andritsou 181025

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

05|01
2019
16:08

ΔΣ Ήλιδας: Με εντάσεις τη πρώτη συνεδρίαση του έτους

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιδας η οποία ήταν και η πρώτη για το 2019.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου για το οικονομικό έτος 2019 ήταν το θέμα που πυροδότησε την ένταση.

Τις ευχές για το νέο έτος και την ευχάριστη ατμόσφαιρα, γρήγορα διαδέχτηκε η ένταση. Η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα θίγοντας το θέμα του προϋπολογισμού, ανέφερε ότι αποτυπώνει όλα τα έσοδα και έξοδα του δήμου και είναι ισοσκελισμένος. Όπως τόνισε τα έσοδα και τα έξοδα ανέρχονται σε 66.030.517.72 ευρώ. Στη συνέχεια η κα Γκουβίτσα επεσήμανε ότι το 2017 υπήρξε αύξηση ιδίων εσόδων του δήμου, η οποία ανέρχονταν στα 300.000 ευρώ.

Στην προσπάθεια της μείωσης των τελών και της εξασφάλισης ειδικών παροχών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στάθηκε στη συνέχεια η κα Γκουβίτσα ζητώντας στο τέλος στο Σώμα να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αφού αποτυπώνει την καλή οικονομική κατάσταση του δήμου.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλου υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με βάση τη σχετική ΚΥΑ και εγκρίθηκε από το παρατηρητήριο με μια μικρή παρατήρηση. Οι δυο στόχοι που υπάρχουν συνέχισε ο δήμαρχος είναι η εξασφάλιση των αναγκαστικών δαπανών του δήμου και η διασφάλιση της υλοποίησης των νέων έργων, καθώς και τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών. Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό με κοινωνικό προσανατολισμό, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος βαίνει στον εξορθολογισμό των δαπανών.

Τη μη ψήφισή του πρότεινε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Ζαχαρόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για προχειρότητα αναφερόμενος στη σύνταξη του προϋπολογισμού. Υπογράμμισε δε την έλλειψη αναπτυξιακού οράματος και ελπίδας, καθώς και την έλλειψη κοινωνικού προγράμματος, ενώ έκανε αναφορά παράλληλα στα πολλά κονδύλια για τις διάφορες εκδηλώσεις αφήνοντας αιχμές για τα έργα.

Εντονη ήταν η απάντηση στη συνέχεια του κ. Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος μίλησε για ανακρίβειες σχετικά με τα έργα. Το θέμα των έργων ήταν αυτό που πυροδότησε και τις περισσότερες αντιδράσεις, ύστερα από την τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστασίου Σμέρου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε φύγει από έργα εκατομμυρίων που δεν ξέρουμε αν τα χρήματα πήγαιναν στα έργα η αλλού» δηλώνοντας ότι αν και δεν έχει διαβάσει τον προϋπολογισμό θα τον υπερψηφίσει. Η αντιπολίτευση στη συνέχεια και συγκεκριμένα ο κ Ζαχαρόπουλος λαμβάνοντας ως αιχμή τα λόγια του κ. Σμέρου αντέδρασε έντονα αναγκάζοντας τον δεύτερο να προβεί σε εξηγήσεις, διευκρινίζοντας ότι αναφέρονταν γενικότερα στα έργα που γίνονται με την υπάρχουσα κυβέρνηση τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα καμίας μομφής.

Χαρακτηρίζοντας αντιλαϊκό νωρίτερα τον προϋπολογισμό, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας, τον καταψήφισε, ενώ έκανε λόγο για μια σκληρή πραγματικότητα που όπως ανέφερε αποτυπώνεται η πολιτική της κυβέρνησης. Όπως τόνισε μόνο το 28% των εσόδων του δήμου είναι από κρατική χρηματοδότηση ενώ το 72% προέρχεται από τους πολίτες, από τα τέλη και τους φόρους που καλουνται να πληρώσουν. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της κ. Γκουβίτσα.

Θετική ήταν η ψήφος στον προϋπολογισμό του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ψηφίζει μόνο για να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος, ανακοινώνοντας παράλληλα και την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της πλειοψηφίας, αφήνοντας σκιές με τα λεγόμενά του κατά της δημοτικής αρχής.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη