ilialive 750x150 1 sotiropoulos skoubouri vets

17|12
2018
08:07

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Πύργος: Πύρ ομαδόν προς το "Λάτσειο" - Τι δηλώνουν φορείς της αυτοδιοίκησης

Τα θέματα που ανέδειξε χθες το ilialive.gr για την πόλη του Πύργου, τόσο για το κλειστό... γυμναστήριο, όσο και για τον εορταστικό διάκοσμο μέχρι και για την συνδετήρια οδό για τις Πύργου - Κυπαρισσίας και Πύργου - Ολυμπίας, σχολιάστηκαν αρνητικά για τη δημοτική αρχή.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων με δηλώσεις - τοποθετήσεις βάλλουν κατά της δημοτικής αρχής ζητώντας εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη...

Τάκης Αντωνακόπουλος: Τι θα κάνει η δημοτική αρχή;

"Ήδη από τις 10 Οκτωβρίου έχουμε με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο τονίσει την ανάγκη για έργα συντήρησης στο κλειστό στάδιο Πύργου. Αφορμή τότε ήταν η είσοδος νερού από την οροφή λόγω της πρώτης βροχής. Φέραμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τότε χωρίς καμιά αντίδραση της δημοτικής αρχής. Σήμερα δυστυχώς η κατάσταση ,μετά τις βροχοπτώσεις έγινε αφόρητη. Ουσιαστικά το κλειστό ...έγινε ανοιχτό και μετατράπηκε σε μικρή λίμνη. Επιτέλους τι θα πράξει η δημοτική αρχή;

Αργυρόπουλος: «Κύριε Λιατσή υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης…»

Κλειδωμένη στα συρτάρια του δήμου μελέτη 200 χιλ. ευρώ γιατί κρίθηκε υπέρογκο το ποσό!

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Όραμα Δημιουργίας» και υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε επισημάνει εδώ και πολλούς μήνες ότι ο δήμος Πύργου μοιάζει με ένα ακυβέρνητο καράβι που βυθίζεται μέρα με τη μέρα στο τέλμα και την ανυποληψία.

Οι εικόνες ντροπής με τους «καταρράκτες του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου» που κάνουν από το περασμένο Σάββατο το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, επιβεβαιώνουν δυστυχώς με τον πιο δραματικό τρόπο τη διαπίστωση μας.

Επί τέσσερα χρόνια η Δημοτική Αρχή του κ. Λιατσή δεν μπορεί να δώσει λύση σε ένα από τα σπουδαιότερα θέματα που έχει ως καθήκον να κάνει μια Δημοτική Αρχή. Την αξιοπρεπή και ασφαλή άθληση της νεολαίας μας.

Το Κλειστό Γυμναστήριο για μια ακόμη φορά μετατράπηκε σε… λίμνη επειδή οι ιθύνοντες στο δήμο Πύργου ουδέποτε αντιμετώπισαν με ουσιαστικό ενδιαφέρον την αποκατάσταση της μόνωσης στη στέγη του. Μόνο με «μπαλώματα» και… μερεμέτια που επιδεινώνουν, αντί να βελτιώνουν την κατάσταση του.

Ο κ. Λιατσής αρέσκεται σε εξαγγελίες και σε… μακέτες για στέγαστρα στο Στάδιο προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ (!!!) και αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες του Δημοτικού Αθλητικού Συγκροτήματος.

Αν αληθεύει μάλιστα ότι από το περασμένο καλοκαίρι υπάρχει στα συρτάρια του Δήμου έτοιμη μελέτη ύψους 200 χιλ. ευρώ για την ολική αποκατάσταση της βλάβης στη στέγη του Κλειστού, η οποία δεν παίρνει το δρόμο της υλοποίησης επειδή το κόστος κρίνεται… υπέρογκο τότε ο κ. Λιατσής οφείλει να απολογηθεί στους αθλητές, στους γονείς τους και σε όλη την κοινωνία του δήμου Πύργου για τα κριτήρια με τα οποία ιεραρχεί τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Βεβαίως στην πολιτική υπάρχει και ο δρόμος «της παραίτησης για λόγους ευθιξίας». Αλλά αυτός ο δρόμος μάλλον είναι άγνωστός στον κ. Λιατσή…»

Καννής: Δήμος πνιγμένος στις ευθύνες

Για το κλειστό:

Είναι πραγματικά εικόνα ντροπής και θλίψης να πλημμυρίζει το κλειστό γυμναστήριο Πύργου και να εκτίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παιδιών που εκείνη την ώρα έπαιζαν μπάσκετ. Οι εικόνες «καταρράκτη» ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και ο Πύργος έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής να κάνει τα στοιχειώδη για τους δημότες της.

Πέρασαν πέντε χρόνια και ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτα για να αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Για το κλειστό γυμναστήριο κατέφυγε σε λύσεις-μπαλώματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα, «σκεπάζοντας» το πρόβλημα, και δεν προνόησε να ετοιμάσει μια μελέτη για να την υποβάλει είτε στο υπουργείο Αθλητισμού είτε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Φυσικά, από δήμαρχο που έβαλε σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων έξω από το Δημοτικό Στάδιο Πύργου και που προτίμησε να απεντάξει ώριμο έργο για σύγχρονο κολυμβητήριο μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν δικό του, δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο. Το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να διαθέσει με ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο το εξωφρενικό ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ για ένα έργο-βιτρίνα στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Εδώ όμως οι ευθύνες είναι σοβαρές και θα πρέπει να τις αναλάβει, διότι προχθές τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Φυσικά, ο δρόμος της κριτικής είναι πάντα εύκολος, για αυτό και εμείς δεν αρκούμαστε σε καταγγελτικές δηλώσεις, διότι μας ενδιαφέρει η πρόοδος του Πύργου και των δημοτών.

Προτείνουμε τρεις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις:

α) την ένταξη του κλειστού γυμναστηρίου Πύργου και όσων αθλητικών δομών έχουν πρόβλημα, στο Περιφερειακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, όπως έγινε με το Παμπελοποννησιακό και με τα γήπεδα της Αρχαίας Ολυμπίας, που ανακοινώθηκαν προ ημερών.

β) την ένταξή του στην επιτελική δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Αθλητισμού 

γ) την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως έγινε με το κολυμβητήριο.

Ειδικά για τη δεύτερη και την τρίτη λύση, γνωρίζουμε πολύ καλά οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς έχουν ζητήσει από τον δήμο την αποστολή μελέτης για να προχωρήσει η χρηματοδότηση.

Δεν δεχόμαστε μια πόλη που τα παιδιά μας θα κινδυνεύουν την ώρα που αθλούνται.

Μπορούμε να αποκτήσουμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μπορούμε να γίνουμε σημείο αναφοράς για την Ηλεία.

Τον Μάιο του 2019 βάζουμε μπροστά για την πρόοδο του Πύργου.

Για το φτωχό στολισμό

"Ο Δήμος ανίκανος πλέον και για τα στοιχειώδη. Όταν οι άλλες πόλεις εντάσσουν τις εορτές των Χριστουγέννων στο πλάνο τους για την τόνωση της τοπικής αγοράς, την ανάδειξη της πολιτιστικής τους ταυτότητας και την τουριστική προώθησή τους, εμείς παρακολουθούμε την κατηφόρα της πόλης μας.

Όταν οι άλλες πόλεις με δραστήριους και παρόντες θεσμούς (Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους κλπ) παράγουν πολιτιστικό προϊόν που αντανακλά άμεσα στους επαγγελματίες της πόλης, εμείς παραμένουμε απαθείς και απόντες…

Το φως του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας δεν φτάνει σε όλη την πόλη, σε όλο τον Δήμο Πύργου.

Απαίτηση κάθε δημότη και δέσμευσή μας: Ολοκληρωμένο Σχέδιο για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Ένταξη της περιόδου των εορτών στην πολιτική προώθησης του Δήμου, με συνεργασία των φορέων, συνέργεια των επαγγελματιών και συμμετοχή των πολιτών".

Στάθης Καννής, Δικηγόρος Υποψήφιος δήμαρχος Πύργου

Μιχαλακόπουλος:  Σας πήρε το ποτάμι - Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια - Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Ενώ είχαμε δηλώσει να μην κάνουμε άλλο δελτίο τύπου μέσα στις γιορτές ,δυστυχώς η επικαιρότητα μας αναγκάζει να αναφερθούμε ξανά στην ανυπαρξία της δημοτικής αρχής,τα "παλάτια" που χτίζει στην άμμο και τα παίρνει η πρώτη βροχή και άλλα ζητήματα σκληρής καθημερινότητας για τον δημότη.

α) Το όνειρο του κλειστού κολυμβητηρίου,άλλο ένα από τα δεκάδες όνειρα-μύθους που έχει προ-αναγγείλει η δημοτική αρχή ταΐζοντας συνεχώς σανό το κοσμάκη έκανε πραγματικότητα η προχθεσινή βροχή,μόνο που η αναπαράσταση έγινε μέσα στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ και γίναμε ρεζίλι στα κεντρικότερα κανάλια της χώρας, καθώς και σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Συγχαρητήρια μας κάνατε πάλι αρνητικά διάσημους!

β) Ο συνδετήριος δρόμος Ολυμπίων - Κυπαρισσίας έγινε ξανά σουρωτήρι και λίαν επικίνδυνος, λίγο καιρό μετά από τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που το ανέφερε η παράταξή μας και το υπεραμύνθηκαν σθεναρώς οι υπεύθυνοι.Δυστυχώς δικαιωθήκαμε ΞΑΝΑ και νομίζω ότι πλέον το θέμα πρέπει να το εξετάσουν ανώτερες αρχές ,μήπως και πάψει πλέον η κοροϊδία σας.Συγχαρητήρια αποτύχατε και πάλι!!

γ) Η πόλη του Πύργου έχει Χριστούγεννα στη μέση και γύρω -γύρω πένθος(σα το γνωστό ανέκδοτο), παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ιδιωτών στις περιφερειακές συνοικίες και πλατείες-δρόμους κλπ..Συγχαρητήρια πετύχατε πάλι εν μέσω γιορτών να μαζεύετε "ευχές", ,μόνο που καλύτερα να μην ακούσετε τι λέει ο κόσμος για εσάς!

δ) Στη κοινωνική υπηρεσία του Δήμου(στις 7-12-2018) μητέρα κρατώντας όρθια αγκαλιά επί 90 λεπτά το μικρό κοριτσάκι της για να της δώσει σημασία κάποιος,ζήτησε να βγάλει μια κάρτα ασιτίας και της είπαν να περάσει να κάνει αίτηση στις 3-1-2019!!..

Το ακούτε μωρέ; Να κάνει αίτηση (εάν έχει να φάει μέχρι τότε) μετά από 1 μήνα σχεδόν!!.. Αιτήσεις με ραντεβού!!! όπως αναγράφετε σε χαρτί κολλημένο εκεί!!!.. Η απουσία του γραφείου εξυπηρέτησης του Δημότη εμφανές για τα καθημερινά και τρέχοντα ζητήματα του δημότη και τα παραλειπόμενα του συγκεκριμένου γραφείου και υπηρεσίας θα σας τα πούμε σε άλλο άρθρο. Συγχαρητήρια για την αναλγησία σας και την "επιλεκτική" εξυπηρέτηση που γίνετε στην εν λόγω υπηρεσία.

Αυτά και άλλα πολλά κοσμούν τη καθημερινότητα , ενός δημότη που αποφασίζει επί 20 χρόνια να ψηφίζει μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης.Μέχρι επιτέλους να αποφασίσουν οι πολίτες να αλλάξουν κάτι και να πάψουν να ψηφίζουν κομματικά και με μικρο - ρουσφέτια.Τότε μόνο θα έχουν και το δικαίωμα να διαμαρτύρονται.

Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ 


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.