LIVE

themelio 1520x250 0921

studio μαθηματικών  skoutas eshop
hairthecity 755x150 ilialive.gr
Το Χειροποίητο - Καφές και σνακ - Πύργος ΑΝΟΔΟΣ Φροντιστήριο
Αγαθοκλής Κωστάκης - Φωτόγνωση ilialive ad 755x150 21

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Φροντιστήριο Ορόσημο Θαλής

10|03
2021
10:03

Επιστολή παραίτησης Παναγόπουλου από τη θέση του αντιδημάρχου Ζαχάρως

Με επιστολή του προς το δήμαρχο Ζαχάρως και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Προστασίας Περιβάλλοντος του δήμου Ζαχάρως Παναγιώτης Παναγόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του.

Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

“Πριν από αρκετά χρόνια, όταν αποφάσισα να σας στηρίξω και να είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιό σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές και σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και πολύ περισσότερο από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου ως αντιδήμαρχος τουρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος, προσδοκούσα μία παραγωγική και εποικοδομητική συνεργασία μαζί σας προκειμένου να επιτευχθεί κοινός σκοπός της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής μας.

Προς επίτευξη αυτού του σκοπού είχα αντιληφθεί εξαρχής την ανάγκη της άμεσης επαναλειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου Ζαχάρως “Παρα θιν αλός” συμμετέχοντας σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις επί του ζητήματος με την εταιρεία ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Παράλληλα είχα τονίσει κάτι επανάληψη ότι η επαναλειτουργία του ¨Παρά θιν αλός¨  έπρεπε να επιτευχθεί ανεξάρτητα από την έκβαση της διαδικασίας ακυρώσεως του Προεδρικού Διατάγματος καθώς δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του ως άνω διατάγματος. Δυστυχώς για όλα τα παραπάνω ζητήματα μου αρνηθήκατε οποιασδήποτε μορφής συναντίληψη, ενεργώντας αυτοβούλως χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση.

Βασικό θύμα του χειρισμού του ΠΔ από εσάς υπήρξε “Παρά θιν αλός” του οποίου παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις σας, στην πραγματικότητα δεν επιδιώξατε σοβαρά την επαναλειτουργία του. Αντίθετα κάνατε επιλογή διόλου αυτονόητη και υψηλού ρίσκου να εμπλέξετε την επαναλειτουργία του με το ζήτημα ακύρωσης του ΠΔ και να εισέλθετε σε δημόσιες αντιπαραθέσεις με την ΕΤΑΔ (τις οποίες πληροφορούμασταν “κατόπιν εορτής”).

Κυρίως όμως, προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το “Παρά θιν αλός”  ως μοχλό πίεσης προς την κοινή γνώμη, αποκρύψατε όπως αποκάλυψε στα τέλη του περασμένου έτους το από 13–8–20 έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος στο οποίο ερμηνεύει με επωφελή τρόπο για το Δήμο μας τις διατάξεις του ΠΔ, καθιστώντας εφικτή την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο “Παρα θιν αλός”  και την έν ευθέτω χρόνω λειτουργία του. Αντί λογοδοσίας και απαντήσεως στα ερωτήματα που δημόσια έθεσα με αφορμή την απόκρυψη του ανωτέρου εγγράφου, ψελλίσατε αστείες δικαιολογίες επιλέγοντας να εξακολουθείτε να αγνοείται το σημαντικότατο αυτό έγγραφο και να προβείτε στην διαγραφή μου από την παράταξή σας, σε μία παρωδία ενδοπαραταξιακής πειθαρχίας σαν να επρόκειτο για ένα επουσιώδες θέμα.

Μετά την έκδοση της απορριπτικής απόφασης του συμβουλίου της επικρατείας, είναι ορατό το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα βασικά αναπτυξιακά δικαιώματα του Δήμου μας εξαιτίας του εκ μέρους σας χειρισμού των θεμάτων του ΠΔ και της επαναλειτουργίας του “Παρά θιν αλός”.

Εμφανίζεστε έτσι, ως δήμαρχος Ζαχάρως για μία ακόμη φορά κυριολεκτικά στο “και πέντε” να αδυνατείτε να εισφέρεται μία εποικοδομητική πρόταση στον διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, επιμένοντας στην ρητορική της ταφόπλακας για τον τόπο, εναποθέτοντας τις ελπίδες σας στην καταγγελία στις αρχές της ευρωπαϊκής ένωσης, χωρίς την εκπόνηση καν ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τον τόπο και την απόλυτη αδυναμία προσαρμογής στις υφιστάμενες συνθήκες.

ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Με όλες αυτές τις ενέργειές σας, για εμένα είναι αδύνατον να συνεχίζω να φέρω τον τίτλο του αντιδήμαρχο Τουρισμού και Προστασίας Περιβάλλοντος, καθώς έχετε υπονομεύσει ανεπανόρθωτα την οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία μας, με τις θεμελιωδώς αποκλίνουσες από τις δικές μου, απόψεις σας επί των βασικών αναπτυξιακών ζητημάτων της περιοχής μας και τον εκ μέρους σας μονομερή και εμμονικό χειρισμό τους, που μόνο δεινά για τον τόπο μας προοιωνίζουν.

Υποβάλω ως εκτούτου την παραίτησή μου από την ως άνω θέση, καθώς και από μέλος των λοιπών επιτροπών του Δήμου μας, απευθύνοντας σας ένα ύστατο ερώτημα. Αλήθεια, με ποια νομιμοποίηση αποφασίσατε και δρομολογείται τον ουσιαστικό ενταφιασμό της περιοχής μας;

Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και τιμώντας τους πολίτες που με στήριξαν με την ψήφο τους και θέτοντας ως προτεραιότητα το καλό του τόπου, υπόσχομαι να συνεχίσω να αγωνίζομαι για όλα τα ζητήματα με την ίδια μαχητικότητα και ακεραιότητα. Επιδίωξή μου, και το έχω καταστήσει σαφές είναι να προσφέρω στους συμπολίτες μου, να προσφέρω στον τόπο.

Παναγόπουλος Παναγιώτης 
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.