Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

22|01
2019
08:05

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για το αντλιοστάσιο Μακρισίων οι κάτοικοι

Τους κατοίκους των Μακρισίων, που ανησυχούν από το φετινό βαρύ χειμώνα και βλέπουν οι καλλιέργειες να απειλούνται από τις συνεχείς βροχές και τον ποταμό Αλφειό, συνάντησε χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Μαζί με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Αλφειού - Πηνειού Νίκο Φάμελο συζήτησαν το θέμα της λειτουργίας του αντλιοστασίου Μακρισίων. Από την περσινή περίοδο τα προβλήματα στο συγκεκριμένο αποστραγγιστικό αντλιοστάσιο είναι πολλά και μόνο μια από τις δύο μεγάλες αντλίες λειτουργεί.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε πως ι λόγω της επίσχεσης εργασίας που “τρέχει” εδώ και αρκετούς μήνες, δεν έχει καταστεί δυνατό η αντλία να αποκατασταθεί.”Είδαμε εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Καταλήξαμε και με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ ότι οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που έχουμε το χειμώνα, για τη λειτουργία του αποστραγγιστικού αντλιοστασίου, θα πρέπει να βοηθήσουν προς αυτή την πλευρά προκειμένου να λυθεί από εκεί η αντλία, να μεταφερθεί για επισκευή, να εγκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και να αποφορτίσει την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα που πιθανόν να δημιουργηθούν. Πήραμε μαι διαβεβαίωση ότι αυτό θα συμβεί, αλλά θα δούμε πόσο γρήγορα μπορούμε να το κάνουμε γιατί περιμένουμε και δύσκολα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες. Έχουμε μακρύ χειμώνα ακόμα και ήταν ένα θέμα οπου έπρεπε να είχε λυθεί. Έστω και τώρα πρέπει να βρεθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουμε λύσεις για τους κατοίκους της περιοχής”.

Εκ μέρους των κατοίκων ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζόπουλος τόνισε πως για το σοβαρό πρόβλημα που αφορά στην λειτουργία του αντλιοστασίου, οι κάτοικοι ζητούν να επισκευαστεί και η άλλη αντλία που δεν λειτουργεί, καθώς η μια δεν επαρκεί για την αποσυμφόρηση των νερών. “Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κάμπος που βρίσκεται κοντά στο φράγμα στις περιοχές “Αγκόνα”, “Ποτόκι” και “Παρακλάδια” να είναι πλημμυρισμένος γύρω στο ένα μέτρο νερό. Με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί η παραγωγή των πορτοκαλιών και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στο φυτικό κεφάλαιο σε σταφίδα και πορτοκάλια.

Ο πρόεδρος κ. Φάμελος μας διαβεβαίωσε πως και η επόμενη αντλία θα επισκευαστεί στις προσεχείς ημέρες, καθώς περιμένουμε ακραία φαινόμενα που θα δημιουργήσουν προβλήματα” σημείωσε ο κ. Χατζόπουλος. Όπως ενημερώθηκαν από τον κ. Γεωργιόπουλο, βρίσκεται προς έγκριση μια μελέτη που θα αποκατασταθεί και το τμήμα που έχει μείνει χωρίς συρματοκιβώτια, το προστατευτικό ανάχωμα των Μακρισίων το οποίο δεν έχει επισκευαστεί, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις μέσα στην κοίτη του ποταμού σε σημεία που υπάρχουν δέντρα που εμποδίζουν την ομαλή ροή του ποταμού και να μην υπάρχουν προβλήματα στον κάμπο των Μακρισίων.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη