Quantcast
LIVE

 as koryfis osde 04 2021

hairthecity 755x150  skoutas eshop 755x150 1120
ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Ειδικοί Ορθοδοντικοί  agrotax 755x150 0421

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|04
2021
08:13

Πύργος: Προχωρούν έργα ΟΧΕ και παράκαμψη Αγ. Ιωάννη

Τα έργα που σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς από την σημερινή και προγραμματίζονται νέα για την περιοχή του Πύργου. Χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης πραγματοποίησε αυτοψία στην παράκαμψη του Αγ. Ιωάννη, έργο που παρουσιάσαμε την έναρξη των εργασιών πριν λίγες ημέρες, αλλά και στην ανάπλαση της οδού Κατακόλου, έργο ενταγμένο στην ΟΧΕ που επίσης αναδείξαμε πριν λίγες ημέρες. Από τον Άγ. Ιωάννη ο κ. Φαρμάκης μίλησε όχι μόνο για τα υλοποιούμενα έργα που τρέχει η Περιφερειακή Αρχή ώστε σύντομα να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία, αλλά και για την Πατρών - Πύργου, δηλώνοντας πως δεν θα θα σταματήσει η πίεση για την υλοποίηση του έργου και οι πανηγυρισμοί θα έρθουν μόνο όταν αυτό γίνει ολοκληρωθεί.

“Είμαστεδω για να δούμε την εξέλιξη πραγματικά ενός πολύπαθου έργου, είναι χαρά μας και δεν είμαστε μόνο εδώ, είμασταν πριν και στο κομμάτι που έχει να κάνει σχετικά με την ανάπλαση, με τον ποδηλατόδρομο, την δεντροφύτευση, με την ασφαλτόστρωση και αφορά σε ένα άλλο κομμάτι της ΟΧΕ, μιλάμε για έργα τα οποία εντάσσονται στην ΟΧΕ που υλοποιείται αυτή την περίοδο. Μία ΟΧΕ η οποία έχει σχεδιαστεί έτσι όπως έχει σχεδιαστεί και έχει οδηγήσει σε έργα τα οποία είχαν βαλτώσει, είχαν δημιουργήσει προβλήματα τα οποία είχαν αφήσει πίσω” είπε ο κ. Φαρμάκης.

farmakis oxe 2

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, συνέχισε λέγοντας ότι “… μιλάμε για έργα τα οποία έχουν υπάρξει στο δημόσιο διάλογο, έχουν συζητηθεί, οραματιστεί, σχεδιαστεί πάνω από 25 χρόνια, βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν εδώ μετά από 25 χρόνια να είμαστε μπροστά στην υλοποίησή τους. Κανείς δε λέει ότι τα έργα είναι μία απλή υπόθεση. Υπάρχουν πολλά βήματα και σοβαρά βήματα που πρέπει να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή η δική μας λογική είναι ότι «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» καλό θα είναι όταν σχεδιάσουμε ένα έργο να έχουμε προβλέψει και όλα όσα μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός, ότι αυτό που έχουμε ευχηθεί προεκλογικά πλέον υλοποιείται. Και αυτό είναι να είμαστε χρήσιμοι. Είμαστε χρήσιμοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πιστεύω, όταν είμαστε παρόντες, στο να ξεπερνάμε τα προβλήματα και πραγματικά να είμαστε παρόντες στο να δίνουμε σε λειτουργία και σε χρήση έργα τα οποία τόσα χρόνια ο κόσμος ακούει και δεν έχει δει. Είμαστε λοιπόν εδώ για να τα δει”.

farmakis oxe 3

Ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε και για το έργο της παράκαμψης του Αγ. Ιωάννη όπου σημείωσε ότι “… σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων όπως έχει αναφερθεί ο εργολάβος, τον Αύγουστο 2023, αυτό το έργο θα έχει παραδοθεί από τη στιγμή που το πρόβλημα είναι μέχρι να αρχίσει όπως ξέρετε. Αφού λύθηκαν οι νομικές δυσκολίες και τα εμπόδια που είχαν δημιουργηθεί. Το δε προηγούμενο όπως αναφέρθηκε και εκεί ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας, μιλάμε για έξι με οχτώ μήνες να έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία. Και αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι θα περάσουμε σε ένα κομμάτι φθινόπωρο όπου δεν θα μπορεί εύκολα να γίνουν κάποιες εργασίες. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν. Γιατί πάνω απ’ όλα όπως είπαμε ο πολίτης έχει χάσει πολύ χρόνο περιμένοντας αυτά τα έργα. Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε να χαθεί κι άλλος χρόνος τη στιγμή μάλιστα που έχει αρχίσει να υλοποιείται”.

farmakis oxe 4

Απαντώντας σχετικά με το θέμα της Πατρών - Πύργου, ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι “…δεν σταματάνε ούτε λεπτό να πιέζουμε. Η επαφή μας είναι καθημερινή, η πίεση μας είναι καθημερινή. Τις προάλλες ήταν στο γραφείο μου ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που θεωρητικά θα αναλάβει την κατασκευή του έργου, και από κει φυσικά αντλούμε πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι. Από πλευράς των ιδιωτών υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί όλη διαδικασία μέχρι το καλοκαίρι, εμείς όμως όπως έχω ξαναπεί και δεν ταλαντεύομαι και δεν αλλάζω την στάση μου, όσο και να πιεστώ, δεν θα πανηγυρίσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί αυτός ο δρόμος. Γιατί ο λαός της Ηλείας το έχει ζήσει στο παρελθόν αυτό για πάρα πολλά χρόνια και γι’ αυτό εμείς είμαστε εδώ σαν τοπική αυτοδιοίκηση να εγγυηθούμε ότι τουλάχιστον δεν θα την «ξανά πατήσουμε»”.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε για την παράκαμψη του Αγ. Ιωάννη ότι “… όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία εργολαβία αρκετά ταλαιπωρημένη, μία εργολαβία η οποία κυριολεκτικά κινδύνευσε να απενταχθεί λόγω του προβλήματος του γνωστού που υπήρξε. Ευτυχώς μπορέσαμε και τρέξαμε εγκαίρως τις όποιες διαδικασίες, υπενθυμίζω ότι πέρυσι το καλοκαίρι το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την μερική ανάκληση των απαλλοτριώσεων σε ό,τι αφορά τις ιδιοκτησίες τριών φυσικών προσώπων όπου είχε γίνει και το λάθος το συγκεκριμένο με τον προσδιορισμό της αξίας των απαλλοτριωθέντων. Ευτυχώς μπορέσαμε και βρήκαμε τη λύση και αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε εδώ με την εργολήπτρια εταιρεία η οποία έχει ξεκινήσει κανονικά την εκτέλεση του έργου.

farmakis oxe 5

Σε ό,τι αφορά για τις τρεις ιδιοκτησίες αυτές ήδη έχουν δρομολογηθεί οι όποιες ενέργειες μας με την συνεργασία και της διεύθυνσης τεχνικών έργων της ΠΕ Ηλείας. Αύριο (σ.σ. σήμερα) μάλιστα συνεδριάζει η επιτροπή του άρθρου 15 σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό της προσωρινής αξίας των απαλλοτριωθέντων. Το επόμενο βήμα είναι αυτό να έρθει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο όπου και θα υπάρξει απόφαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων. Θέλω να πιστεύω ότι και με δεδομένο ότι επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα μετά από τις συνέπειες που έχουμε υποστεί όλοι από την πανδημία, πάμε σε επαναλειτουργία των δικαστηρίων, οπότε δεν θεωρώ ότι θα υπάρξουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την διαδικασία αυτή. Άρα και το συγκεκριμένο έργο δεν θα κινδυνεύσει. Ήδη αυτή τη στιγμή ο εργολάβος όπως είχαμε πει και στο περιφερειακό συμβούλιο έχει ξεκινήσει τις οποίες εργασίες από τα δύο άκρα της συγκεκριμένης εργολαβίας, θα μείνει μόνο ακάλυπτο το συγκεκριμένο σημείο των τριών εργολαβιών όπου θα συντελεστούν στο μέλλον” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, στο σκέλος που τον αφορά για τον τουρισμό σχολίασε ότι “… όταν θέλεις κάτι πολύ, τελικά το πραγματοποιείς. Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή αυτό το αποδεικνύει στην πράξη. Είμαστε εδώ στο μεγάλο αυτό έργο για να δείξουμε ότι ό,τι λέμε το κάνουμε και πράξη. Ένα έργο τουριστικού αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η Ηλεία δεν θα είναι πια τελευταία. Δείχνουμε σαν Περιφερειακή Αρχή ότι μπορούμε και τα καταφέρουμε”…

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

xa consulting