ilialive 750x150 1 sotiropoulos skoubouri vets

08|12
2018
12:05

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Όλα έτοιμα για τη δημοπράτηση των δύο νέων σχολείων σε Ν. Μανωλάδα - Λεχαινά

Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης δεν επέτυχε μόνο την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου, 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Μανωλάδα , και ενός Γενικού Λυκείου στα Λεχαινά ,αλλά προχωρά άμεσα και στη δημοπράτηση αυτών , προκειμένου να προετοιμαστεί η νεολαία μας να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις προκλήσεις του 21ου αιώνα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στη λογική της δημιουργίας συνθηκών ίσων ευκαιριών, για τους κατοίκους της περιοχής του διευρυμένου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην παροχή ενός βασικού αγαθού όπως η εκπαίδευση, η Δημοτική Αρχή με διορατικότητα και σωστό προγραμματισμό πέτυχε έναν μεγάλο στόχο της,την κατασκευής ενός νέου εξαθέσιου Δημοτικού σχολείου στη Νέα Μανωλάδα και ενός Γενικού Λυκείου στα Λεχαινά.

Ο προϋπολογισμός των δύο σχολείων ανέρχεται στο ποσό των 6.500.000 Ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί και να τονισθεί ότι ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κατάφερε να διεκδικήσει και να δρομολογήσει τη κατασκευή των δυο σχολείων στη διοικητική του περιφέρεια, όταν σε όλη τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι θα κατασκευαστούν συνολικά μόνο τέσσερα σχολεία, από τα οποία το ένα στη Πάτρα και το άλλο στο Αγρίνιο.

Στις 4-12-2018 ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ παρουσία του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα ,ο οποίος στήριξε δυναμικά και ουσιαστικά την όλη προσπάθεια από την αρχή ώστε να ξεπεραστούν τα πολλά εμπόδια που υπήρξαν, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της κατασκευής των δυο σχολείων. Η διαδικασία δημοπράτησης και ανάδειξης αναδόχου του έργου θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου του 2019, έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή των δύο έργων την άνοιξη του 2019.

Η μελέτη και η ωρίμανση του παραπάνω έργου υλοποιήθηκε από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε σε συνεργασία με την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Η προσπάθεια όλων των υπηρεσιών των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. που συμμετείχαν στην επίτευξη του στόχου της χρηματοδότησης του έργου, κρίνεται εκ του αποτελέσματος ευεργετική για έναν μικρό Δήμο όπως ο δικός μας, που δεν έχει επαρκή στελέχωση και τους απαιτούμενες πόρους για την ωρίμανση ενός τόσο σημαντικού και εξειδικευμένου έργου, που απαιτεί εμπειρία και τεχνογνωσία επί του αντικειμένου αυτού.
Αναλυτικά τα δύο σχολεία έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
A.Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας του οποίου η χρηματοδότηση εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 θα κατασκευαστεί στη θέση του κατεδαφιστέου σεισμόπληκτου κτιρίου.

Θα περιλαμβάνει:
Α) Χώροι διοίκησης : γραφείο διευθυντή, γραφείο καθηγητών, γραμματεία, , χώρο αναμονής και γραφείο συλλόγου γονέων και μαθητικών κοινοτήτων.
Β) Κοινωνικοί χώροι : Βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, σκηνή, κυλικείο, χώρος φαγητού, κουζίνα, χώρος ψυχολόγου-ιατρείο.
Γ) Βοηθητικοί χώροι : Αποθήκη Σχολικών βιβλίων, Αποθήκη, Γενική Αποθήκη, Λεβητοστάσιο,, Χώροι Υγιεινής προσωπικού , Χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ, Χώροι υγιεινής αγοριών – κοριτσιών,.
Δ) Χώροι Άθλησης : υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης
Ε) Αίθουσες διδασκαλίας : 6 αίθουσες
ΣΤ) Εργαστήρια : Φυσικής - χημείας, Πληροφορικής, Ξένων γλωσσών αισθητικής Αγωγής

Β. Το νέο Γενικό Λύκειο Λεχαινών του οποίου η χρηματοδότηση εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 θα κατασκευαστεί σε κατάλληλο εγκεκριμένο χώρο που διαθέτει ο Δήμος για τη χρήση αυτή, επιφάνειας 4.284,92 τμ.

Θα περιλαμβάνει:
Α) Χώροι διοίκησης : γραφείο διευθυντή, γραφείο καθηγητών, γραμματεία, αρχείο-φωτοτυπείο, χώρο αναμονής και γραφείο συλλόγου γονέων και μαθητικών κοινοτήτων.
Β) Κοινωνικοί χώροι : Βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, σκηνή, κυλικείο
Γ) Βοηθητικοί χώροι : Αποθήκη Σχολικών βιβλίων, Αποθήκη, Γενική Αποθήκη, Λεβητοστάσιο, Ανελκυστήρας, Χώροι Υγιεινής προσωπικού , Χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ, Χώροι υγιεινής αγοριών – κοριτσιών, χώροι υγιεινής ορόφου, χώρος καθαρισμού.
Δ) Χώροι Άθλησης : Γυμναστήριο, Υπόστεγο γυμναστικής και υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.
Ε) Αίθουσες διδασκαλίας : 8 αίθουσες
ΣΤ) Εργαστήρια : Φυσικών Επιστημών, Πληροφορικής, Ξένων γλωσσών, Σχεδίου- αισθητικής Αγωγής.

Ο Δήμαρχος Μοράντ Ναμπίλ μετά την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας υλοποίησης των δυο έργων δήλωσε: «Μετά από πολύχρονο αγώνα και προσπάθεια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια ανέγερσης των δύο σχολικών μονάδων. Ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και των διδασκόντων του Δήμου υλοποιείται. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και με σεβασμό στη εκπαίδευση , προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα που καθυστερούσαν πολλά χρόνια, όπως τα συγκεκριμένα σχολεία. Η κατασκευή των δυο αυτών σχολικών μονάδων θα προσδώσει στον τόπο μια νέα αναπτυξιακή προοπτική και θα βάλει τον θεμέλιο λίθο για την ένταξη της μαθητιώσας νεολαίας στην κοινωνία του μέλλοντος, της γνώσης και της πληροφορίας. Για εμάς η κατασκευή των δυο σχολείων ήταν μια προτεραιότητα, μια δέσμευση η οποία υλοποιείται, παίρνει σάρκα και οστά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των κτιριακών υποδομών Ιωάννη Χαρωνίτη για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να φέρει σε πέρας όλα τα τεχνικά ζητήματα για την έγκαιρη παράδοση των μελετών.
Ιδιαίτερα,τον συντοπίτη Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς γιατί χωρίς την συμβολή του δεν θα είχε ευοδωθεί η κατάληξη των έργων για τα δύο σχολεία
Και τέλος,τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, διότι η συμβολή του και η στηριξή του για την χρηματοδότηση και των δύο σχολείων,ήταν καταλυτική.

andravid2

andravid3

andravid4

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.