και οι αποθήκες ΑΣΟ να μετατραπούν σε εργαστήρια τέχνης και χώροι πολιτισμού. Είναι γνωστό ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας έχει έτοιμο ένα πλάνο για την αξιοποίηση των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ σε ετήσια βάση. Εμείς θα προτείναμε ως μια παράλληλη δραστηριότητα ο χώρος να φιλοξενήσει μια νέα δημοτική φιλαρμονική και μια αίθουσα με κατάλληλη ακουστική για να φιλοξενεί συναυλίες. Κλείνοντας, η κίνησή μας φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τις αναβαθμισμένες δυνατότητες που παρέχει ο «νέος θεσμός» που εισάγεται στην αυτοδιοίκηση με τη λειτουργία των Κοινοτικών Συμβουλίων. Ως κοινοτική παράταξη φιλοδοξούμε να ανοίξει το διάλογο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με επίκεντρο τον νέο άνθρωπο δίνοντας τον λόγο σε όσους πιστεύουν ότι αυτή η πόλη μπορεί να ζήσει καλύτερα.

Η καρδιά της πόλης μπορεί να χτυπήσει και πάλι δυνατά!

Ο ΠΥΡΓΟΣ είμαστε ΕΜΕΙΣ- κίνηση πολιτών για το συμβουλιο της κοινότητας Πύργου


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη