Quantcast
LIVE

agrotiko cover 2021

 as koryfis osde 04 2021

hairthecity 755x150  mathisis 0621
ilialive ad 755x150 21  agrotax 755x150 0421
Φροντιστήριο Ορόσημο Πύργος  skoutas eshop 755x150 1120

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Φροντιστήριο Άνοδος

05|08
2020
07:32

Μιχαλακόπουλος: “Αυτογκόλ” του δήμου για τα απορριμματοφόρα

Συνεχίζεται η διαμάχη για τον διαγωνισμό προμήθειας απορριμματοφόρων στο δήμο Πύργου, ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τον επικεφαλής της παράταξης “Αναγένεσις στο δήμο Πύργου” Χάρη Μιχαλακόπουλο.

Ο κ. Μιχαλακόπουλος σε νέα τοποθέτησή του μετά την απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Παπαδημητρίου, κάνει λόγο για “αυτογκόλ” της δημοτικής αρχής…

Διαβάστε την απάντηση του κ. Μιχαλακόπουλου που συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες.

"Γκολ εμείς - αυτογκόλ εσείς 2-0 ... συνεχίστε έτσι...

Σαν παράταξη έχουμε αποδείξει ότι μας ενδιαφέρει μόνο το καλύτερο για την πόλη και την ευημερία των κατοίκων της. 
Για άλλη μια φορά γίναμε αιτία να αποκαλυφθεί η αργοπορία και ο αποπροσανατολισμός σχετικά με τα τρία μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα που ακόμα έρχονται (θα έπρεπε να είναι ήδη εδώ και να εξυπηρετούν το πονεμένο κομμάτι των σκουπιδιών στον Δήμο μας).


Δεν θα σταθούμε στις δικαιολογίες της δημοτικής αρχής ξέροντας πολύ καλά ότι για κανέναν λόγο δεν απαγορεύτηκαν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, των αναθέσεων κλπ λόγω του covid 19.
Ξέροντας επίσης καλά ότι το άρθρο 27 /4412 που επικαλούνται στην διακήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού επιβάλλει κατώτατο όριο προσφορών 35 ημέρες εκτός αν συντρέχουν λόγοι για κατεπείγουσα διαδικασία, κάτι το οποίο δεν αναφέρεται στην συγκεκριμένη διακήρυξη...


Ξέροντας επίσης ότι στις 2/8 αποκαλύψαμε το θέμα και όπως ανακοινώθηκε στις 3/8 πάρθηκε απόφαση για συνέχεια της διαδικασίας...


Απλά τα αναφέρουμε... υπάρχουν φυσικά κι άλλα που δεν αναφέρουμε.... αυτό που προηγείται είναι να προμηθευτεί ο Δήμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα απορριμματοφόρα που είναι άκρως απαραίτητα... με σωστό τρόπο (εδώ θα είμαστε για την συνέχεια...)
.

Όσο για την απάντηση του κυρίου Παπαδημητρίου κατανοούμε τη θέση του, κατανοούμε ότι έχει μπει στη λογική των απαντήσεων της δημοτικής αρχής που είναι να λέμε πολλά και στο τέλος να μη λέμε τίποτα.

Λυπούμαστε δε που χρησιμοποιούν πάντα χαρακτηρισμούς αλλά δυστυχώς καταλαβαίνουμε ότι στα δύσκολα κάπου πρέπει να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα για να ικανοποιήσουν τους χειροκροτητές τους.

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου".

xaris1

xaris2

Η απάντηση που προηγήθηκε από τον κ. Παπαδημητρίου:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το θέμα της αγοράς τριών μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων».

Η διαδικασία αγοράς τριών μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται στο νόμο 4412/2016. Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο Δήμος Πύργου προχώρησε σε διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ με συστημικό αριθμό 81398 και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία ο κάθε ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας μπορούσε να υποβάλλει τη προσφορά του. Μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος αφού κανένας οικονομικός φορέας δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον για την προμήθεια των εν λόγω οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει αναρτηθεί από τις 2-11-2019 στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου.

Με την υπ’ αριθμ. 288/19 (ΑΔΑ 67ΧΘΩ17- Ρ5Δ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός και αποφασίστηκε η προσφυγή στην απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση υπό την αίρεση της έγκρισης από την ΕΑΑΔΗΣΥ.

Ακολούθως με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 32779/20-11-19 έγγραφό του ο Δήμος Πύργου διαβίβασε το αίτημά του και την ανωτέρω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένοντας την έγκριση από την ανωτέρω Ανεξάρτητη Αρχή (ΕΑΑΔΗΣΥ).

Το ανωτέρω αίτημα έγινε αποδεκτό δυνάμει της υπ΄αριθμ. Δ124/18-12-19 Γνώμης της ΕΑΑΔΗΣΥ. Κατόπιν τούτου ο Δήμος Πύργου ξεκίνησε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με συγκεκριμένο οικονομικό φορέα (συστημικός αριθμός ΕΣΗΔΗΣ 83674).

Στο μεταξύ προέκυψε η πανδημία του Covid-19 με αποτέλεσμα για τρεις και πλέον μήνες να παγώσει οποιαδήποτε διαδικασία.
Μετά το πέρας της απαγόρευσης ο Δήμος Πύργου κάλεσε τον οικονομικό φορέα να καταθέσει όπως προβλέπεται από την νομοθεσία κλειστό φάκελο (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ) με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στη συνέχεια, η αρμόδια Τριμελής Επιτροπή που αποτελείται από υπαλλήλους του Δήμου προέβη στην αποσφράγιση του κλειστού φακέλου και αξιολογώντας όλα τα έγγραφα διαπίστωσε την έλλειψη των πιστοποιητικών CE των εν λόγω οχημάτων κάτι το οποίο εξ’ ορισμού και εκ του νόμου αποτελούσαν ουσιώδη έγγραφα για την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου αξιολόγησης του τεχνικού φακέλου.

Με Πρακτικό της η εν λόγω επιτροπή γνωστοποίησε την έλλειψη ουσιωδών εγγράφων κι ως εκ τούτου απέρριψε τον εν λόγω οικονομικό φορέα. Ο Δήμος Πύργου κατόπιν επικοινωνίας με την ΕΑΑΔΗΣΥ έλαβε εκ νέου την διαβεβαίωση ότι υπάρχει η δυνατότητα νέας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με άλλο οικονομικό φορέα.

Η Τριμελής Επιτροπή συνέταξε δεύτερο πρακτικό με το οποίο πρότεινε την επανάληψη της ανωτέρω διαδικασίας.

Η Οικονομική Επιτροπή συγκροτήθηκε σε Σώμα στις 3-8-2020 και έλαβε την υπ΄αριθμ. 391/20 απόφαση έχοντας ως γνώμονα τόσο το Πρακτικό της Τριμελούς Επιτροπής όσο και την έγκριση της ανωτέρω Ανεξάρτητης Αρχής σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με άλλο οικονομικό φορέα.

Απ’ όλα τα ανωτέρω συμπεραίνεται ότι η Δημοτική Αρχή λειτούργησε αυστηρά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Οποιαδήποτε άλλη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τρίτους είτε οποιαδήποτε δια λόγου διασπορά ψευδών και ανυπόστατων γεγονότων αναφορικά με την εν λόγω προμήθεια των τριών μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων απέχει παρασάγγας από την αλήθεια τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Από την αρχή της θητείας της η νέα Δημοτική Αρχή κινείται πάντα στα πλαίσια του νόμου της διαφάνειας και της αλήθειας με μοναδικό σκοπό το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Γιαννης Παπαδημητριου

papadimitriou

 

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

mathisis pop 600x480